Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Festivalul Internațional „George Enescu” vine, în premieră, la Sibiu

Festivalul Internațional „George Enescu” vine, în premieră, la Sibiu

Cel mai cunoscut produs cultural al României – Festivalul George Enescu are loc, în luna septembrie, la București (ediția a 23-a) iar, din acest an, Sibiu este orașul care va aduce către publicul meloman din Transilvania o parte din strălucirea și conținutul remarcabil al acestui festival. Publicul iubitor de muzică clasică – atât din Sibiu, cât și din afara țării – și-a arătat deja interesul pentru Festivalul George Enescu la Sibiu (10-22 septembrie), prima tranșă de bilete, scoasă la vânzare la începutul lunii iulie, fiind epuizată.

Festivalul si Concursul International „George Enescu“ a fost înființat în 1958 ca semn al recunoașterii geniului enescian, pentru a omagia viața si creația marelui compozitor român. Festivalul a avut deschiderea oficiala în data de 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul celei mai importante manifestări muzicale internaționale găzduite de Romania.

Începând din acest an la Sibiu vor avea loc, în premieră, recitaluri susținute de artiști internaționali de clasa mondiala, reunite în cadrul evenimentului Festivalul George Enescu la Sibiu.

Imag. Kulibaev

Recitalul excepțional al Ansamblului L’Arpeggiata va avea loc în 10 septembrie și îi va avea ca solişti pe PHILIPPE JAROUSSKY (contratenor), CELINE SCHEEN (soprană), CHRISTINA PLUHAR (teorbă & dirijor). Programul va conține Teatro d’amore – Claudio Monteverdi și contemporanii săi .

Imag. Diotima

În data de 11 septembrie, în sala festivă a Bibliotecii Astra, melomanii sunt așteptați la recitalul Cvartetului Diotima, având în program și o interpretare excepțională a unei lucrări a compozitorului George Enescu. Doi dintre laureații Festivalului “George Enescu” de anul trecut, Viktoria Vassilenko (pian, 12 septembrie) și Erzhan Kulibaev (vioară, 17 septembrie) vor fi prezenți pe scena sălii Thalia cu un program pe măsura măiestriei lor.

Imag. Vassilenko

Festivalul George Enescu la Sibiu se va încheia cu recitalul excepțional al unuia dintre cei mai buni muzicieni ai lumii, numit adesea cel mai mare interpret la coarde din lumea de astăzi, câștigătorul premiului Grammy, Maxim Vengerov. Acesta va fi acompaniat la pian de Vag Papian, iar recitalul va avea loc în 22 septembrie, la sala Thalia.

Imag. Arpeggiat

Biletele la toate cele cinci concerte s-au pus în vânzare pe site-ul eventim.ro și în întreaga rețea de magazine partenere Eventim, prima tranșă fiind deja epuizată. Pentru a afla categoriile de locuri, accesați harta sălilor de pe site-ul Eventim. Detalii despre artiști găsiți și pe site-ul Festivalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Anaid

Acum 6 ani

Poate mai verificati informatiile... nu e chiar o premiera. Au mai fost spectacole din cadrul Festivalului "Enescu" si in alti ani... dar, pesemne, pe vremea aia, autoarea articolului nu era prin Sibiu.
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

"Prin" sau "de prin" Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus