Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

IPJ Sibiu are nevoie de aproape 150 de polițiști. Ivancea: Sibiu rămâne un oraș sigur

IPJ Sibiu are nevoie de aproape 150 de polițiști. Ivancea: Sibiu rămâne un oraș sigur

Raportul de activitate al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu pe primele șase luni ale anului 2017 arată că instituția are în acest moment un deficit de aproape 150 de polițiști. Șeful IPJ, Tiberiu Ivancea, spune că sectoarele cele mai văduvite de personal sunt Ordinea Publică și Poliția Rutieră.

Conform raportului citat, din totalul de 1010 funcții ale inspectoratului, doar 862 posturi sunt ocupate. Dintre acestea 179 sunt ofițeri, 650 sunt agenți și 33 de angajați reprezintă personalul contractual.

În semestrul I al anului 2017 au încetat raporturile de serviciu cu unitatea 31 polițiști, dintre care un ofițer la cerere, respectiv: 12 ofițeri și 19 agenți.

”Inspectoratul a reușit să mai recupereze din deficit, prin faptul că li s-a aprobat mutarea la alte inspectorate la 28 cadre, dar le-a fost aprobat transferul către unitatea noastră la 46 de colegi”, se arată în raportul Inspectoratului.
În plus, în ultimul an, au întrerupt raporturile de serviciu prin pensionare 142 de cadre, dintre care 93 agenți, 48 ofițeri și un civil.

În aceeași perioadă, au fost încadrate 102 cadre, 81 din sursă externă (2 ofițeri, 75 agenți și 4 civili) și 21 din unități de învățământ (5 ofițeri și 16 agenți).

”Municipiul Sibiu a fost și este un oraș sigur”, dă asigurări comisarul șef Tiberiu Ivancea.

”În momentul de față, dacă am avea cele 1010 funcții ocupate ne-am putea îndeplini obligațiile foarte bine. E nevoie în special de polițiști în stradă, la Ordine Publică și la Rutieră”, a declarat Tiberiu Ivancea.
Nu în ultimul rând, dintre posturile neocupate aproximativ 10-12 sunt funcții de conducere, care urmează a fi scoase la concurs în perioada următoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Contribuabil

Acum 6 ani

Căpușe pe banul public
Raspunde

unu

Acum 6 ani

O pensie speciala, ceva ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

trei puncte

Acum 6 ani

azi am am vazut un echipaj de politie oprind un Mercedes IN TRAFIC (nu filtru, nu boschet) pe Stefan cel Mare ! oare sa inceapa politia sa-si faca treaba? la mai mare baieti
Raspunde

EL

Acum 6 ani

ORAS SIGUR PLIN DE HOTI
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

Cred ca sunt politisti sub acoperire , pt ca nu sunt deloc vizibili ! Doar cei cu radarul sunt trimisi la inaintare :-)
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Normal ca-s sub "acoperire" cat is sub papucu "capitaneselor" de-acas'!...
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

Cand o sa vedem ca se parcheaza corect in fata sediului Politiei , atunci o sa ne dam seama ca s-a schimbat ceva in mentalitatea politistilor sibieni .
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

150 numai atit? citi din cei 150 vor fi viitorii corupti sau coruptibili. nu cred in declaratii de telenovela sint oameni din mapn care au experienta si pot fi pusi la lucru! sa imbinam tineretaea cu experianta APOLITICA
Raspunde

cine,ce?

Acum 6 ani

anuntu asta trebuia dat in valcea sau craiova, ca de acolo vin majoritatea politailor. la noi tinerii care o terminat clasa a 4-a au deobicei alte aspiratii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tarnu

Acum 6 ani

Ce părere aveți sa- i reîncadrați pe cei care au plecat la restructurare?!
Raspunde

Rauul

Acum 6 ani

Rata criminalitatii in Sibiu e mai mare decat a fost vreodata. Patrulele de politie sunt inexistente. Dormiti linistiti. Intrebare pt. Dl Ivancea. Cei 150 de politisti mai au loc unde sa doarma?
Raspunde

unu

Acum 6 ani

A iesit sa se laude acum cu siguranta in sibiu, acum cand e plin de turisti sasi. Sa-i linisteasca pe-aia... ca de noi, prostimea care traim in romania, nu le pasa, pt ei suntem aia micii, civilii, prostimea... buni doar de dat bani la stat. Siguranta in romania este 0, pe toate drumurile tarii risti sa-ti pierzi viata in orice moment!
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

Cum poate spune ca Sibiul este un oras sigur cand sunt semnalate cel putin un furt din locuinta intr-o zi, iar la politie sunt numai dosare cu autori necunoscuti ar fi bine sa faca ceva pentru cetatenii Sibiului nu sa se laude in presa! Halal de linistea pe care o ofera orasul Sibiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus