Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

După investiții de zeci de milioane de euro, Karpaten Meat continuă expansiunea

După investiții de zeci de milioane de euro, Karpaten Meat continuă expansiunea

Karpaten Meat a început afacerile la Sibiu în urmă cu aproape nouă ani, fiind investiția de suflet a doi măcelari elvețieni care au văzut în România un potențial imens. ”România este țara cât poți vedea cu ochii” în care Samuel Widmer și Stefan Jung au găsit condiții ideale pentru producția de carne de vită de calitate pe pășuni durabile. Astăzi, compania exportă carne de vită Angus într-o mulțime de țări europene și are planuri mari de viitor la Sibiu.

Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare.

”Compania Karpaten Meat a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare accentuată încât a fost nevoie de reorganizarea întregului grup pe domenii de activitate. Astfel avem acum ramuri de activitate specializare în unități de reproducție, îngrășare, precum și mai multe societăți comerciale care se ocupă exclusiv de vânzarea de animale, achiziționarea de terenuri, arendă, agricultură și producție agricolă. Cea mai nouă firmă este specializată în vânzarea de carne”, declară Florina Muntean, Director Marketing în cadrul companiei.
Karpaten Meat a investit sume uriașe în ultimii ani preluând o serie de ferme dezafectate sau lăsate în paragină pe Valea Hârtibaciului, ferme modernizate ulterior. Valoarea totală a investițiilor, pe întreg grupul de firme, se ridică la peste 30 de milioane de euro.

karpaten meat ferma inainte Resturi de fermă înainte de achiziție

karpaten meatferma acum Ferma după achiziție

Compania își desfășoară activitatea pe mai bine de 6.000 de hectare, atât pășuni, cât și terenuri agricole pe care produce furaje pentru iarnă. În afara fermelor proprii, Karpaten Meat lucrează cu peste 400 de parteneri, cărora le poate furniza tot ceea ce este necesar să crească bovine rasa Angus.

”Din 2010 am creat un nucleu de parteneri și am sprijinit dezvoltarea creșterii rasei Angus în România. Noi convingem fermierii români și nu numai să dezvolte o fermă de Angus cu susținerea noastră. Furnizăm tot ce este necesar și ajutăm inclusiv la desfacere, dacă se îndeplinesc anumite standarde de calitate”, explică Florina Muntean.
Karpaten Meat are astăzi încheiate peste 400 de astfel de parteneriate, în toată România, precum și în Bulgaria sau Republica Moldova. Dintre aceștia, aproape zece la sută sunt crescători de animale din județul Sibiu. Dacă în 2008 existau aproximativ 300 de bovine de carne rasa Angus în România, astăzi există peste 23.000, dintre care în jur de 85% sunt parteneriate Karpaten Meat.

karpaten meat carme

Karpaten Meat este astăzi cel mai mare producător de bovine de carne din Europa și singura fermă din România care livrează săptămânal carcasă de vită Angus în Europa. Carnea de vită crescută la Sibiu ajunge pe mesele clienților din Germania, Austria, Lichtenstein, Luxemburg, Elveția și Spania.

Compania are planuri mari de dezvoltare la Sibiu și în următorii ani vrea să continue investițiile.

KMG17JAM102

În paralel, Karpaten Meat a inaugurat de câteva săptămâni o platformă online unde comercializează pe piața din România produse din carne de vită Angus 100% naturale.

”Am avut cerere foarte mare de pe piața locală și până acum am putut vinde numai carcase. Pentru că mulți oameni ne sunau și ne întrebau cum pot cumpăra, am luat decizia de a crea această platformă unde vindem două pachete de carne de vită sănătoasă și naturală. Primul pachet se numește Family Pack și este dedicat celor care vor să gătească în mod obișnuit, uzului zilnic, iar cel de-al doilea pachet se numește Premium Pack și este dedicat ocaziilor mai speciale sau pentru grătar”, mai spun reprezentanții firmei.
karpaten meat carne restaurantCele mai multe comenzi din țară au venit până acum din Sibiu, București, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara și Iași. În Sibiu, carnea de vită Angus produsă de Karpaten Meat se regăsește în meniurile unor restaurante precum Benjamin SteakHouse, Jacob Grill House sau Teatro.

KMG17JAM186 dreamstime_xxl_49385510

karpaten meat 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

HOP

Acum 6 ani

au venit astia sa consume iarba poporului romin...sa faca 100 de romini harnici slugi...si voi iubitorii de tara nu comentati,nu luati masuri !! unde-s iubitorii de tara ?unde-s comunistii aia boiti care umblau cu sloganul "noi nu ne vindem tara"?si uite asa exemple cit incape....si astia vor impozite..auziti?pe cifra de afaceri!atitia nepriceputi in politica asta ,(ca sa nu-i facem idioti !)ma intreb ?unde-s aia de stiu sa faca ceva?bun ptr. TARA ?
Raspunde

...

Acum 6 ani

"aia de stiu sa faca cevabun ptr. TARA" sunt plecati din tara. muncesc afara pe bani nu pe promisiunile mincinoase ale guvernantilor.
Raspunde

Geto-dac

Acum 6 ani

Românului nu ii pasa chiar daca ia intrat cuțitul în os .... așteaptă să facă alții ceva pentru el și defapt așteptăm toți să facă alții ceva pentru noi ... dar acel cineva nu este decât străinul ... până o sa ne dam seama deja nu o sa mai existam ...40% din terenurile arabile ,pasunile și pădurile sunt ale altor rase . Păcat patriotii au murit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus