Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-4°C

Ministerul Turismului vrea să finanțeze de la zero o stațiune nouă de schi în Munții Făgăraș: 150 de km de pârtii

Ministerul Turismului vrea să finanțeze de la zero o stațiune nouă de schi în Munții Făgăraș: 150 de km de pârtii

Ministerul Turismului a aprobat la finalul săptămânii trecute un Masterplan pentru turism, document care prevede atât o serie de proiecte locale de investiții, precum și trei investiții majore la nivel național.

La nivelul județului Sibiu Masterplanul Ministerului Transportului cuprinde cinci proiecte majore. Acestea sunt: Dezvoltarea turismului pentru practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă, orașul Avrig; Înființare bază tratament (wellness), comuna Bazna; Înființare bază de agrement (aqua park), comuna Bazna; Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, orașul Ocna Sibiului; Bază salvare Salvamont în stațiunea Păltiniș, municipiul Sibiu.

Planurile de la minister nu cuprind și alte detalii legate de cum se vor implementa acesta proiecte, nici surse de finanțare clare sau termene detaliate.

Ministrul Mircea Dobre a declarat însă pentru Gândul.info că vrea să vadă implicare din partea autorităților locale și acolo unde va exista dorință proiectele vor fi susținute, deocamdată stabilindu-se un cadru general.

„În afară de criteriile de eligibilitate am pus acolo nişte termene. 13.12.2018 în care autorităţile locale trebuie să vină cu documentaţia tehnico-economică. Dacă nu vin cu ea, automat proiectul dispare din hotărârea de guvern, şi până la 31.12.2019 se vine cu autorizaţia de construire A fost şi HG 120/2010, numai că ăla a fost aşa general, nu s-a pus niciun termen, toată lumea s-a culcat pe-o ureche şi n-a mai făcut nimeni nimic. Şi din sutele de proiecte aprobate în HG s-au făcut doar 47. Dom`ne, ne asumăm şi noi ceva, mişcăm şi noi ceva?! Sau facem o hotărâre de guvern doar de dragul de-a o face?!”, a declarat ministrul Dobre.
Vezi atașat lista de proiecte de turism de importanță națională, care cuprinde și județul Sibiu:

anexa-nr-1-hg-investitii

Cât privește marile proiecte de țară în turism, acestea se referă la înființarea unor porturi turistice în Constanța pentru litoral, în Sulina pentru Delta Dunării și a unei stațiuni pentru schi în Munții Făgăraș.

”Eu ţin foarte mult la chestia asta cu investiţiile şi vă spun, dacă numai pe ăla cu Munţii Făgăraş l-am face, am dubla capacitatea de schi a României. Ar fi 150 de kilometri de schi într-un singur loc, unde zăpada este peste 250 de zile naturală. Nu au mulţi în Europa. Ăla e un vis de-al meu personal. Dacă-l văd începând, pur şi simplu să vină un utilaj, cred că sunt deja în al nouălea cer. (...) E un proiect din 1968, acolo trebuia să fie un oraş olimpic, dar n-au fost bani, a fost cutremurul din `77”, a mai declarat ministrul.
Despre proiectul lui Ceaușescu pentru domeniul schiabil de la Bâlea Lac Turnul Sfatului a mai scris în trecut:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/05/08/interviu-marius-olariu-doar-pe-domeniul-schiabil-se-pot-strange-sume-cu-7-sau-8-zerouri/

Sursa foto

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Liviu

Acum 5 ani

Parca Muntii Fagarasului au fost inclusi in cel mai mare parc natural al Romaniei, cat despre Caldarea Balea parca reprezenta arie naturala cu statut mai special. Voi incompetentii din Guvernul Romaniei nu visati decat la masterplanuri si profit fara sa adaugati faptul ca veti distruge tocmai farmecul acestei zone care se preteaza doar drumetiei, alpinismului, ski -alpinismului si freeridului (ski extrem). Rusine celor care viseaza doar ariale schiabile aducatoare de profit in zone inadcvate, deoarece Muntii Fagarasului nu se compara cu vastitatea Alpiilor unde domeniile schiabile se desfasoara pe pasunile din golul alpin situat la o altitudine mult mai mare(2000 -3500 m).Opriti la timp aceasta crima cu un mare aport distrugator asupra ecosistemelor, morfologiei glaciare si climaxului hidric al zonei.
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

sa vedem daca sunt doar povesti sau se va face ceva, deocamdata sunt povesti frumoase... administratia locala oricum doarme bine mersi pe bani frumosi :(
Raspunde

cristian

Acum 5 ani

POVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESTI.!!!!!!!!! ABURELI CIT MUNTII FAGARASI!!!!!!!!!!!!! PINOCHIO ERA NIMIC PE LINGA ASTIA!!!!!!!!
Raspunde

MC.D

Acum 5 ani

...ei nu sunt in stare sa faca o sosea BUNA fara carpeli de la est la vest si vorbesc de altceva ce au aplicat vazut in tari evoluate si cu alte posibilitati financiare...in primul rand nu avem infrastructura care sa ne duca cel putin pana la baza muntelui...apoi mai vorbim...in 50 de ani!!!...mergeti in Bulgaria sau Slovacia, este si acum mai ieftin decat pe Valea Prahovei si nu se compara...
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Nu pot sa inteleg chestia asta in Ro, parca-i o boala sau ceva in geneticul amestecat: De ce sa faci ceva nou, cand ai zeci in paragina !? Poate explica cineva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus