Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Peste 250 de artiști vor aduce muzica clasică în centrul istoric al Sibiului

În perioada 14-16 august 2017 oraşul Sibiu se va umple de muzică clasică. Peste 250 de artişti, români şi străini, vor aduce magia şi grandoarea muzicii în centrul istoric al orașului. Festivalul va reuni unii dintre cei mai mari artişti români şi este dedicat împinirii a 10 ani de când Sibiul a deţinut titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure va avea loc luni, 14 august cu concertul Mariachi Magic, o gală de muzică mexicană plină de romantism hispanic. Seara de marţi va fi dedicată geniului creator al lui Beethoven iar închiderea festivalului se va face miercuri cu Proms of Delight, sub bagheta legendarului dirijor Ilarion Ionescu Galaţi. Festivalul include şi un concert al Corului Naţional de Cameră Madrigal în Biserica Ursulinelor şi un spectacol clasic pentru copii în Sala Thalia.

Intitulată Festival of Culture, cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Classics for Pleasure este dedicată titlului purtat de Sibiu în 2007 - Capitală Europeană a Culturii - şi titlului pe care îl va purta în 2019 - Regiune Europeană a Gastronomiei.

Pe lângă programul muzical care garantează o experienţă de neuitat pentru toţi iubitorii de frumos, festivalul va propune 7 circuite turistice pentru toţi cei care vor să exploreze frumuseţile regiunii Sibiu.

Accesul la evenimente este gratuit. Mai multe detalii gasiti pe www.classicsforpleasure.ro. Programul festivalului:

14 August Mariachi Magic Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Symphonic Pops Dirijor: Constantin Adrian Grigore Solişti: Hector Lopez, Cristian Mogoşan, Florin Estefan

15 August Corul Naţional de Cameră Madrigal „Marin Constantin” Biserica Ursulinelor, ora 16.00 Dirijor: Anna Ungureanu

Classic Wonders Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Camerata Regală Dirijor: Wojciech Rodek Solist: Adela Liculescu

16 August Căsuţa cu Poveşti Muzicale Sala Thalia, ora 11.00 Solişti: Bogdan Nistor, Lucia Bulucz, Adonis Tanţa

Proms of Delight – 10th Anniversary of Sibiu, European Capital of Culture Piaţa Mare, ora 20.00 Orchestra: Orchestra de Stat a Filarmonicii din Sibiu Dirijor: Ilarion Ionescu Galaţi Solişti: Silvia Micu, Alin Stoica, Şerban Vasile

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

gospodina

Acum 6 ani

Frumos era parcul din Piata Mare in copilaria mea! Acum s-a transformat in te miri ce si-n fond nimic...
Raspunde

Eatmyshit

Acum 6 ani

In copilaria ta erau cai cu trasuri in loc de masini...Sper ca nu vrei sa se reintroduca trasurile! Aici fiecare posteaza dimineata ce viseaza noaptea!!
Raspunde

Liviu

Acum 6 ani

Exact ca si la Medias in tineretea voastra proletara socialista......specimene parvenite si blocanare.....
Raspunde

Ralluka

Acum 6 ani

Pe cand concerte de mainele in centru? Primaria trebuie sa aive grije si de noi, cei care platim taxe si muncim pe branci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus