Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul e pe 5 în țară la numărul de locuri de muncă nou create

Sibiul e pe 5 în țară la numărul de locuri de muncă nou create

Județul Sibiu se numără printre atractive din România din punct de vedere al unui loc de muncă, în ultimii șase ani aici fiind create printre cele mai multe joburi. La nivel național, datele de la Statistică arată faptul că Transilvania continuă să crească peste media celorlalte regiuni istorice, adâncind astfel diferențele economice.

Ilfov, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Cluj şi Sibiu sunt pe primele cinci locuri la numărul de locuri de muncă nou-create în perioada 2011- 2017, cu un ritm de creştere între 24% şi 37%, faţă de o creştere medie naţională de 18%, arată datele Institutului Naţional de Statistică prelucrate de Ziarul Financiar.

Structura pe judeţe a noilor joburi create între 2011 şi 2017 arată accelerarea divergenţei economice între Transilvania şi restul ţării.

De partea cealaltă, cu creşteri doar de 4- 6%, de trei ori mai mici decât media naţională, sunt judeţele Gorj, Brăila, Caraş-Severin, Constanţa şi Vâlcea. Dintre acestea, Gorj, Brăila sau Caraş-Severin oricum erau în topul cu cei mai puţini angajaţi din economie raportat la populaţia totală. În cei şapte ani de revenire după criză, locurile de muncă s-au creat în special tot în zonele care erau deja campioane la numărul de angajări. Aceasta înseamnă o creştere a divergenţei între Transilvania şi restul ţării.

„Cluj, Timiş sau Sibiu se află în topul judeţelor care au recuperat joburile pierdute în criză şi au făcut ulterior noi angajări, acestea fiind judeţele în care s-au făcut cele mai multe relocări de personal. Şi noi, şi alte companii din industrie am dus foarte mulţi oameni din alte zone în judeţele din vestul şi din centrul ţării, iar mulţi dintre ei au rămas să lucreze acolo“, a spus Felix Toma, country manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Gi Group România şi Bulgaria.
Companiile au creat peste 750.000 de noi locuri de muncă din ianuarie 2011 (cel mai scăzut nivel al efectivului de personal din anii de criză) până în mai 2017, astfel că efectivul total de personal a ajuns la 4,84 milioane de persoane, în creştere cu 18% faţă de anul 2011.

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, la nivelul săptămânii trecut în județul nostru erau disponibile 1.846  locuri de muncă vacante oferite de 133 angajatori.

Câteva sute de locuri de muncă există în acest moment disponibile și pe platforma www.turnulsfatului.ro/locuridemunca. Acestea sunt oferite atât de companii mari, precum Continental sau Stefanini, dar și de firme mai mici, cum este Gühring sau Rud Florian Rieger. De asemenea, joburile se adresează atât un specialiști, precum cele oferite de Visma, cât și unor persoane cu o pregătire sumară, cum sunt cele oferite de Phoenix Mecano Platstice.

Mai multe detalii găsiți pe www.turnulsfatului.ro/locuridemunca.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus