Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Timbru pentru Mediaș.  750 de ani de atestare documentară

Timbru pentru Mediaș.  750 de ani de atestare documentară

De vineri se va introduce în circulație emisiunea aniversară „Mediaș, 750 de ani de atestare documentară“. Cele patru mărci poștale ale emisiunii, cu valoare de 2.5, 4, 4.5 și 16 lei, precum și albumul filatelic special prezintă, într-o manieră originală, orașul considerat un muzeu în aer liber, celebrând secole de istorie, tradiții și cultură.

Pe timbrul cu valoarea de 2,50 lei, este ilustrat Liceul Stephan Ludwig Roth, alături de simbolul „Gemenilor” amplasat pe faţada liceului, iar pe timbrul cu valoarea de 4 lei se regăsesc  Turnul Croitorilor, Torcătoarea și Catedrala Ortodoxă cu Hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”. Unul din cele mai vizitate obiective turistice din Mediaș, Complexul Arhitectural Franciscan, se regăsește alături de un deosebit basorelief, pe timbrul cu valoarea de 4,50 lei, iar pe timbrul cu valoarea de 16 lei sunt reprezentate Biserica Sfânta Margareta și unul din cei doi lei, simbol al casei Schuller. Emisiunea este completată de un plic „prima zi“ și ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vignietă,  iar ștampila „prima zi“ a emisiunii se găsește în incinta Oficiului Poștal Mediaș 1.

Albumul special este realizat în tiraj limitat de 450 exemplare și reunește în aceeași tematică produse aparținând filateliei și medalisticii, blocul de 4 timbre nedantelate al emisiunii, numerotat de la 001 la 450 și medalia care prezintă pe avers și revers efigia lui Hermann Oberth și Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus