Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Trei preoți și-au făcut formație de muzică. ”Ne-am dat seama că un astfel de gen muzical lipsește” VIDEO FOTO

Trei preoți și-au făcut formație de muzică. ”Ne-am dat seama că un astfel de gen muzical lipsește” VIDEO FOTO

Un preot din Sibiu, un altul din Codlea (Brașov) și unul din Sebeș s-au gândit că nu mai există formații care să cântece vechi cu care sașii se delectau pe vremuri, la baluri. Așa că s-au pus pe treabă, și-au acordat instrumentele și vocile și după câteva săptămâni de repetiții au ieșit pe scenă.

Trio Saxones Plus

Acum, de exemplu, au fost nelipsiți de la evenimentele ocazionate de «Întâlnirea Sașilor», ce s-a desfășurat în Sibiu și mai multe localități din Transilvania. Cei trei cântă muzică populară românescă și germană, vals, rock’n roll, country și schlager, adică acel tip de muzică pe care-l auziți pe radio când călătoriți prin Germania și Austria.

15137646_582843341884597_5331445897375094272_o

Andreas Hartig, preot paroh evanghelic în Codlea, cântă la clape și acordeon, Alfred Dahinten este solistul trupei și preot paroh la Biserica fortificată din Sebeș iar Heinz Dietrich Galter este preot la Biserica Evanghelică din Turnișor și cântă la chitară și voce. ”Ne-am dat seama că un astfel de gen muzical lipsește. Sașii noștri dansau mult la baluri și întâlniri și atunci ne-am adunat noi să le facem această plăcere. După părerea noastră suntem bine primiți și ne încurajează, din acest motiv am și continuat”, spune Heinz Dietrich Galter, sibianul trupei. El mărturisește că le e greu să se strângă pentru repetiții, dar mai ales pentru concerte. Iar în ultima perioadă s-au strâns destul de multe. ”Suntem din Sibiu, Sebeș și de lângă Brașov și durează până ne adunăm. Trebuie să facem repetiții, mai trebuie să actualizăm repertoriul. Mai avem un coleg la baterie, care nu e preot. Noi ne numim «Trio Saxones», dar câteodată suntem patru și atunci ne spunem «Trio Saxonnes Plus»”, spune preotul. Doar în acest week-end cei trei – patru au două concerte în județul Brașov.

https://youtu.be/HBEMmT3b7-A

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, noii "stele" apărute pe firmamentul muzicii romanești, nu credeti ca i s-ar potrivi mai bine numele de "Jehova Band"?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

doctoru

Acum 6 ani

cred ca nu le mai merge cu cersitu cum fac toti popii si s-au gandit sa isi rotunjeasca veniturile nu m-as mira sa auzim ca sunt si gay.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus