Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
14°C

E ”OK”! N-am făcut toxiinfecție la Perla Păltinișului

16 August 2017 19:29

E ”OK”! N-am făcut toxiinfecție la Perla Păltinișului

Până zilele trecute nu mâncasem niciodată la restaurantul Perla Păltinișului, deși auzisem de el. Știam că acum un an sau doi o mulțime de turiști s-au îmbolnăvit după ce au mâncat aici, eveniment încheiat cu scandal, DSV, OPC, DSP etc. Judecând după parcarea arhiplină pe care am găsit-o sâmbătă la prânz, acea problemă e de domeniul trecutul și a fost demult uitată.

Prima impresie este una pozitivă. Perla Păltinișului nu cred că este chiar o perlă, dar arată frumos. Terasa înconjurată de brazi, răcoarea din timpul caniculei, aerul curat, liniștea, sunt toate atuuri foarte bine exploatate. Cine nu-și dorește să se bucure de așa ceva? Te poți considera norocos dacă în weekend găsești o masă liberă afară și nu trebuie să aștepți după ea.

Eu am fost norocos că am avut rapid unde sta, însă tot am așteptat vreun sfert de oră să primesc meniul. Timp în care m-am uitat împrejur. E foarte aglomerat și chelnerii par să nu facă fața. Când în sfârșit a observat cineva că mai este o masă ocupată de clienți noi, am primit un singur meniu la patru persoane. ”Chiar nu mai am niciunul, mă scuzați!”.

Lista mâncărurilor se bazează pe ciorbe și preparate din carne pur românești. Fără prea multe briz-brizuri importate, multă carne, tocane și fripturi. Nimic impresionant, dar nici nu te faci de râs. Eu am comandat un gulaș și un fel de pomana porcului sau tochitură, cu mămăligă, brânză și ou ochi deasupra. La masă s-au mai comandat și alte produse, precum ciorbă de fasole cu afumătură sau specialitate ”Perla Păltinișului”, un fel de carne împănată cu cașcaval și servită cu sos de brânză. Apoi am stat mai bine de 30 de minute.

20170812_144745

Când în sfârșit au sosit, am constatat că ciorbele sunt lungite. În cea de fasole au fost doar o mână de boabe și doua bucățele carne. Gulașul e mai mult supă, adică are găluște, are cartofi și legume, are trei cubulețe de carne, însă trei sferturi din blid e zeamă. Și nu acesta e cel mai neplăcut aspect. La ciorba de fasole s-a solicitat și ceapă roșie, la recomandarea chelnerului. Clasic. Am primit ceapă roșie veche, ținută în soare și uscată.

img-20170813-wa0000

Avea un miros acru de stricat. Când i-am arătat-o, chelnerul a avut o reacție cel puțin ciudată. I-am zis că ceapa nu arată și nu miroase bine, iar el a zis ”Ok!” și a făcut un gest din mână ca și cum totul este în regulă. Nici măcar un ”Ne cerem scuze!”, ”Ne pare rău!”, ba chiar nici ”Vă aduc alta proaspătă!”. Nimic. E totul ok. Dacă nu vă place sunteți liberi să plecați, e coadă de oameni care abia așteaptă să vă ia masa.

Apoi iar am stat vreo 20 de minute. În total, era deja o oră de când spusesem ce dorim să mâncăm. Despre felul doi nu sunt foarte multe de spus. Tocana ardelenească a avut de toate, specialitatea casei e bună, însă nu vorbim despre mâncăruri nemaivăzute sau ieșite din comun. Dimpotrivă, sunt lucruri aproape banale.

Papanașii în schimb sunt foarte buni. Sunt fierți, nu prăjiți, așa cum se face în 90 la sută din cazuri. Prin urmare sunt moi și calzi, nu uscați sau uleioși. ”Eu v-am spus că avem papanași, nu gogoși prăjite”, se mândrea un alt chelner, către un client aflat la o masă vecină. Are dreptate.

Prețurile la Perla Păltinișului sunt puțin mai mari decât media în centrul istoric al Sibiului, dar nu exagerate. O ciorbă costă între 12 și 16 lei, un fel principal în jur de 30 de lei, papanașii sunt 16 lei, un suc 7 lei și așa mai departe.

Concluzia mea e că pentru ce am mâncat nu merită așteptarea și atitudinea chelnerilor. Priveliște frumoasă găsești în zeci de alte restaurante în Păltiniș, cu mâncare la fel de banală.

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Perla Paltinisului

Acum 2 ani

Ai intrat in local cu uitatura de scandal, te-ai dus la baie si n-ai observat ca un membru al personalului era langa tine si te-a vazut ca nu te-ai spalat pe maini la iesire, nu ai lasat nici un bacsis si tot tu te plangi de servicii? Sfatuiesc celelalte restaurante carora o sa le calci pragul sa nu te primeasca, ba chiar sa te dea afara cu bodyguarzii!
Raspunde

Amu ii bai babo

Acum 2 ani

Tu vrei bacsis inainte de a ii servi omului masa ? Cat despre Capra vecinului si spalatul pe maini, ii treaba lui. Poate baiile erau infecte si o fi avut un gel anti bacterian cu el. App l-ai urmarit si cand s-o scobit in cur ? Cu care deget ?
Raspunde

florin

Acum 2 ani

bacsis primesti daca esti multumit de servicii. daca omul a primit intr-adevar ce a descris mai sus, nu meritati nimic. daca tratezi clientii la fel cum ai comentat mai sus, ma mir ca nu ati pus inca lacatul pe usa .
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 2 ani

Bah, da' unde-s cartofii, multz-multz cartofi, aia care prostesc, si care tzie-tz plac atat de mult?....
Raspunde

Baiasiu

Acum 2 ani

Sa inteleg ca ai fost la toate restaurantele din stațiunea păltiniș mâncarea a fost la toate restaurantele banală doar priveliștea tia placut ? Domnul de la turnul sfatului! Te sfătuiesc să mănânci la un restaurant de 7 stele,Sunt convins ca, la fel iti place doar priveliștea!
Raspunde

Varanul alb

Acum 2 ani

Atitudinea chelnerilor este de 2 lei . Pentru mica recompensa de apreciere a serviciilor de calitate ei au inteles ca daca te pui la masa se subintelege atentia. Si de aici mitocania de servire. Va recomand nu mergeti acolo.
Raspunde

Perla Paltinisului

Acum 2 ani

Pai pentru ce muncesc ei, domnule? Nu pentru acea mica atentie? Ca doar salariile sunt mici in acest domeniu si daca nu primesc acest stimulent, nu pot nici sa isi plateasca strictul necesar... Dar ce sa intelegeti dvs., un simplu client care doreste doar sa fie lingusit?
Raspunde

Cristi

Acum 2 ani

Cea mai jalnica atitudine au copii astia de lucreaza acolo. Mi-a trebuit mai mult de 5 minute sa il fac pe unul din ei sa inteleaga ca apa care o vreau, in primul rand trebuie sa fie plata si in al doilea rand, DACA are la temperatura camerei (imi doresc) pentru ca i-o serveam unui copil de 3 ani. Glume aiurea cu oamenii cu care eram la masa, mancare a fost de domeniul SF-ului... nici nu vreau sa imi aduc aminte. In fine, nu o sa mai calc acolo in viata mea... sa stea ei cu milioanele de turisti care le trec pragul... bineinteles, 1 singura data... ca dupa ce se lovesc de atitudine, nici dracu nu mai calca pe acolo.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Perla Paltinisului

Acum 2 ani

E bine si o singura data, credeti-ma. Noi nu ne rugam de clienti sa revina, daca vor si le place, bine, daca nu, duca-se unde vor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus