Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe, inclusiv Sibiu, revocați din funcție. Firu: „Sunt în concediu, nu știu nimic”

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe, inclusiv Sibiu, revocați din funcție. Firu: „Sunt în concediu, nu știu nimic”

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe printre care și Sibiul au fost revocați vineri din funții de ministrul educației, Liviu Pop. Potrivit informațiilor publicate de Hotnews, ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor județene vineri seara, prin fax, și urmează sa intre în vigoare peste 15 zile, conform legii. Contactat telefonic, Ștefan Firu, șeful Inspectoratului Școlar Sibiu spune că este în concediu și nu știe nimic despre acest lucru.

În afară de Sibiu, pe listă apar revocați din funcție și inspectorii șefi din Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași. O parte din ei reclamă, însă nereguli, spunând ca nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcție. Ștefan Firu, șeful Inspectoratului Școlar Sibiu spune că „Sunt în concediu, nu știu nimic legat de o posibilă demitere”.

Potrivit Hotnews, Adrian Doxan, șeful Inspectoratului Școlar Caraș Severin, care se află pe lista celor 13, reclamă „presiuni politice” și a declarat, pentru Hotnews.ro, că „Îmi rezerv orice cale ca să îmi câștig dreptatea, inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu". Și Luminița Barcari, șefa Inspectoratului școlar Județean Ialomița spune că decizia de revocare a venit vineri seara, prin fax, pe adresa inspectoratului.

Pe lângă asta, Adrian Doxan a declarat, pentru Hotnews.ro, că nu a văzut personal ordinul de revocare, în condițiile în care a plecat de la sediul inspectoratului vineri, la ora 17:30, iar decizia încă nu venise până la acea ora. El a aflat despre ordinul de revocare sâmbătă, prin telefon, de la adjunctul său. El consideră ca este vorba despre o hotărâre abuzivă, în condițiile în care, spune el, „pana la data de 31 august am termen să îmi trimit fișa de activitate și raportul de evaluare, iar o cercetare disciplinară nu a avut loc. A fost un control în inspectorat la sfârșitul lunii mai, în urma căruia nu am primit niciun raport, nicio notificare. Legea prevede foarte clar că orice sancțiune se anunță în urma unei cercetări

„Se fac presiuni politice. Este clar ca cineva face presiune și dorește numirea unor anumite persoane în această funcție. Faptul ca nu fac parte dintr-un partid politic ar trebui sa fie un atu. Dacă se dorește o anumita coloratura politica, să își pună acea coloratură, dar să și-o pună pe față", mai spune inspectorul șef Caraș-Severin.

El susține că se simte „de-a dreptul hărțuit": „S-a urmărit o hărțuire a mea, să îmi dau demisia". Adrian Doxan spune că în luna ianuarie a avut loc o verificare a Corpului de control al ministerului la Inspectoratului Caraș-Severin, în urma căruia el s-a adresat instanței pentru vicii de procedură: "În urma acelui control am primit o sancțiune pentru care mă judec cu ei în instanță, este la Curtea de Apel Timișoara."

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

profa

Acum 5 ani

Ce sa fie oare? Tocmai acum cand urmeaza detasarile si suplinirile din invatamant?
Raspunde

Moldovan

Acum 5 ani

Pe lângă faptul ca este incompetent in funcția deținuta , ministrul educației , mai demonstrează si ca habar NU are de Codul Muncii !( personal , nu ma mai uimește nimic in Draga noastră Românie !)
Raspunde

Ion Pop

Acum 5 ani

Imi displace ministrul educației, dar acum nu o sa stam sa il plângem pe Firu asta. E un impostor, un politruc tipic, genul care nu are nimic de spus la catedra, apoi devine inspector sef.
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 5 ani

Sa nu ne amăgim, indiferent de postul ocupat, toti cei care au fost sau vor fi numiți, sunt politruci ce nu au nimic a spune. Ei trebuie doar sa execute docil, ordinele venite de la centru
Raspunde

Abc

Acum 5 ani

Asta cam așa e...
Raspunde

Kokostark

Acum 5 ani

Na Firule..ti a venit rândul la ghilotină....sanki...e in concediu si nu stie nimic.. doar nu vrei sa te sune ministru sa iti spună..ca nu esti tu mama natură.
Raspunde

Zimbru

Acum 5 ani

Auzi si la papagalul ala de la caraș severin, presiuni politice ..pai tot politic ai fost si tu numit maestre..ca nu te-au nimic pentru ca ai 5 OUA
Raspunde

Zimbru

Acum 5 ani

Auzi si la papagalul ala de la caraș severin, presiuni politice ..pai tot politic ai fost si tu numit maestre..ca nu te-au numit pentru ca ai 5 OUA
Raspunde

Ina

Acum 5 ani

Postul de inspector a fost ocupat prin concurs organizat de minister și dacă îmi aduc aminte a fost singurul candidat Dacă ai câștigat un concurs poți sa fi demis.?Actualul ministru uita ca a ajuns senator prin demisia unui coleg din Parlament și a fost numit ministru tot prin demisie.Mai bine sa se ocupe de problemele reale din învățământ ca de ex.manualele școlare ,s-a spus ca toate școlile au primit manuale mai puțin cele din clasa a Va s-au primit manuale dar puține. Revocarea din funcție s-a făcut din cauză că ministrul a fost tras la răspundere de prim ministru în ședință și din cate am văzut nu știa ce sa răspundă se bâlbâia ca face ,urmează sa se facă .Noul an școlar va începe tot asa ca și în anii trecuți cu lipsuri.
Raspunde

wilmma

Acum 5 ani

firule, politic te-ai ridicat, politic te-ai destramat. Iti ajunge si tie...sa recunoastem...o sa doara putin cand cazi de sus dar asta e viata..te pansezi si iti trece.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus