Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-16°C

Funcționarea telecabinei de la Bâlea, incertă. „Dacă nu îndeplinește toate condițiile, nu va funcționa”

Funcționarea telecabinei de la Bâlea, incertă. „Dacă nu îndeplinește toate condițiile, nu va funcționa”

Mai este puțin timp până când Tranfăgărășanul se va închide. Odată cu asta, singurul mijloc de transport care poate face legătura dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac este reprezentat de telecabină. Însă, aceasta este nefuncțională din luna mai. Atunci, din cauza unor defecțiuni tehnice aceasta nu s-a oprit și s-a lovit de zidul construcției. În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite, cinci dintre ele ajungând la spital. În cadrul unei conferințe de presă, comisarul șef regional OPC, Sorin Susanu, a anunțat că până la remedierea defecțiunilor în totalitate, cabina nu va funcționa.

Imediat după incident, OPC a sancționat operatorul de transport pe cablu cu aproximativ 50.000 de lei. La câteva luni de atunci, cabina încă se află în reparații și nu se știe când va deveni funcțională. „S-a dat amendă din partea noastră și s-a dispus oprirea temporară a activității de funcționare a telecabinei până la remediere. Acum, este la reparat în Italia. Procesul verbal nu înseamnă doar amendă, ci și măsură, iar măsura dacă nu este respectată suportă o sancțiune ulterioară care poate să ajungă până la 30.000 de lei”, spune Sorin Susanu.

El menționează că dacă nu va îndeplini „100% toate condițiile obligatorii necesare din toate punctele de vedere și toate avizele, nu va funcționa. Este mai puțin periculos să nu ajungă cineva într-o zonă decât să-i fie pusă sănătatea în pericol. Dacă am fi dat de exemplu o măsură cu suspendare de activitate pe o lună de zile, trecea măsura și gata. Dar numai după ce ne va notifica că este gata, o echipă de la noi se va deplasa să vadă dacă așa stau lucrurile și apoi se ia o decizie de deschidere”, completează comisarul șef regional OPC.

Citește și: Incident la telecabina de la Bâlea. Turiștii răniți sunt din România, Ungaria și Norvegia

Vizualizari: 2068

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus