Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, gata de START

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, gata de START

În acest weekend, la maratonul “25 de ore de teatru non-stop”, Sibiul va respira pentru a șaptea oară teatru, de data aceasta în aerul blând al toamnei. Asemenea unui școlar nerăbdător să facă față unor noi provocări, festivalul este pregătit să întâmpine publicul cu o ofertă culturală bogată, ce aduce 31 de evenimente în 12 spații de joc.

Tema ediției din anul acesta este dramaturgia autohtonă contemporană. Companii teatrale din Sibiu, București, Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș, Galați vor prezenta spectacole cu și despre tineri, adesea realizate în urma unui proces de colaborare între dramaturg, regizor și echipa de actori.

Cele mai așteptate spectacole

Maratonul va debuta pe data de 9 septembrie, ora 19:00, la Sala Thalia, cu spectacolul de comedie MaRó, în regia lui Andi Gherghe. Csaba Székely, unul dintre cei mai talentați dramaturgi români ai momentului, vorbește cu ironie și umor despre conflictele dintre români și maghiari în satele din secuime. Obsesiile naționaliste sunt ilustrate prin intermediul comicului de limbaj și de situație, scenele fiind separate de momente muzicale și coregrafice, ce prezintă în tușe groase ridicolul pornirilor extremiste.

Unul dintre cele mai așteptate spectacole din programul festivalului este cu siguranță Sunt eu, Annabel (9 septembrie, ora 23:30, Hala UNIMAT), o poveste despre un copil, care prin forța imaginației recreează lumea adulților, conferindu-i sensibilitate, inocență și mister. În aceeași zonă, profund meditativă, se înscrie și Open, în regia Letei Popescu (10 septembrie, ora 01:30, Studioul CAVAS, ULBS), o producție a Asociației Reciproce din Cluj-Napoca, ce aduce în discuție conceptul de cuplu, nevoia de tandrețe și de iubire în lumea actuală.

concert Francesco Agnello

La această ediție a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop” Bis Teatru vine în fața publicului cu o premieră oficială: Trenul cu 2 locomotive, în care Charlie Fălămaș valorifică prozo-poemele lui Iustin Panța (multiplicarea vocilor, viziunea fragmentară asupra cotidianului, ambiguitatea stărilor de spirit), creând un performance, ce reușește să surprindă prin asocierea elementului liric cu cel epic și dramatic. Spectacoul se va juca de la ora 00:00 în Imperium Pub, și în reluare de la ora 03:00 în același spațiu.

Pe 10 septembrie ATRIUM CLASSIC CAFE va găzdui, începând cu ora 01:30 și până dimineață, o serie de evenimente menite să descrețească frunțile și să alunge somnul: Nimeni nu știe ce e în inima mea, un one-man show cu Florin Coșuleț, produs de C'Art Fest & BisTeatru, ce aniversează zece ani de când se joacă sold out; Din înțelepciunea lui Dorel, un spectacol de viață, cu viață, de Andrei Ciopec și un live show matinal cu Alex Ștefănescu, 7 piese de teatru cântate și repovestite de Alex Ștefănescu.

Cei mici sunt și ei invitați în Grădina BIS Teatru, pe 10 septembrie, de la ora 12:00, la Povestea unui pătrat, un show în care figurile geometrice prind viață, cântă, se joacă, mânuite de talentata actriță Ioana Butu.

Poezie, film, teatru

Spectacolele de teatru sunt completate de o varietate de evenimente conexe: recitaluri de poezie, proiecții de film mut și de animație, un workshop de teatru pentru persoanele cu nevoi speciale. De asemenea, maratonul teatral va fi dublat de “25 de ore de pictură non-stop”, timp în care cinci artiști plastici și elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, vor crea de la zero, în Piața Mare, șapte lucrări de mari dimensiuni. Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu artiștii, să afle de la aceștia curiozități legate de tehnicile și stilurile pe care le abordează, să vadă un mediu de creație diferit de cel din atelier. Nu în ultimul rând, pe data de 10 septembrie, de la ora 19:00, la Biserica Ursuline), fabulosul muzician Francesco Agnello― cel care a realizat compozițiile spectacolelor unor personalități ca Peter Brook, Pippo Delbono sau Eugenio Barba―va susține un concert extraordinar de muzică de hang, supranumită și „muzica îngerilor“.

Poster 25 de ore de Teatru

Maratonul teatral din perioada 9-10 septembrie 2017 va fi urmat de cinci zile „de recuperare“ (11-15 septembrie), perioadă în care va avea loc câte un spectacol pe seară. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul festivalului, precum și pe pagina de facebook a evenimentului.

Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de Facebook a evenimentului, de pe site-ul oficial al festivalului  și de pe siteul kompostor.ro. De asemenea, spectatorii care nu au reușit să își achiziționeze din timp bilete, vor putea să o facă la intrarea în sălile de spectacol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus