Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Mai puțin de o lună până la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Mai puțin de o lună până la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Octombrie este luna în care publicul tânăr este în centrul atenției. Asta, grație Festivalului Tânăr de la Sibiu ce va avea loc între 7 și 15 octombrie. În deschiderea ediției, se va juca spectacolul „Plip” al Teatrului de Marionete din Porto (Portugalia), sâmbătă, 7 octombrie, de la orele 11:00 și 18:00.

Timp de nouă zile artiști din Belgia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina vor prezenta la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii și adolescenți.

„Selecția din acest an e cea mai echilibrată de până acum. După 3 ani de căutări și mici crize, închidem un ciclu important pentru maturizarea festivalului în încercarea de a ne defini cât mai bine publicul și noile programe. Sunt foarte încântat de diversitatea programului din acest an”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Plip” este povestea extraordinară a unei planete imaginare, o călătorie senzorială pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Construit ca un joc pentru a experimenta viața de zi cu zi a celor mai mici, producția portughezilor de la „Red Cloud Tetro de Marionetas” abordează un imaginar fantastic pentru a reinterpreta lumea din jurul nostru din perspectiva celor mai mici. Spectacolul cu păpuși creat de Sara Henriques și Rui Rodrigues are o durată de 35 de minute și a fost prezentat în selecția oficială a Convenției Internaționale a Marionetelor de la Montemor-o-Nova.

plip 4

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.

plip 3

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare miercuri, 20 septembrie. Acestea vor putea fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus