Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

The Huffington Post laudă Sibiul. "Este România cea mai frumoasa țară din Europa?"

The Huffington Post laudă Sibiul.

Patti Morrow, jurnalist de călătorii, blogger și fotograf, a publicat în ediția de astăzi a The Huffington Post un articol în care afirmă că România ar putea fi considerată cea mai frumoasă țară a Europei. Iar Sibiul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, și posibil din întreaga Europă.

În cadrul materialului, jurnalista acordă un spațiu larg zonei Sibiului, unde a mai vizitat, pe lângă orașul medieval, și Sibielul, localitatea Cristian, și bineînteles Transfăgărășanul. Jurnalista s-a declarat impresionată în general de regiunea Transilvaniei, unde "poti să găsești cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa".

După ce poposește la București, jurnalista trece direct la Sibiu, spunând că este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, și poate din întreaga Europă. "Construit în secolul 12 de sași, centrul vechi al orașului și-a păstrat grandoarea și nu este doar unul dintre cele mai frumoase orașe din România, dar poate și din toată Europa".

Morrow scrie despre zidul medieval al orașului, despre turnurile de apărare bine prezervate, străzile înguste, Podul Minciunilor, și bineînțeles Piata Mare și Piața Mică. Festivalul Internațional de Teatru este amintit ca având loc aici, în fiecare iunie, cu parade, teatru, muzică și artificii.

Sibiel și Cristian

La Sibiel, jurnalista a locuit la o familie din sat, declarându-se încântată de faptul că a putut experimenta bucatele locului, venite direct din gospodaria care o găzduia.

"Acest sat mic este deosebit mai ales pentru că poți vizita famiile care locuiesc acolo. La ferma Bunica Eugenia, am învățat cum se face mămăliga cu brânză și am gustat din afinata de casă și plăcinta cu mere", scrie Morrow despre vizita în Sibiel.

Cetatea din Cristian este amintită și ea în articol, turnul în care este uscată carnea fiind principala atracție a locului.

Și, bineînțeles, Transfăgărășanul

Jurnalista a fost impresionată de Transfăgărășan, supranumit "cea mai bună șosea rutieră din lume" de realizatorii emisiunii "Top Gear", dar și de peisajul uluitor al MunțilorFăgăraș,  de peisajele minunate  ale barajului Vidraru, a lacului Bâlea, dar și a cascadelor.

Puteși citi tot articolul aici - Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be.

Comentarii

9 comentarii

e de la toxinfectie

Acum 4 ani

o fi avut ceva efect mai de durata si inca e sub influenta..
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

Da, avem o tara frumoasa, potential, dar ne vindem pe nimic... Adica, niste cozi de topor ne vand pe nimic ... ei isi incaseaza comisioanele, iar noi tragem din greu..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Mno, apa' daca shi ashtia de la The Hufftington Post o lauda, insamna ca musai asha-i... Amu' daca-i intrebi pe sighieni, catz or auzat de "prestigiosu" newspaper cred ca nivelu' lu' entuziasm scade vertiginos...
Raspunde

Oups

Acum 4 ani

Nu toti sufera de schizofrenie ca tine ... Jur ca esti cel mai retard om pe care l-am intalnit!! Daca te crezi funny cu commenturile alea de kkt , iti spun ca nu esti deloc, inspiri doar mila.
Raspunde

Okooko

Acum 4 ani

Poate citește si pleava de la București articolul asta, si termina autostrazilea astea
Raspunde

///

Acum 4 ani

Dar parca ar fi necesare si nisste toalete publice... Pe vremuri si in Hipodrom la /Cedonia era toaleta publica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus