Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Cazan despre ”split TVA”: Guvernul e ciumă cu firmele și mumă cu organele de control

Cazan despre ”split TVA”: Guvernul e ciumă cu firmele și mumă cu organele de control

Senatorul PNL Mircea Cazan susține că decizia Guvernului Tudose de introducere a TVA-ului defalcat reprezintă cea mai contestată măsură după încercarea de introducere a impozitului pe cifra de afaceri. ”Aplicarea acestei măsuri va afecta grav economia privată, va trimite multe firme în faliment, va genera pierderi de locuri de muncă și va încetini creșterea economică. Modul dezastruos de aplicare a split payment-ului la TVA riscă să anuleze potențialele sale beneficii. Motivația oferită de guvern — combaterea evaziunii fiscale la plata TVA — este iluzorie. Guvernul are la îndemână instituții și pârghii pentru a combate țintit marea evaziune la plata TVA. A preferat, însă, o măsură generalizatoare și abuzivă care demonstrează incapacitatea administrativă și politica premeditată de asuprire a sectorului economic privat. Statul va fi creditat de aceste firme private doar pentru că este incapabil să colecteze TVA. Planul este ca statul să se folosească de banii sectorului privat, fără să aibă acordul acestuia”, susține Cazan.

Liberalul spune că pe de-o parte firmele vor fi penalizate pentru întârzierea plății TVA, în timp ce pentru ANAF nu există nicio sancțiune dacă nu returnează TVA-ul deductibil. ”PNL cere ca măsura privind TVA defalcat să fie una opțională, aplicabilă doar societăților comerciale care doresc să opteze pentru acest sistem. Guvernul e ciumă cu firmele și mumă cu organele de control: îi penalizează aspru pe cei care întârzie/greșesc plata TVA, dar nu prevede nicio sancțiune dacă ANAF-ul nu returnează TVA-ul deductibil în 3 zile lucrătoare, așa cum stipulează ordonanța de urgență. Termenul de 3 zile fixat de Guvern este oricum nerealist, dată fiind procedura greoaie de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA elaborată de ANAF ca urmare a Ordonanței 23/2017 care introduce TVA defalcat”, a mai spus liberalul.

Cazan anunță că PNL se opune introducerii obligatorii a TVA-ului defalcat promovată de Guvernul Dragnea 2 prin Ordonanța 23/2017 și că va demara o campanie de strângere de semnături împotriva introducerii contului special pentru plata TVA în mod obligatoriu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Calin

Acum 6 ani

De acord..unde trebuie sa semnez? Astia de la guvern ne iau de tampiti,nu stiu ca se scumpeste benzina: ca am sofer, ca sotia, ca am fost plecat din tara, ca dracu, ca tacsu....inca asa ceva..nu am crezut ca am sa traiesc.
Raspunde

verena sibiu

Acum 6 ani

Cazan are Tesla full electric e cam oligofren omul dar e ok asa la prima vedere, dar la a doua deja l-ai citit
Raspunde

Un tzepuit

Acum 6 ani

Gabytza. Gabytza, ce infocata esti tu pt dom Mircea asta! Dar mai pune si mana pe carte, fatuca draga, ca scrii "miau" legat, ca pisica...M-am plimbat e corect, nu MAM...Noi te citim, suntem cu ochii pe tine, nu ne dezamagi...pune mana pe carte, citeste intai, invata,,apoi scrie.... Asta, asa, ca prima impresie. Apoi, te-om intreba si noi ceva, de n-o fi cu suparare...Dom Mircea asta, e acelasi care impartea cizme prin judet amu ceva vreme? mi-am amintit ca a plouat tare rau zilele astea si am vazut ceva oameni cu cizme galbene, electorale, in picioare. Unele rupte deja...semn ca o fost ceva tzapa si cu cizmedle, cum o fost cu multe altete...despre care o sa scriem si noi pe aici, ca sa ai tu, Gabytza draga, ce apara...Sezi numa blanda,, mai da o tura cu ML_ul ala negru, apoi vezi ce-om scrie si noi despre tzepele pe care le-o dat...promitem sa fie fain rau...Avem vreme, nu ne grabim, E doar inceputul... Un tzepuit
Raspunde

ardelean

Acum 6 ani

Foarte corect! Stii vorba aia, Gabytza:" Cainele moare de drum lung, si prostu de grija altuia!" Cam asa ai facut si uite ca ai incasat-o! Te-a mancat in ML...!
Raspunde

Un tzepuit

Acum 6 ani

Gabytza. Gabytza, ce infocata esti tu pt dom Mircea asta! Dar mai pune si mana pe carte, fatuca draga, ca scrii "miau" legat, ca pisica...M-am plimbat e corect, nu MAM...Noi te citim, suntem cu ochii pe tine, nu ne dezamagi...pune mana pe carte, citeste intai, invata,,apoi scrie.... Asta, asa, ca prima impresie. Apoi, te-om intreba si noi ceva, de n-o fi cu suparare...Dom Mircea asta, e acelasi care impartea cizme prin judet amu ceva vreme? mi-am amintit ca a plouat tare rau zilele astea si am vazut ceva oameni cu cizme galbene, electorale, in picioare. Unele rupte deja...semn ca o fost ceva tzapa si cu cizmedle, cum o fost cu multe altete...despre care o sa scriem si noi pe aici, ca sa ai tu, Gabytza draga, ce apara...Sezi numa blanda,, mai da o tura cu ML_ul ala negru, apoi vezi ce-om scrie si noi despre tzepele pe care le-o dat...promitem sa fie fain
Raspunde

Ardelean

Acum 6 ani

Vă certați degeaba. Gabytza are dreptate, deși îl caracterizează urât pe acest Mircia... Dar care Mircia? Mircia cu ML? Kazan? El să fie? Chiar s-a stricat lumea dacă e așa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus