Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

În weekend sărbătorim vinul. La „Vinfest”, pe strada Cetății

În weekend sărbătorim vinul. La „Vinfest”, pe strada Cetății

În acest sfârșit de săptămână, pe strada Cetății din Sibiu se va organiza cea de-a doua ediție Vinfest. Astfel, nu ma puțin de 13 crame reprezentative din România și Republica Moldova vor îmbia spre degustare participanții. Atmosfera va fi întreținută de șase trupe și artiști cunoscuți de jazz, dar nici mâncarea nu va lipsi. Cheef Marius Rafa și Masters of Flames gătesc mâncăruri alese ce se potrivesc perfect cu vinurile bune.

Pentru al II-lea an consecutiv povestea vinului se spune și la Sibiu. Strada Cetății găzduiește în perioada 7-8 octombrie un eveniment unic, în cadrul căruia „sărbătoritul” principal este un produs atât de dezirabil tuturor: vinul.

vinfest 3

Astfel sibienii și iubitorii vinului deopotrivă sunt invitați să participe în cel de al II-lea weekend din octombrie pe strada Cetății - la VINFEST. Aici își dau întâlnire preț de două zile producători de vin din aproape toate zonele viticole ale României, dar și din Republica Moldova.

„Cunoscătorii de vinuri, dar şi cei mai puţin iniţiaţi în acest domeniu vor avea ocazia să guste și să achiziționeze din zecile sortimente ce se vor regăsi la producătorii participanți la VINFEST”, transmit organizatorii.

vinfest 2

Toate zonele viticole importante sunt reprezentate la evenimentul din weekend. Astfel din România vor fi prezenți cei de la Jidvei, Cotnari, Recaș, Budureasca, Histria, Halewood, Carastelec, Gabai, Casa Bunescu, La Sapata, Domeniile Boieru și Gorgandin, iar din Republica Moldova, anul acesta participă cei de la Cricova. Vinurile din gama premium de la toate aceste crame le veți găsi la vânzare în căsuțele special amenajate pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, în 7-8 octombrie de la 10.00 la 22.00.

Concerte jazz cu artiști de top

Se știe că vinul bun merge mână în mână și cu muzica de calitate. Tocmai de aceea organizatorii aduc la cea de a II-a ediție a VINFEST, șase trupe și artiști de top din muzica jazz. Spre seară pe scena amenajată în cadrul evenimentului, vor fi concerte de excepție. Sâmbătă de la ora 18.00 aveți întâlnire cu ESSENTIAL NOTES, GUILTY LEMON și CUIBUL, iar duminică de la aceeași oră vor concerta RUBIE, HELEN și JAZZYBIT.

vinfest 4

Live cooking show cu Marius Rafa & Masters of Flames

Anul acesta pe lângă vinuri și concerte alese pe sprânceană, cine ajunge la VINFEST o să aibă parte și de o surpriză gastronomică desăvârșită. Gurmanzii sunt invitați să deguste din mâncarea specială gătită de Cheef Marius Rafa de la Pardon Cafe & Bistro Sibiu, alături de divizia de live cooking show de la ’’MASTERS OF FLAMES”. Demonstrațiile culinare cuprind în special mâncăruri alături de care merg savurate vinurile de la cele treisprezece crame participante. Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de Facebook –Sibiu VINFEST.

vinfest 5

„Sibiul VINFEST” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, altfel spus este ziua drojdierului, nu-i asa? Doamne, de cand o așteaptă unii "prieteni" de pe acest forum...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus