Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Proiect: hotel de trei stele cu 42 de camere, restaurant și SPA pe bulevardul V. Milea

Proiect: hotel de trei stele cu 42 de camere, restaurant și SPA pe bulevardul V. Milea

Reprezentanții administrației locale au lansat consultării publice planul urbanistic de detaliu al unui hotel, pe care o firmă din Tilișca intenționează să îl ridice pe bulevardul General Vasile Milea, în apropierea zonei centrale a Sibiului. Hotelul ar urma să aibă șapte niveluri, dintre care două subterane.

PUD-ul elaborat în vederea ridicării hotelului prevede, într-o primă fază demolarea unei case aflată pe o parte din terenul situat la intersecția străzilor V. Milea și Oituz (în vecinătatea clădirii Omniasig). Terenul are o suprafață totală de aproape 1.400 de metri. „Prezentul PUD propune construirea unui hotel de 3 stele cu capacitatea de cazare maximă de 38 de camere și patru apartamente, a unui restaurant de circa 130 de locuri pentru evenimente, dublat de sală de mic dejun, un bar și sală SPA (…). Hotelul va aduce un aport de 88 de locuri de cazare la necesitatea măririi spațiilor de cazare ale orașului”, se arată în documentația urbanistică a clădirii care va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2.300 de mp, cu o amprentă la sol de 580 de mp.

teren strada milea (4)

Documentația propune ca volumetria viitoarei construcții să aibă două niveluri în subsol, parter, trei etaje și un etaj retras. La parter este proiectat restaurantul, recepția și un bar de zi. Etajele 1,2 și 3 vor fi folosite pentru amenajarea camerelor de cazare. La etajul retras este propusă amenajarea SPA-ului, cu două saune, ”un mic bazin jacuzzi”, dar și a sălii pentru mic dejun, pentru ambele fiind rezervată și câte o parte din terasa de la ultimul etaj. Procentul de ocupare al terenului va fi de 40%, iar coeficientul de utilizare al acestuia – 1,6.

Potrivit legislație în vigoare, raportat la dimensiunea hotelului și a angajaților, numărul minim de locuri de parcare este de 53 (21 de locuri pentru turiști/vizitatori, 26 de locuri pentru restaurant și alte șase pentru personalul hotelului). Prin PUD, investitorii propun amenajarea a 56 de locuri de parcare: 35 dintre acestea la subsolul 2, alte 16 la subsol 1 și cinci locuri de parcare la nivelul parterului. Accesul la parcarea subterană va fi făcut din strada Oituz.

plansa hotel milea

Inițiatorii investiției sunt cei care controlează firma Imperial Sibiu SRL, din Tilișca. Firma care le are asociate în proporții egale pe Cornelia Bratu și pe Adriana Stancă a fost înființată în 2015, iar de atunci nu a desfășurat nicio activitate economică.

Descarcă de aici: Plan de situatie - propunere hotel V Milea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anonimul din Caineni

Acum 6 ani

Dar un parc decent când ? Boschetăria aia din Sub-Arini arată mai rău decât pădurea din Câineni...
Raspunde

el

Acum 6 ani

Mai caine din caineni, tu comenteaza la tine la padurea ta de uscaturi!
Raspunde

Caineni......metropola

Acum 6 ani

Rămâi dreq in Caineni dacă nu îți place
Raspunde

masina mica

Acum 6 ani

si autocarele unde vor opri? pe strada oituz?
Raspunde

...

Acum 6 ani

teoretic ar trebui sa intre in curtea hotelului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, apoi daca investitorul-i tiliscan, musai sa aibă SPA, ca știti voi cum e, obsesiile copilăriei te urmăresc toată viata! ..Si, ca sa fie dotarea completa, as mai adauga eu, o tichie cu mărgăritare, ca parcare pentru măgari, fiind in buricul târgului, nu-i trebuie....
Raspunde

Civic

Acum 6 ani

Si privesc în curtea unității militare de la etaje, oare se tine cont si se acest aspect sau la noi se poate orice pentru unii, banii vorbesc
Raspunde

...

Acum 6 ani

Inca o dovada ca la urbanism nu s-a schimbat nimic. In continuare construim dupa bunul plac al investitorului si nu lasam nicio regula de urbanism neabuzata. Inca un Golden Tulip / Roberts / Gemenele / cladirea de langa gemene / cladirea lui Sufana din spatele centrului de calcul / ... si cate si mai cate, mai mici mai mari dar toate sfidand regulile de urbanism si ale bunului simt. La final stam si ne scarpinam in ceafa intrebandu-ne de ce oare nu mai e loc pe strazi, de ce nu mai ajunge repede ambulanta sau pompierul si ne luam la bataie intre noi pe strazi pentru spatiu vital in timp ce o mana de oameni stau cu fundul pe regulamemte si semneaza derogari peste derogari (si sa nu uitam de celebra "intrare in legalitate" dupa o amenda modica fara demolare) Tot inainte tovarashi, nu va lasati, inca se mai poate circula in oras si inca nu a murit nimeni in urma actiunilor voastre iresponsabile
Raspunde

...

Acum 6 ani

Ha ha, "suprafata cedata domeniului public" :) Ce gluma buna. Acolo o sa asfaltai pe banii nostri dati de primarie si apoi o sa va faceti parcare rezervata pe ea. Si in mod clar nu aveti loc unde sa puneti niste autocare asa cum nici Golden Tulip nu are si o sa inghesuiti si mai tare zona respectiva. Rusine urbanistilor din orasul asta! Chiar nu se gasesc niste arhitecti cu coloana care sa tina la aspectul orasului asta si la confortul minim citadin?
Raspunde

,,,

Acum 6 ani

si oare va creste colectia de neterminate gen: hotel piata garii, hotel serbota/bâlea, hotel somesului? se pune taxa pe curti neingrijite, taxa pe cladiri neterminate, nu?
Raspunde

Völkischer Beobachter

Acum 6 ani

Mai rentabil ar fi să se construiască un bordel...Există mulţi bărbaţi nesatisfăcuţi în zona Sibiului.
Raspunde

protectia copilului

Acum 6 ani

Si tu esti unul dintre ei, Beobachtere! Dar ai bani pt. asa servicii???
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Daca investitorul se numeste Bratu inseamna ca este firma ARAL in spate
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Ciobanii cu bani fac ce vor muschii lor in Sibiu. Sasii sint doar slugile lor. In spatele hotelului asta sta ciobanul de la Total Nsa ala care vrea sa-si faca magazin pe Calea Cisnadiei. In curind nu va mai fi loc de ei.
Raspunde

romanasului ii place...

Acum 6 ani

Mai, Ridiche Biserica, nu-i chiar asa! Care sasi sunt slugile ciobanilor? Unde mai gasesti sasi? Si chiar daca ar fi? Nu stii vorba: Fie roata si patrata/ tot se-nvarte ea odata! le-a venit si lor randul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus