Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Red Bull Romaniacs, despre limitarea enduriștilor în pădurile din jurul Sibiului: „susținem demersul comunei Rășinari“

Red Bull Romaniacs, despre limitarea enduriștilor în pădurile din jurul Sibiului: „susținem demersul comunei Rășinari“

Reprezentanții Red Bull Romaniacs, caracterizată drept cea mai importantă competiție hard enduro din lume, anunță într-un comunicat de presă că merită susținută inițiativa Primăriei Rășinari de a limita accesul motocicliștilor doar la anumite trasee din pădure.

Organizatorii Red Bull Romaniacs arată că au militat permanent pentru practicarea sporturilor din zona enduro într-un cadru organizatm, fie că e vorba de competiții, activități sportive sau de recreere. „De 14 ani, competiția noastră se desfășoară în cadrul unor reglementări ce au apărut în urma unui dialog constant și a unei colaborări foarte bune cu administrațiile locale. Prin urmare, susținem demersul comunei Rășinari de a aduce reglementări suplimentare în acest domeniu. Din punctul nostru de vedere, aceste noi reglementări vin ca un sprijin pentru dezvoltarea turismului enduro în zonă, turism ce aduce sume importante de bani în bugetele comunităților locale și care poate fi un factor important de dezvoltare turistică. Considerăm că un dialog productiv între administrațiile locale sau județene și reprezentanții turismului enduro va contribui la dezvoltarea acestei ramuri turistice“, se arată într-un comunicat al Red Bull Romaniacs. Reglementarea turismului off-road poate duce la relansarea economică a unor regiuni, mai arată sursa citată.

Reacția celor de la Red Bull Romaniacs vine după ce Primăria Rășinari a pregătit un Regulament referitor la practicanții sporturilor din zona enduro. Regulamentul propune aplicarea de amenzi cuprinse între 50 și 1.500 de lei celor care se vor abate cu motocicleta, ATV-ul sau alte vehicule din această categorie de la traseele pe care acest sport este permis.

Citește și Pădurile din jurul Sibiului, primele în care accesul ”enduriștilor” este limitat. Amenzi mai mari pentru cei care produc zgomot intenționat

Foto: Red Bull Romaniacs

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alzara1918

Acum 6 ani

Să asimilăm legislaţia în domeniu a unui stat apropiat nouă : Austria !Nu e un pericol să rămânem la nivelul lor de protejare a mediului cel puţin un deceniu ; apoi putem însărcina legislativul nostru cu elaborarea corecţiilor...
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 6 ani

no zi-le la parlamentarii pe care i-ai votat
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce era sa zica ????!!!! Hai sa fim seriosi!!! Trebuia interzis acest concurs!!! Dece se tine la noi si nu in Austria??!!Ei tin la padurile lor la vanat,etc. No coment!!!!
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 6 ani

si noi tinem la vanatul nostru, radem padurile si ne miram de ce coboara ursii in sate sau pana la Olt si de ce nu mananca cioturi de copaci
Raspunde

grim

Acum 6 ani

sa vedem sis controale
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 6 ani

te bagi voluntar? sa te vad luindu-te de gat cu enduristii. sau esti genul de ipocrit "sa se faca, dar sa faca altii"
Raspunde

dan

Acum 6 ani

traseul de bull-shit-romaniacs de pe terenurile Rasinariului a trecut peste pasuni si prin paduri pe unde nu era nicio poteca , au lasat in urma dezastru...santuri de 20 cm , radacini rupte , plasticuri de la echipament , etc !!! ... mai grav e ca portiuni din acest traseu se parcurge apoi de ghizi cu clienti !!! ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus