Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Consilierul local care a bătut un polițist și-a recunoscut vina. Va lucra în folosul Primăriei de unde a fost dat afară

Consilierul local care a bătut un polițist și-a recunoscut vina. Va lucra în folosul Primăriei de unde a fost dat afară

Un an și nouă luni de închisoare, cu suspendare și un termen de încercare de trei ani este pedeapsa primită de Ioan Cosmin Vintilă. În urmă cu o lună, alături de un alt bărbat, Vintilă a dezarmat și agresat un polițist care a vrut să îi verifice actele lemnelor transportate. Vintilă era consilier local din partea PNL.

Judecătoria Sibiu a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurori și Ioan Cosmin Vintilă, astfel încât acesta din urmă a beneficiar de o reducere cu o treime a limitelor pedepselor aplicate în urma agresiunii produsă la Slimnic. Aflat în arest preventiv de la începutul lunii septembrie 2017, când l-a luat la bătaie pe polițist, Vintilă a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare pentru ultraj. Judecătorul a dispus suspendarea executării pedepsei, termenul de supraveghere fiind de trei ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Celălalt bărbat cu care Ioan Cosmin Vintilă l-a deposedat pe polițist de armă și l-a agresat a primit o pedeapsă similară. Nicolae Vintilă a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare. La fel, executarea pedepsei i-a fost suspendată, termenul de supraveghere fiind tot de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinței.

În cei trei ani de supraveghere, cei doi inculpați vor trebui să se prezinte la Poliție regulat, la date fixate în prealabil și vor deschide ușa consilierului de probațiune cu ocazia fiecărei vizite a acestuia. Totodată, cei doi vor trebui să prezinte toate documentele și informațiile care permit controlul mijloacelor de existență. În plus, Serviciul de probațiune Sibiu va trebui anunțat referitor la schimbarea locuinței, a locului de muncă sau a oricărei deplasări care depășește cinci zile.

Hotărârea dată în cursul acestei săptămâni de către Judecătoria Sibiu poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicare. Iulian Anton, agentul de poliție agresat, nu a cerut niciun fel de daune și nu s-a constituit parte civilă în proces.

Vor lucra la Primărie. Gratis

Dacă sentința va rămâne definitivă, cei doi inculpați vor trebui să urmeze și un program de reabilitare socială. Ioan Cosmin Vintilă, cel care era consilier local în Slimnic la data agresiunii (ulterior i s-a retras sprijinul politic și și-a pierdut mandatul), va trebui să presteze și 90 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunității, în cadrul Primăriei Slimnic. Aceeași muncă neremunerată va trebui prestată și de către celălalt inculpat, doar că pe o perioadă de 80 de zile.

Merită amintit că, imediat după incident, primarul comunei Slimnic, Ioan Șurean (PNL) a declarat că nu știe detalii, dar că cei doi agresori sunt „băieți buni“, iar despre Cosmin Vintilă a declarat că, de fapt, nu este consilier local.

Ioan Cosmin Vintilă și Nicolae Vintilă au fost reținuți la începutul lunii septembrie, după ce în fața porții fostului consilier, cei doi l-au lovit pe unul din agenții de poliție din Slimnic. Acesta din urmă a fost trântit de poartă de cei doi, cu scopul de a-l dezarma. După ce au reușit acest lucru, Nicolae Vintilă a luat pistolul și l-a aruncat în curte, la o distanță de aproximativ 20 de metri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Cititescu

Acum 6 ani

CORECT! Spre exemplu pentru alti hoti si tembeli care s-au vazut alesi.
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Se pot inscrie in PSD.
Raspunde

florin

Acum 6 ani

daca si atunci cand agresezi si iei arma unui politist primesti inchisoare cu suspendare, inseamna ca poti bate fara probleme un civil pe strada . traiasca justitia romana
Raspunde

eugen

Acum 6 ani

NU ESTE NIMIC SURPRINZATOR CA MAI ALES IN MEDIUL RURAL SUNT ALESI NUMAI DERBEDEI! COTIZEZI, ESTI ALES!!!!
Raspunde

costica

Acum 6 ani

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul”info”la pacurarucostica1963gmail com
Raspunde

ion

Acum 6 ani

fara sa recunoasca fapta nu era exclus sa fie gasit si nevinovat .hartia suporta .rusinie justitie romane.
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Pt Costică nu esti tu Pacuraru Costică țiganul care Înșeală lumea?Apropo ar trebui cititorii sa fie mai atenți la câștigurile mari care se promit care de fapt sint inselatori
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

justitia nu se uita la ce infractiuni faci, se uita la cat faci prejudiciul ( sa fie cat mai mare, milioane de euro, sau miliarde), cat de tare ai acoperit spatele (sustinatori de la conducere, ministri, guvern, etc) si ai sanse foarte mari sa scapi cu suspendare, in rest omul de rand sa fie pedepsit cat mai ASPRU pentru infractiuni cat mai MICI, oare intrecem Congo la aberatii???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus