Sâmbătă,
14.12.2024
Cer Senin
Acum
-1°C

Au furat „mă gândesc la ea / non stop”. Cu spațiu comercial cu tot

Au furat „mă gândesc la ea / non stop”. Cu spațiu comercial cu tot

Magazinul părăsit și devenit celebru în întreaga țară datorită mesajului ”mă gândesc la ea / non stop” desenat pe frontispiciu a dispărut din proprietatea statului român. Autoritățile locale ale Sibiului speră însă că demersurile în justiție vor duce la recuperarea micului spațiu comercial situat pe strada Tribunei.

Rămas pustiu din 2007, spațiul comercial de pe strada Tribunei, de la nr. 13, a devenit celebru în întreaga țară după ce, în 2008, un artist bucureștean a scris ”mă gândesc la ea” pe frontispiciu și ”non stop” pe ușă. Spațiului comercial astfel decorat i-a și fost creată o pagină, unde internauții își postează fotografiile realizate în Sibiu, pe strada Tribunei.

Aflat în proprietatea Statului Român și concesionat societății Urbana (societate al cărei unic acționar este Consiliul local Sibiu și al cărei obiect de activitate este administrarea spațiilor orașului cu altă destinație decât cea de locuință), spațiul comercial a fost licitat de mai multe ori până când, în vara anului trecut, a fost închiriat de un bijutier. „Am venit, m-am uitat, am văzut că toată lumea face poze şi am zis că e o idee bună. Am vrut neapărat acest spaţiu pentru că se potriveşte foarte bine cu afacerea mea. Nu o să modific faţada, poate doar o să dau cu puţină vopsea“, povestea, pentru Turnul Sfatului, bijutierul care intenționa să își amenajeze aici atelierul.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (7)

Doar că lucrările de amenajare a atelierului au fost întrerupte de o altă persoană, care deține și alte spații în clădirea de pe strada Tribunei, de la nr. 13. „Cel care a închiriat spațiul a fost inclusiv amenințat de către o persoană fizică. Aceasta din urmă spunea că acel spațiu este al lui și intenționează să îl demoleze pentru a face acces către clădirea din spate. Este vorba de un abuz”, spune Mircea Ovidiu, directorul SC Urbana SA. Reprezentanții societății au verificat registrele Cărții Funciare și au descoperit că, între timp, respectivul spațiul comercial a fost scos din proprietatea Statului Român. „Vom merge pe calea Justiției și vom recupera acest spațiu, nu am dubii“, declară Mircea Ovidiu pentru Turnul Sfatului.

În ședința de joi a Consiliului local Sibiu, Urbana va solicita aleșilor locali aprobarea unei hotărâri prin care forul legislativ local să emită un mandat special gratuit pentru societate, în baza căruia să fie inițiat, în Justiție, un proces de reglementare a situației juridice a spațiului comercial în discuție. În plus, în baza aceluiași mandat solicitat, reprezentanții Urbana cer să și poată formula o plângere penală împotriva „persoanelor care se fac vinovate de pierderea dreptului de proprietate a Statului Român asupra imobilului anterior menționat”. Directorul Urbana a precizat pentru Turnul Sfatului că nu bănuiește ca în această poveste să fie implicate și persoane care lucrează ori au lucrat în cadrul societății.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (4)

Intervenția cu numărul 42

Până în 2007, în spațiul comercial de la parterul casei de pe strada Tribunei, nr. 13, funcționa Asociația Foștilor Deținuți Politici. Spațiul a fost revendicat, dar autoritățile au avut câștig de cauză. În 2008, la Sibiu a ajuns și artistul bucureștean Mircea Nicolae, care cu un an în urmă demarase un proiect personal prin care își propunea să realizeze 100 de intervenții asupra unor spații publice. „Pe toate străzile lăturalnice din centrul Sibiului sunt foarte multe magazine părăsite. După ce am făcut o plimbare destul de lungă și am fotografiat multe dintre ele, mi l-am ales pe cel din imagine pentru o intervenție. M-am folosit de firma magazinului și de ideea de orar pentru a îmi pune în discuție povestea afectivă. La prima vedere pare să fie vorba de o declarație de dragoste. Cu toate astea, ceea ce am scris e legat de un anume automatism mental de care vreau să scap, pentru a merge mai departe“, și-a explicat artistul, pe blogul personal, demersul. Intervenția de la Sibiu a reprezentat cea de-a 42-a din proiectul artistului Mircea Nicolae.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 7 ani

Ce prosti au an cap sibieni,fenomenal!nu sunt drumuri asfaltate sa ne rupem masinile an ele si pe ei ai intereseaza decat de baiatul ala care find destept lea luat casa hipsterilor de sub nas an ritmul asta chiar nu va vad bine..!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Csobanel Sighianu

Acum 7 ani

Bre, nu mai gândiți-va-ți la ea, ca femeia e perversa si apoi va reclama ca ati abuzat-o, nu vazurati ce-a pățit Președintele de la Senat!?
Raspunde

...

Acum 7 ani

"au descoperit că, între timp, respectivul spațiul comercial a fost scos din proprietatea Statului Român" - numere de magie birocratica in toata regula se petrec in institutiile platite de contribuabili pentru a gestiona acest oras. Habar n-are stanga ce face dreapta, cam asa functionam. Si macar s- aflat care e explicatia pentru aceasta stare de fapt? Exista niste semnaturi pe niste documente, oameni care pot explica situatia? Sau e inca o "fatalitate" aranjata de oameni din interiorul institutiei?
Raspunde

DNA

Acum 7 ani

cum din 2008 pana in prezent - societatea URBANA nu si-a actuzlizat situatiile acestor spatii , astfel ca in fiecare an sa-si obtine de la Cartea funciara (OCPI Sibiu) un estras de carte funciara - se poate de ceva vreme si Online iar costurile pentru un extras de carte funciara de informare sunt de circa 25 lei. miroase a pute
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 7 ani

Probabil ca ''transferul'' de proprietate a fost aprobat de decedatul fost sef Urbana(asa e logic!).Case close!Ar fi fost interesant dl Deleanu daca l-ati fi intrebat,si v-ar raspuns, pe dl.Ovidiu cine e proprietarul din CF a darimaturii.V-a trecut Pulitzeru' pe la ureche !
Raspunde

Nemilosu

Acum 7 ani

Olingpia Gafosdea, tu ce zici ca io ma gandesc la tin non stop?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Uai Nemilosuli, si io ma gan'esc la tini ca la al' mai mare "a-buzator" uai!...
Raspunde

Lulu

Acum 7 ani

Oare de ce Primăria Sibiu nu scoate la licitație spre vânzare aceste soații comerciale? Ce sens are administrarea acestora? Toate aceste spații sunt insalubre, dărăpănate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ieronim

Acum 7 ani

Sibiu, desigur! Al mai mare c.acat din tara!
Raspunde

...

Acum 7 ani

cand va studia si statul de plata, mircea ovidiu va constata ca ia salariu. intrebarea e: de ce?
Raspunde

Vlad mocanitzar

Acum 7 ani

Povestea cu bijutierul o stiam si eu, dar in prezent in acel spatiu este un magazin de articole cosmetice pentru dame. Nici urma de bijuterie. Ma mir cum de nu s-a facut magazin de haine second-hand, poate al zecelea de pe aceeasi strada, motiv pentru care a trebuit sa dispara libraria Karon, poate cea mai inteligent organizata librarie independenta din Sibiu. Cam atat ne pasa de cultura in fosta capitala culturala! S-avem terase, haine, furaje, covrigarii si vin din pastila! Capitala comerciala, s-avem pardon !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus