Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Șovăială și-a prezentat bilanțul: 16 întrebări, 9 legi semnate, întâlniri în județ și o campanie

Șovăială și-a prezentat bilanțul: 16 întrebări, 9 legi semnate, întâlniri în județ și o campanie

Deputatul PNL de Sibiu, Constantin Șovăială, a depus de la începutul acestei sesiuni parlamentare 16 întrebări și interpelări autorităților centrale, a susținut și semnat nouă inițiative legislative sau de modificare a unor prevederi în vigoare, s-a întâlnit cu primarii din județ și coordonează campania PNL în Bîrghiș. Șovăială și-a prezentat bilanțul după ultimele două luni de sesiune parlamentară.

Liberalul a semnat inclusiv pentru modificarea Legii finanțelor publice locale ( Legea nr.273/2006) și spune că a susținut acest demers din cauza sumelor din ce în ce mai mari pe care autoritățile din teritoriu trebuie să le acopere fără a beneficia și de un transfer de resurse de la bugetul central. “Este inutil să ne întrebăm din nou cum s-a gândit Puterea că ar putea acoperi primăriile și consiliile județene creșterile salariale acordate cu generozitate electorală de la centru. Suntem în fata unui fapt împlinit și de aceea am semnat alături de colegii liberali o inițiativă de reechilibrare a alocării cotelor din care sunt constituite bugetele primăriilor și consiliilor județene. Altfel spus, Statul să permită ca cei din teritoriu să trimită bugetului național mai puțini bani și să-și acopere cheltuielile  cu diferența rezultată”, susține Constantin Șovăială într-un comunicat de presă. Inițiativa prevede reechilibrarea cotelor defalcate din impozitul pe venit la 61.7% în cazul bugetelor locale și la 19,8% în cazul bugetelor județene.

Șovăială i s-a adresat și ministrului Economiei (minister prin care Statul controlează Hidroelectrica) reclamând două situații care afectează viața locuitorilor din satele  Nou Român (comuna Arpașu de Jos) și Săcădate (orașul Avrig). Hidroelectrica este proprietarul drumurilor (sau unor părți din acestea) de acces în comunități, iar autoritățile locale nu au posibilitatea legală de a le reabilita. “Am semnalat două cazuri concrete, însă în județ și în țară sunt multiple exemplele de acest fel. Hidroelectrica este proprietar de drum și trebuie să își asume acest rol asigurând condiții decente de utilizare pentru locuitori”, spune Constantin Șovăială, precizând că între autoritățile publice și companie există o corespondență prelungă  presărată cu promisiuni. Dar în zadar.

În calitate de parlamentar, Constantin Șovăială a participat în ultima perioadă la întâlniri cu primarii și consilierii locali din județul Sibiu și a continuat activitatea în cadrul Biroului Parlamentar deschis la Mediaș. Sesizările cetățenilor depuse la Mediaș au fost redirecționate instituțiilor de competența, iar temele semnalate de cetățeni cu ocazia audiențelor sunt la rândul lor avute în vedere, fie că au fost transmise instituțiilor centrale, fie că au necesitat implicarea factorilor locali.

În plan politic, în calitate de secretar general al Organizației Județene a PNL Sibiu , deputatul coordonează activitățile de precampanie și campanie electorală  ale partidului pentru alegerile locale din comuna Birghiș. Candidatul susținut de PNL este primarul interimar Stefan Șulumberchean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Uai, lăsată-l pe sovi, nu-l mai hărțuiț , ca are curu' ciur, uai!
Raspunde

...

Acum 4 ani

ooo-la-la! cat a muncit asta fata de sitterli! adica, aproape 0. sunt convins ca se poate gasi o persoana care sa-i puna la sovi 16 intrebari pe ora la care ala sa nu stie sa raspunda. si nu intrebari de genul: ce a mancat nevasta-ta alaltaieri dimineata? oare cine i-a scris discursul adresat de sovi ministrului economiei? ca nu cred ca el insusi....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus