Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cine sunt câștigătorii concursului „Bătălia cărților”

Cine sunt câștigătorii concursului „Bătălia cărților”

Marți, 24 octombrie, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, s-a desfășurat ultima etapă a concursului „Bătălia cărților”. Cu această ocazie, finaliștii au prezentat și au susținut lecturile preferate din seria de cărți propuse de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj Napoca, inițiatorul proiectului.

Concursul a inclus lectura tuturor cărților propuse, redactarea fișelor de lectură și argumentarea alegerilor făcute în dezbaterea finală „Convinge-mă să citesc!”. Au fost acordate numeroase premii, atât cărți în format tipărit, furnizate de editurile Litera și Nemira, cât și dispozitive eBook Reader, acestea din urmă fiind oferite de Asociația Sibiu 1191.

În cadrul acestui eveniment, a fost desemnată „Cartea anului” pentru fiecare categorie de vârstă: • „Olguța și un bunic de milioane” de Alex Moldovan, la categoria copii (11 – 13 ani); • „Zi după zi” de David Levithan, la categoria adolescenți (14 – 18 ani); • „Splendida cetate a celor o mie de sori” de Khaled Hosseini, la categoria adulți.

Pe baza expunerilor participanților finaliști, au fost aleși cititorii anului: Eduard Ilincescu (Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu), la categoria copii, Andra Maria Vatră (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria adolescenți și Daniela Notar, la categoria adulți. De asemenea, s-au acordat premii pentru Cea mai bună fișă de lectură: Cătălin Bîclea (Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu), la categoria copii, și Paula Sârbu (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria adolescenți.

Evenimentul a promovat în mod activ lectura, încurajând participanții să își facă propriile alegeri, pe care să le susțină clar și concis, punând în lumină capacitatea de analiză și sinteză, autenticitatea și spontaneitatea concurenților. „Bătălia cărților” este un proiect care vine în întâmpinarea celor care cred în forța și provocările lecturii, fiind o frumoasă invitație de a descoperi universul unic al cărților.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus