Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Neagu cere PSD să se țină de promisiuni. ”România este o țară creștină”

Neagu cere PSD să se țină de promisiuni. ”România este o țară creștină”

Deputatul PNL, Nicolae Neagu, solicită Guvernului Tudose să se țină de promisiune și să mărească pensiile, așa cum scrie în programul de guvernare. ”România este o țară creștină și respectul părinților nu este opțional pentru un bun creștin, ci este o onoare, o datorie, un sens al existenței. Cine  nu-i respectă, ar fi împotriva legilor firii și uită că va ajunge în timp în situația de a fi dependent de o plată a pensiei decentă care să acopere cele strict necesare bătrâneții. Și asta trebuie să facă în politicile sale orice guvern responsabil al României! Întrebarea este va face și PSD și guvernul Tudose același lucru sau nu?”, se întreabă deputatul liberal.

Neagu a subliniat într-o declarație politică faptul că în septembrie președintele PSD Liviu Dragnea dădea asigurări că noua lege a pensiilor va elibera inechitățile din sistem și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.  ”Aflăm acum însă că legea nouă a pensiilor nu va putea intra în plată decât din 1 iulie 2018. Nu m-ar surprinde ca prin martie 2018, PSD să anunțe că această lege așteptată și promisă de PSD în campanie să intre în aplicare din 2019 și eventual gradual, așa cum au făcut și cu legea salarizării unitare, cu aplicabilitate treptată până în anul 2022. Asta se întâmplă când între promisiuni de campanie și realitate există strict un interes politic manifestat de PSD doar pentru a guverna. Cum rămâne însă cu România, cu românii și cu dezamăgirea celor mai vulnerabili dintre cetățenii ei, pensionarii?”, a spus Neagu.

În plus, Neagu susține că mutarea contribuțiilor din Pilonul 2 de pensii în bugetul de stat contravin recomandărilor Comisiei Europene și ale Fondului Monetar Internațional! ”PSD încearcă să mute o parte a contribuțiilor din Pilonul 2 de pensii către Pilonul 1, adică dintr-o administrare sigură privată, către bugetul de stat pentru a acoperii și a se încadra în deficitul bugetar de 2,98%. Pilonul 2 de pensii a acumulat aproape 8 miliarde de euro, pe care guvernul PSD- ALDE și-l doreste la bugetul de stat. (…) Pentru PSD astăzi contează un singur lucru! Trebuie să ne încadrăm în ținta de deficit bugetar de 2,98%. Și atunci chiar dacă au promis amână și salarii și pensii și investiții publice pentru anii viitori!”, a mai spus Neagu.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

vasile

Acum 4 ani

am inteles. crestinismul mere mana in mana cu cretinismul.
Raspunde

Un Porc

Acum 4 ani

Mariti pensiile si salariile cu vreo 1000 lei doar, sa vedeti cresteri de preturi atunci.
Raspunde

...

Acum 4 ani

neagu voda cel cumplit / metalcarul l-ai belit
Raspunde

Bibicu

Acum 4 ani

Niculaie tu şti cei ăla respect şi la ce foloseşte ?
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Cine vorbește de respect
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus