Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Curtea Constituțională din Germania cere legalizarea celui de-al treilea sex

Curtea Constituțională din Germania cere legalizarea celui de-al treilea sex

Cea mai înaltă instanță din Germania a cerut miercuri legalizarea celui de "al treilea sex" pe certificatele de naștere, ceea ce va face din Germania prima țară europeană care îl recunoaște oficial, relatează AFP.

Curtea constituțională a dat termen Camerei deputaților până la "finalul lui 2018" pentru a vota legalizarea celui de "al treilea sex" în registrele de nașteri, pe lângă mențiunile "masculin" și "feminin", potrivit deciziei curții.

Instanța cu sediul la Karlsruhe îi invită pe deputați să introducă în documentele în cauză o mențiune precum "inter", "divers" sau oricare altă "desemnare pozitivă a sexului".

Până acum a fost posibil în Germania, din mai 2013, să nu se completeze rubrica referitoare la sex, cei interesați putând apoi, în cursul vieții lor, fie să aleagă sexul masculin sau feminin, fie să păstreze rubrica respectivă necompletată.

Însă Curtea federală de justiție, o instanță inferioară, a refuzat în august 2016 să meargă mai departe și să recunoască existența juridică a unui al treilea sex, apreciind că "nu ar fi legal". Aceasta a respins cererea unei persoane hermafrodite, născută în 1989 și înregistrată cu sexul feminin.

Sprijinită de o asociație care susține recunoașterea celui de al treilea sex, această persoană a apelat atunci la cea mai cea mai înaltă instanță a țării, Curtea constituțională. Persoana care a depus plângerea le-a prezentat judecătorilor analize cromozomiale care dovedeau faptul că nu este nici bărbat, nici femeie.

Dacă deputații răspund pozitiv cererii judecătorilor constituționali, Germania va deveni prima țară din Europa care recunoaște oficial un al treilea gen. În mai, Franța a respins mențiunea "sex neutru", respingând cererea unei persoane născute și fără penis, și fără vagin.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

ups

Acum 4 ani

BOR stie?
Raspunde

idgaf

Acum 4 ani

astia chiar au probleme genetice, daca au ajuns sa ceara asta ,trebuie sa aiba chiar prea multe cazuri...
Raspunde

a

Acum 4 ani

dar oare pe certificatul de nastere de ce se mai trece si numele? nu ar fi mai bine doar amprenta genetica (recte legat de codul numeric personal) ? aceasta ar fi infailibila la succesiuni! mai mult decat atat, la diplome si alte documente nu ar mai trebui trecut numele parintilor (vezi noile carti de identitate) iar "tehnordatarea" gresita a numelui nu ar duce la anularea lor. apoi oricine si-ar putea schimba numele si/sau prenumele dupa "moda", ce sa mai zic de sex sau data nasterii (vezi doamnele, domnisoarele?) ca sa nu mai zic de adresa care ar trebui sa fie ca in america, adresa de corespondenta...
Raspunde

a

Acum 4 ani

Knock Knock Neo? :)
Raspunde

vasile

Acum 4 ani

*Coalitia pentru Families intensifies*
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus