Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Sibienii strâng bani printr-un bazar online. Îi ajută pe cei cu probleme

Sibienii strâng bani printr-un bazar online. Îi ajută pe cei cu probleme

Online. Așa ne petrecem majoritatea dintre noi timpul. Fie că facem cumpărături, plătim facturi sau ținem legătura cu cei dragi. Însă, lucrurile nu se opresc aici, ci putem sări în ajutorul celor cu probleme. Din acest considerent, acum doi ani de zile, o sibiancă în vârstă de 25 de ani a înființat un grup pe Facebook sub numele Bazar umanitar online. De acolo, sibienii și nu numai află de cazuri sociale și pot dona bani. Însă, nu oricum, ci punându-și la vânzare haine sau alte obiecte, iar banii strânși ajung în contul celui cu probleme. Direct, fără intermediari.

După ce o mămică a cerut ajutor pentru tratamentul copilului ei, o tânără sibiancă a decis să înființeze un grup pe Facebook prin care să transmită informația mai departe. Astfel, a creat Bazarul umanitar online. „Am văzut că lumea nu are bani cash să pună în cont. Și, așa am zis să încercăm să vindem lucruri, iar banii să ajungă la copil. Să fim serioși, toți avem lucruri pe care nu le folosim. Așa am ajuns să valorificăm lucrurile pe care nu le mai folosim și bănuții merg direct în contul cazului, deci nu trec pe la nimeni. Totul este transparent, nu există intermediari”, povestește fondatoarea grupului.

Donează pentru cei cu probleme de sănătate

De exemplu, acum se strâng bani pentru operația unei mămici de 35 de ani, ea suferind de tumoare la hipofalange. „E vorba de o mamă care îşi creşte puiul singură şi care are nevoie urgent de ajutorul nostru. Are 35 de ani şi miercurea viitoare este programată la operaţie pentru reconstrucţia esofagului aceasta având o tumoare la hipofalange (pe scurt în momentul de față mămica are o gaură în zona gâtului). Trebuie să nu rămânem indiferenţi şi să ne mobilizăm să strângem suma de aproximativ 5000 de euro cât de repede posibil. Cazul este mediatizat în grupul Bazar umanitar online unde puteţi vinde lucrurile de care nu mai aveţi nevoie şi banii să ajungă la Alexandra”, este mesajul de pe grup, specificându-se și numărul contului.

Un alt caz pentru care se strâng bani prin vânzarea unor lucruri este cel al unei fetițe de șapte ani și jumătate, diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, din Roșia. „În prezent se află la Cluj urmând să suporte șapte cure de citostatice şi au nevoie de ajutorul nostru financiar şi material. Dacă aveţi lucruşoare utile pentru casa sau hăinuţe vă aştept în privat. Deocamdată nu are nevoie de operaţie sau alt tratament costisitor dar au nevoie de bănuţi pentru navetă Sibiu-Cluj, Cluj-Sibiu şi mâncare, tatăl lucrează dar nu se descurcă cu banii pe care îi câştiga el ca şi paznic”, este o altă postare din grup, de la sfârșitul lunii octombrie.

Cum funcționează bazarul?

Bazarul funcționează pe principiul vinzi ceva, însă banii nu ajung la tine, ci îi depui în contul unui caz. „Dacă eu am o bluză și o pun la vânzare și o cumpără cineva, acel cumpărător pune banii în contul cazului. Banii nu trec pe la nimeni, nici pe la mine sau pe la vreun voluntar”, mai explică fondatoarea grupului. Astfel, sibienii care sunt înscriși în acest grup fotografiază lucrurile pe care le au de vânzare, specificând prețul sau lăsând la latitudinea clientului și le postează alături de mențiunea „bani în contul...” și dau numele beneficiarului.

În trecut, au strâns bani și pentru Ayan, bebelușul din Sibiu care avea nevoie de 30.000 de euro pentru a trăi, fiind diagnosticat cu o boală genetică rară numită amitrofie spinală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3236

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, nu era corect sa scrieți"....sibienii ar strânge bani...." ca, oricum, pe vechiturile de care ar dori sa scape "donatorii" nu da nimeni nici un bănuț?...
Raspunde

Jean paleta

Acum 5 ani

Dar ce pazeste partidul iubit in afara de eliberarea hotilor? De ce trebuie sa faca sibienii pomana sa traiasca o mamica sau un copil? Nu avem spitale si doctori? Sa-i dati tag lu dracnea pe internet, poate va da si voua ca 5000 de euro a lasat ciubuc la viena pentru o pereche de sosete.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus