Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Atelierele de creație ale Teatrului Gong: copiii învață în timp ce se distrează

Atelierele de creație ale Teatrului Gong: copiii învață în timp ce se distrează

Toți se așează la măsuțe. Li se spune o scurtă poveste. Își ciulesc urechile și sunt nerăbdători să plece într-o călătorie în lumea poveștilor. Au puțin peste șase ani, însă au idealuri de oameni mari. Toți vor să creeze, să facă ceva cu mânuțele lor. Așa încep atelierele de creație ale Teatrului Gong. De la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă nu mai este singura zi în care cei mici își pot lăsa imaginația să zboare, iar mânuțele să dea formă, ci și joia.

La sfârșitul săptămânii trecute, Teatrul Gong a deschis primul atelier de creație din timpul săptămânii, joia. Până atunci, atelierele erau doar sâmbăta. Astfel, cei mici vor putea participa la ateliere de două ori pe săptămână. Motivul pentru care s-a luat decizia creării unui nou atelier a fost cererea, copiii dorindu-și să participe într-un număr cât mai mare.

„O platformă de educație”

Claudia Benchea coordonează atelierele de joi. Lucrează de patru ani și jumătate la Teatrul Gong, însă este pentru prima dată când lucrează cu cei mici. „Trebuie să recunosc că am avut emoții. Deși lucrez de câțiva ani aici, e prima dată când sunt pusă față în față cu cei mici. Eu am lucrat la croitorie, iar trecerea este destul de mare. Dar, îmi place foarte mult, iar când îi vezi pe copii cât de energici sunt, îți e mai mare dragul”, spune ea.

caludia benchea

Împreună cu micuții au făcut niște ghizdane fericite. Au lipit și au decupat diferite materiale și forme astfel încât, la final, să rezulte cel mai fericit ghiozdan, numai bun de luat în spate.

Claudia Benchea ateiere de creatie gong

„Atelierele noastre, sau mai bine spus gong-atelierele, sunt o platformă de educație prin participare în cadrul căreia cei mici deprind tehnici de lucru creativ, dar mai ales învață să lucreze în grup și să își fac noi prieteni. Am ales să inaugurăm atelierul de joi, după succesul celor două ateliere organizate în fiecare sâmbătă, așadar de acum vom avea trei ateliere de creație pe săptămână. Sunt sigur că de la anul vom reuși să extindem acest program având în vedere cererile din partea părinților și vom organiza chiar și cursuri de actorie pentru copii”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

Ateliere Gong

„Învățăm lucru manual, inventăm povești...”

Diana Ribana și Aurelia Călinescu sunt coordonatoarele celorlalte două ateliere de creație, ce au loc sâmbăta. Împreună cu cei mici pun la cale tot felul de povești și realizează diferite obiecte și jucării.

diana ribana

De exemplu, sâmbăta ce tocmai a trecut, Diana i-a vegheat pe micuți la crearea unei ridichi pufoase. Ea lucrează cu cei mici de acum trei ani de zile, însă nu vede totul ca pe un job, ci ca pe o joacă.

„Ador să merg la <<muncă>>, este o plăcere să te joci şi să vezi cum cresc copiii. Atelierul de creat povesti este un atelier în care învățăm lucru manual dar ne dezvoltăm și limbajul, inventăm povești cu diferite teme în timp ce lucrăm. Este foarte important ca cei mici să deprindă cât mai repede abilități de a-şi dezvolta creativitatea şi personalitatea. Îi susținem pe micuți să fie cât mai creativi. Atelierul de creat povesti îi îndeamnă pe copii la citit, la o lume de poveste. Copiii învață să aibă încredere în ei şi să schimbe finalurile oricărei poveste”, spune Diana Ribana.

ateliere de creatie diana ribana

În ceea ce privește numărul copiilor care pot lua parte la un astfel de atelier acesta este limitat la 10. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, iar prețul unui bilet este de 14 lei. Mai multe informații despre atelierele de creație, găsiți aici.

Credit foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus