Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Micile afaceri. Singurul magazin online cu haine de copii și gravide care răscumpără hainele purtate

Micile afaceri. Singurul magazin online cu haine de copii și gravide care răscumpără hainele purtate

Cristian și Mihai se cunosc de ani buni. Au lucrat împreună la aceeași firmă, însă după un timp drumurile lor s-au despărțit. Asta, până acum câteva luni când au început să pună cap la cap introducerea unui nou concept pe piață. Au lansat un magazin online cu haine pentru copii și gravide de înaltă calitate, însă pe lângă asta, au mai introdus un element: schimbul. Așadar, cei care au haine în stare bună, dar nu mai au ce face cu ele, le pot trimite într-un colet și sunt răscumpărate la jumătate din valoarea lor de achiziționare. Iar cu banii se pot cumpăra altele noi.

Mihai locuiește în Sibiu. Încă din perioada în care soția lui a rămas însărcinată și-a dat seama că în oraș există o problemă cu achiziționarea hainelor pentru gravide. Nici hainele de bebeluș nu erau tocmai ușor de găsit, motiv pentru care apelau dese ori la comenzile online.

Mihai ionescu mici afaceri skimby Mihai Ionescu

Ce să faci cu hainele pe care nu le mai folosești?

În acest context, adevărata provocare o reprezentau spațiile de depozitare. Cum bebelușul creștea, hainele îi rămâneau mici și era nevoie de altele. Și tot așa se adunau. La fel și cele ale soției de când era gravidă, după naștere toate fiindu-i mari. De aici a venit ideea „Skimby”, singurul magazin online dedicat hăinuțelor pentru copii și gravide, cu posibilitatea de răscumpărare. Adică, să trimiți haine pe care nu le mai folosești și să primești bani pe ele. „Mihai a avut această idee legată de conceptul nostru: ce ar fi să dezvoltăm un concept nou în România, pe care nu l-am întâlnit niciunde în Europa. Să introducem conceptul de a și răscumpăra hainele pe care o mamă nu le mai folosește după ce a terminat perioada de maternitate, având în vedere și creșterea rapidă a bebelușilor și a copiilor, iar hainele trebuie schimbate la fiecare două-trei luni”, spune Cristian.

Cristian Mici afaceri skimby Cristian

Alegerea numelui, povestesc cei doi prieteni, a fost cea mai grea. Asta pentru că voiau să fie ceva reprezentativ și totodată de impact. După vreo două luni de zile, Cristi a găsit soluția salvatoare. „Eu unul nu m-am gândit la schimb, decât să îl traduc în diverse limbi. Și, a venit Cristi cu ideea de Skimby”, își amintește Mihai.

Cumperi și vinzi, în același timp

Principiul de funcționare al magazinului online este același ca la restul site-urilor. Vezi produsele, prețul, specificațiile și le poți adăuga în coșul de cumpărături. După ce coletul ajunge la destinație, pe lângă hăinuțe și factură, cumpărătorul primește și o pungă prin care poate înapoia ce a cumpărat după folosire. „Să zicem că ți-ai comandat un tricou de maternitate. Peste 5-6 luni de zile, după ce naști, acel tricou nu-ți mai este bun. Poți să-l dai unei prietene însărcinate, poți încerca să-l vinzi pe vreo platformă sau poți să-l trimiți înapoi către Skimby. Dacă hotărăști să returneze tricoul în cauză, nu trebuie decât să-ți amintească de acea pungă în care să bagi tricoul, să suni curierul și atât. Transportul este suportat de noi. Când ajunge tricoul, noi îl evaluăm ca să vedem dacă îndeplinește condițiile postate pe site, iar dacă este în regulă, clientul primește un credit magazin”, explică Mihai. Însă, hainele trimise pot fi cumpărate și din alte locuri, atâta timp cât sunt de o anumită calitate. În categoria de „răscumpărate” intră hainele noi, cu etichetă, cele aproape noi, în stare foarte bună și în stare bună.

Micile afaceri Skimby

Primești maxim 55% din valoarea inițială a hainelor

Pe site, există un formular prin care utilizatorul poate afla, cu aproximație cât valorează articolele trimise. „Există și un calculator de estimare credit magazin, cu ajutorul căruia clientul poate să vadă câți bani va lua pe acea haină pe care o trimite înapoi către noi. Suma pe care o putem oferi este maxim 55% din valoarea hainelor noi. Însă există un prag minim de 100 de lei. Deci oamenii trebuie să trimită haine de minim 100 de lei și maxim de 2.000 de lei”, arată Cristian. De exemplu, se pot trimite două bluze ce la achiziţionate au avut prețul de 50 de lei bucata. Odată răscumpărate, se va acorda un credit magazin, ce reprezintă maxim 55% valoarea totală a celor două. „Creditul este disponibil în contul clientului și nu expiră, nu există o limită de timp, poate să-l folosească azi sau peste cinci luni, sau poate chiar să-l trimită cadou unui prieten”.

Raport calitate-preț

Pe site, au dorit să aducă haine de la brand-uri de renume, însă prea puțin cunoscute în România. Deși prețul este unul mai ridicat, cei doi mizează pe calitate și originalitate. Nu sunt articole pe care le găsești chiar peste tot. „Am căutat să oferim niște haine la un raport preț-calitate foarte bun. Nu am dorit și nu ne dorim să avem haine foarte ieftine pentru că și calitatea este superioară”, justifică Mihai alegerea brand-urilor, printre care se regăsesc și producători de haine organice. De exemplu, prețul body-urilor variază între 30 și 40 de lei, în funcție de model și mărime. Tot aici, o pereche de pantalonași costă în jur de 60 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, adica mai pe românește, e vorba de un leasing operațional de pampers? Daca si casco va fi zero, prevăd afacerii un viitor strălucit!....
Raspunde

Adrian

Acum 6 ani

Foarte tare ideea. Felicitari.
Raspunde

Ioana

Acum 6 ani

Foarte interesat! Succes!
Raspunde

Amalia

Acum 5 ani

Eu iau in general hainute si accesorii de la https://littlerose.ro/ si au si suport telefonic foarte bun si livrare rapida.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus