Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Întâlnire cu studenții pe tema siguranței rutiere. „Zilnic putem fi victime. Ar trebui să fie sala plină”

Întâlnire cu studenții pe tema siguranței rutiere. „Zilnic putem fi victime. Ar trebui să fie sala plină”

Începând cu ora 14:00, studenții au fost așteptați în aula Facultății de Drept pentru a li se vorbi despre siguranța rutieră. Ca invitați, pe lângă reprezentanți ai IPJ Sibiu și Arhiepiscopiei Ardealului, erau anunțați actorul Florin Coșuleț și preotul Constantin Necula. Însă, acesta din urmă, conform organizatorilor, „a fost prins în trafic” și nu a mai ajuns. Nici studenții nu și-au arătat un interes substanțial, asta observându-se în locurile rămase libere în sală.

Întâlnirea și-a propus să felicite și să premieze studenții participanți la concursul „Prevenție prin artă 2017- Dă o șansă vieții tale prin siguranța rutieră”. În cadrul acestuia, studenții trebuiau să realizeze un scurt filmuleț care să ilustreze cât de importantă e prevenția în trafic.

Dezamăgirea

În concurs s-au înscris trei echipe, iar după vizionarea clipurilor, juriul, din care au făcut parte și invitații, a desemnat câștigătorul. Ocupanții locului I au primit, pe lângă mici atenții materiale și invitația de onoare de a participa la activitățile organizate de IPJ Sibiu de 1 Decembrie și o reducere considerabilă la una dintre școlile de șoferi din Sibiu.

Concursul acesta este o continuare a celui de desene, prin care IPJ Sibiu a realizat la sediu o expoziție cu desene ale elevilor de liceu pe teme de circulație. Acestea s-au licitat și au fost cumpărate, iar banii au mers spre două cauze sociale.

Subinspectorul Maxim Bogdan, din cadrul Serviciului politiei Rutiere Sibiu a felicitat toți studenții implicați în proiect și speră că vestea se va duce mai departe astfel încât în anii următori să participe mai mulți studenți.

Cristian Stanciu, coordonator Compartiment Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a vorbit despre cât de importantă este prevenția în trafic. „Zilnic putem fi victime, iar din acest motiv ar trebui să fie sala plină. Dacă faci o greșeală aceasta nu mai poate fi reparată”, a spus el.

„O secundă ne poate costa viața”

Unul dintre cei mai cunoscuți actori sibieni, Florin Coșuleț, le-a vorbit studenților despre importanța acestui subiect în viața de zi cu zi, indiferent de profesia pe care o ai. „E foarte curios cum pentru tot felul de subiecte în care credem sau în care nu credem cu adevărat ne implicăm foarte mult. Chiar și în stradă ieșim, de foarte multe ori, fără să știm dacă suntem de partea adevărului sau nu. Și e foarte curios cum lumea nu conștientizează astfel de întâlniri care sunt esențiale pentru siguranța și viața noastră. În calitatea mea profesională, mă întâlnesc dese ori cu oameni, de obicei la teatru, dar nu ezit niciodată să nu-mi pese de ce e dincolo de teatru, când e vorba de siguranța noastră, de cum ne întâlnim fiecare cu fiecare dincolo de locurile sigure: de casa noastră, de curtea noastră, unde știm cum stau lucrurile. Există și spațiul acesta comun pe care am sentimentul că nu punem destul preț și nu suntem destul de organizați. Atât șoferi, cât și pietoni trebuie să fim mai concentrați. O secundă ne poate costa și pe noi și pe ceilalți, poate chiar viața”, și-a motivat Florin Coșuleț participarea la acest eveniment.

Folosirea telefonului la volan, pe stradă

Echipa câștigătoare este formată din studenți de la Inginerie, printre care se numără și Irina Linte, eleva din județ care a obținut 10 la examenul de bacalaureat. „Sincer, am vrut de anul trecut să particip, dar am ratat perioada, iar atunci mi-am promis că data viitoare nu voi mai rata. Una dintre cele mai mari probleme a noastră a studenților este telefonul. Nu ne dezlipim de acesta nici la volan, nici pe stradă. La fel se întâmplă și cu muzica din căști. Însă, de cele mai multe ori aceste obiceiuri ne pot costa viața. Asta e ideea de la care am pornit eu și colegii mei în realizarea filmulețului”, explică Irina Linte.

Evenimentul a fost organizat de IPJ Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului, Mitropolia Ardealului, cu ajutorul ULBS și a asociaților studențești din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

(-)

Acum 5 ani

Habar n-am! Motivele pot fi multiple
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus