Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Peste un milion de lei pentru pensionarii sibieni, de la Casa de Ajutor Reciproc

Peste un milion de lei pentru pensionarii sibieni, de la Casa de Ajutor Reciproc

Reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sibiu au împrumutat în luna noiembrie un total de 1,2 milioane de lei unui număr de 500 de persoane care au solicitat ajutor.

Cu 10% mai mulți pensionari au solicitat ajutor în bani luna aceasta, comparativ cu lunile de toamnă. Directorul Casei de Ajutor Reciproc spune că este o creștere normală în această perioadă, întrucât oamenii au nevoie de mai mulți bani pentru sărbători. De asemenea, numărul mare de solicitări vine și în urma creșterii taxelor pentru utilități din sezonul rece.

„Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sibiu a acordat în luna noiembrie peste 500 de împrumuturi în valoare de peste 1,200,000 de lei. Este o creștere cu aproximativ 10% față de lunile precedente, normală spunem noi pentru această perioadă. Sunt două probleme majore care îi determină pe oameni să vină la noi, sărbătorile de iarnă și taxele pentru utilități. De asemenea, în această perioadă, am acordat 200 de pachete alimentare pentru 200 de membri ai casei noastre, care au pensii sub 750 de lei. Aceasta este a doua etapă, pentru că prima etapă s-a desfășurat în primăvară am mai distribuit 200 de pachete pentru membri noștri cu pensii sub 750 de lei. Fiecare pachet conține câte un kilogram din cele cinci alimente pe care noi le vindem și prin magazinul nostru de tip economat – zahăr, făină, ulei, orez, gris, mălai. Pachetele au fost foarte bine primite și pentru cei cu pensii mici orice ajutor este binevenit”, spune Marius Roman, directorul casei.

Dosarele pentru împrumuturi se mai pot depune începând din luna ianuarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus