Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-1°C

Un tânăr și-ar putea recăpăta vederea printr-o operație. „Ajutaţi-mă să îmi văd copilaşul”

Un tânăr și-ar putea recăpăta vederea printr-o operație. „Ajutaţi-mă să îmi văd copilaşul”

Ilie Stoichițescu are 23 de ani și locuiește în Gura Râului. S-a născut orb, însă, după mai multe operații, a început să vadă cu ochiul drept. Doar că, de-a lungul anilor, au apărut complicații, iar acum, ar avea nevoie de o nouă operație, însă, momentan, nu și-o permite. Unul dintre cele mai mari vise ale lui este să reușească să-și vadă propriul fiu, care se va naște la începutul lunii ianuarie.

Ilie provine dintr-o familie simplă. Acum, locuiește împreună cu soția lui, mama, sora și bunica într-o casă formată din trei camere. Părinții lui au divorțat acum cinci ani, pentru că, spune mama băiatului, certurile și bătăile nu se mai terminau. Aceasta are 43 de ani și a lucrat în confecții, la Sibiu, până în vara acestui an. De atunci, nu a mai reușit din cauza problemelor de sănătate. „Mă durea foarte tare capul. Am mers la control, la Neurologie și mi-au spus că am un lichid pe creier. Cel mai probabil, s-a format și din cauza pumnilor pe care i-am primit de la fostul soț. Nu aveam un pic de liniște. Acum, măcar sunt liniștită. De doi ani mi-am găsit pe altcineva și pe cuvânt, să mă credeți, că este de o mie de ori mai tată pentru copii decât cel adevărat. Pe fostul soț nu l-a interesat niciodată dacă am bani, dacă le e bine copiilor, tot singură am umblat prin spitale cu ei, iar acum, la fel, stăm la două case distanță unul de altul, însă nu-l doare capul de nimic”, spune Dorina, mama lui Ilie.

Fiind orb, Ilie nu a putut niciodată să muncească. Însă asta nu l-a oprit să se bucure de viață. S-a căsătorit, iar în luna ianuarie a anului viitor, soția lui trebuie să nască un băiețel. „M-am născut fără vedere. Din spusele părinţilor mei, am început să văd extrem de puţin abia de la nouă luni în urmă a unor operaţii. Până acum am făcut 10 operaţii la ochi. Cu stângul nu văd nimic şi nici nu am să văd vreodată. Cu ochiul drept văd foarte puţin, şi pentru a nu îl pierde şi pe acesta urmez periodic anumite tratamente. Nu îmi pot dori mai mult decât să îmi văd copilaşul, un băieţel care se va naşte în luna ianuarie”, explică Ilie. Singura lui șansă este un transplant de cornee, la o clinică privată din Oradea. Însă, el și familia lui nu dispun de acești bani. Operația costă 2500 de euro, iar ei dispun doar de 500. „Operaţia nu se mai poate amâna pentru că deja am tot amânat-o atât din cauza banilor cât şi a tensiunii oculare. Vă rog oameni buni, ajutaţi-mă să îmi văd copilaşul”, este mesajul disperat al tânărului. În 14 decembrie, ar urma să aibă loc intervenția, asta numai dacă se vor aduna și banii necesari.

În casă, intră puțini bani. Ilie are o pensie de handicap, iar sora lui lucrează. Este cameristă la un hotel din Sibiu și tot ce câștigă împarte în casă. „Nu a mai putut să continue școala. După ce a terminat clasa a VIII-a, am dat-o la Sibiu, un an. Doar atât, că nu am mai avut bani de abonament la autobuz. Și așa săraca a rămas cu opt clase. Muncește mult și împarte totul cu noi, deși deja este mare și ar avea nevoie și ea să-și strângă niște bani”, mai spune Dorina.

Cei care vor să-l ajute pe Ilie să-și îndeplinească visul și anume acela de a-și putea vedea fiul, poate depune bani în conturile deschide la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania. Denumire: Asoc. Misiunea Speranta pentru Romania CUI: 26044485BCR (Banca Comerciala Romana) Lei: RO 74 RNCB 001813 82799 00003 Euro: RO 04 RNCB 0018138279900002 COD SWIFT: RNCBROBU Raiffeisen Bank Lei: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338 Euro: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757 CODE SWIFT: RZBRROBU Banca Transilvania Lei: RO18BTRLRONCRT0365344401 Euro: RO65BTRLEURCRT0365344401 COD SWIFT: BTRLRO22

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Ciprian

Acum 4 ani

@Gabytza Gabor. Serios?!?! Chiar ai stat sa dai un comentariu atat de cretin, la un asemenea articol? Te indepartezi de idealul tau in viata (cel de a fi un soi de troll) si te aproprii de conditia ta reala (cea de cretin(a) perfect(a) ).
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Am trimis in contul de lei de la BCR, dar nu era o rubrica unde sa mentionez asociatiei ca pentru el. Sper sa faceti ceva follow up si sa spuneti ce s-a mai intamplat. Poate sa ne spuneti unde il gasim in Gura Raului sa ii mai ducem cate ceva :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus