Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare - Muncitorul are coloana ruptă și va fi transferat la Neurochirurgie, în Cluj-Napoca

Actualizare - Muncitorul are coloana ruptă și va fi transferat la Neurochirurgie, în Cluj-Napoca

Actualizare ora 14:37

Conducerea ITM Sibiu a trimis un om la fața locului, care a luat legătura cu firma angajatoare. Conform reprezentanților instituției, bărbatul era muncitor necalificat și fusese angajat de aproximativ două săptămâni, în baza unui contract de muncă. În momentul producerii incidentului, bărbatul desfășura niște lucrări pe o platformă a unui balcon, de la primul etaj.

”Este un eveniment petrecut în timpul programului de lucru, cel mai probabil accident de muncă. Însă el trebuie cercetat pentru că, din primele informații pe care le avem, el s-a soldat cu invaliditate. Cercetarea o face firma angajatoare, în colaborare cu ITM Sibiu, iar raportul final se avizează de ITM Sibiu. Inspectorul de muncă a luat legătura cu firma respectivă și deja colaborează”, a declarat Ana Gancea, purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu.
Important de menționat că firma de construcții are un serviciu extern de prevenire și protecție, care se ocupă de sănătatea muncii angajaților.

Actualizare ora 13:13:

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că bărbatul a suferit o fractură de coloană, la vertebra T4, o fractură de claviculă, un traumatism cranio-cerebral și nu-și mai simte picioarele.

El urmează să fie transferat la Neurochirurgie, în Cluj-Napoca, unde va fi operat.

În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a demarat o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul.

Știre inițială:

Un accident de muncă a avut loc în această dimineață pe șantierul unei construcții aflată pe Aleea Seviș, un muncitor fiind grav rănit după ce a căzut de la etaj.

La fața locului a sosit de urgență un echipaj al Ambulanței și unul de Poliție.

Martorii spun că bărbatul ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri, unde lucra la un balcon. Bărbatul are 61 de ani și a fost găsit conștient de echipa medicală sosită de urgență, deși a suferit răni atât la nivelul capului cât și la spate.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu spun că pacientul este suspect de fractură de coloană, el declarând că nu-și mai simte picioarele. În acest moment bărbatul se află la UPU a Spitalului Clinic Județean unde urmează să fie supus unor investigații amănunțite la computerul tomograf.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că incidentul este încadrat despre accident de muncă și de anchetă se va ocupa ITM Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus