Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Amendamentele lui Benedek pentru Sibiu: Centura Mediașului, spital, Transfăgărășan, Summit UE

Amendamentele lui Benedek pentru Sibiu: Centura Mediașului, spital, Transfăgărășan, Summit UE

Deputatul UDMR, Benedek Zacharie, a depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat, câteva dintre ele cu destinație directă pe investiții în județul Sibiu. Benedek a cerut 23 de milioane de lei pentru începerea studiilor la centura ocolitoare a Mediașului, 80 de milioane de lei pentru reabilitarea Transfăgărășanului și încă aproape 10 milioane de lei pentru investiții necesare în vederea organizării în Sibiu a summit-ului NATO. ”Pentru centura Mediașului am depus un amendament prin care am solicitat 23 de milioane de lei, să se poată face studiul de fezabilitate și să se înceapă proiectarea și execuția. Am depus amendament pentru construirea Spitalul Județean, care nu există nicăieri în buget - 20 de milioane de lei. Pentru reabilitarea Transfăgărășanului am solicitat 50 de milioane de lei. Legat de bugetul Consiliul Județean, am cerut undeva la patru milioane de lei pentru echipamente medicale în cadrul Spitalului Județean și 5,3 milioane de lei pentru investiții în sistemul de siguranță al Aeroportului Sibiu. Aceste solicitări le-am făcut în vederea summit-ul din 2019, care va fi organizat la Sibiu”, susține Benedek.

În afară de aceste amendamente, Benedek a solicitat o serie de investiții în infrastructura căilor ferate. ”În actualul buget, pentru întreținerea căilor ferate existente sunt prevăzute 40 de milioane de lei. În condițiile în care atunci când s-au alocat 150 de milioane de lei, lucrurile au mers cât de cât. Sunt în jur de 180 de puncte negre pe calea ferată, porțiuni cu risc, unde se circulă foarte încet. Cu 40 de milioane de lei nu poți reduce decât 20 de puncte negre. Și la CFR Călători de ani de zile e subdimensionat bugetul. Sunt o grămadă de locomotive fără verificări făcute și fără reparații periodice. Procentul acestora este undeva la 75%. La fel este și la vagoane. Cu o investiție de 1,2 milioane de lei, acest procent al locomotivelor fără inspecție ar scădea undeva la 40%„, a mai spus Benedek.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Mai lipsesc : 1.magistrala cf Brașov , Făgăraș ,Sibiu , Sebeș .2.ploi in iulie și căldură în august . Cam asta-i i nivelul politicianului DIN Romania . Ceva proiecte de legi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus