Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Erasmus+: elevi și profesori ai Colegiului Național „Ghe. Lazăr”, prezenți în Slovacia

Erasmus+: elevi și profesori ai Colegiului Național „Ghe. Lazăr”, prezenți în Slovacia

Cinci elevi cu vârste între 11 și 12 ani împreună cu trei profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” au participat în orașul Bratislava la prima întâlnire cu activități de predare-învățare în cadrul proiectului Erasmus+ 2017-2019 „Enhancing student and teacher success through STEM education". Acesta s-a desfășurat cu sprijinul Uniunii Europene, între 30 noiembrie și 5 decembrie.

În Slovacia, s-au întâlnit cu reprezentanți din celelalte țări partenere: Bulgaria, Finlanda, Austria, Portugalia și Slovacia. Primirea partenerilor a fost făcută într-un mod foarte plăcut - elevii școlii partenere din Slovacia, Spojena skola Tilgnerova, au fost îmbrăcați în frumoase costume populare și ne-au primit într-un mod tradițional, cu pâine și sare.

„A fost o săptămână dedicată științei, unde copiii au putut descifra mistere prin povestiri încântătoare ce au condus la concluzii științifice. Elevi de toate vârstele ai școlii gazdă au pregătit un spectacol magic dedicat științei, dezvoltând diverse experimente cu materiale variate, și toate acestea într-un mod instructive, dar în același timp și distractiv. În cadrul acestei mobilități au fost organizate și câteva ateliere de lucru pentru profesori, unul dintre ele fiind dedicat dezvoltării abilităților sociale și emoționale prin intermediul tehnologiei, structurat profesional și prezentat de reputatul ambasador eTwinning Kornelia Lohynova”, arată reprezentanții delegației Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Partenerii austrieci și finlandezi au condus două alte ateliere, dedicate roboticii și programării, folosind diferite instrumente care utilizează limbaje de programare – astfel, am învățat despre Makey-Makey, Ozobots și Scratch Jr.

„Temperaturile negative de afară nu au fost resimțite. Totul a fost doar o experiență extrem de pozitivă pentru elevii noștri. Echipa de proiect a avut, de asemenea, ocazia de a face vizite culturale cu ghid în oraș, precum și o vizită de studiu la Muzeul Apelor al Bratislavei, unde am participat la un program educațional promovat de acesta și pregătit special pentru noi în limba engleză”, mai spun reprezentanții Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus