Marţi,
05.07.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

LIVE VIDEO Concertul de Crăciun ”Johann Strauss Ensemble” are loc miercuri la Sibiu: veniți în Piața Mare! (P)

LIVE VIDEO Concertul de Crăciun ”Johann Strauss Ensemble” are loc miercuri la Sibiu: veniți în Piața Mare! (P)

Devenit un eveniment de tradiție la Sibiu, Concertul de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble din Viena va putea fi urmărit de sibieni în Piața Mare a orașului, unde va fi transmis în direct din Sala Thalia.

Cu toate biletele vândute într-o singură zi, Concertul de Crăciun al instrumentiștilor de la ”Johann Strauss Ensemble” a devenit unul din cele mai așteptate momente ale acestui sfârșit de an. Miercuri, 13 decembrie 2017, de la ora 19:00, instrumentiștii vienezi vor urca pe scena sălii Thalia, conduși de interpretul-dirijor Russel McGregor, cel care a lucrat alături de nume precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Tot miercuri de la ora 19:00, concertul va fi transmis în direct și în Piața Mare, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni și folosind sistemul de sunet amplasat în Târgul de Crăciun. ”Instrumentiștii de la Johann Strauss Ensemble sunt ultra-cunoscuți pentru repertoriul care acoperă vaste părți din operele compozitorilor romantici, baroci și așa mai departe. Iar numai cine nu a participat la un astfel de concert nu își poate închipui fiorul dulce-amețitor al momentelor în care arii semnate de Johann Strauss fiul sunt urmate de «O, ce veste minunată!». Pentru că cererea de bilete a fost foarte mare și, din păcate, în Sibiu nu avem încă o sală de mai mari dimensiuni, am decis să continuăm și tradiția transmisiunilor în direct ale concertului, pentru a oferi șansa cât mai multor sibieni, dar și turiști, să se bucure de acest concert de excepție”, arată organizatorii concertului de la Sibiu.

VEZI aici transmisiunea LIVE a concertului, care va începe de la ora 19:00.

 

 

De altfel, de publicul din Sibiu se arată extrem de apropiat și Russel McGregor, englezul crescut în Australia și care a ajuns să conducă orchestra Palatului Schönbrunn, din Viena. „Din punctul meu de vedere Sibiul s-a schimbat într-un mod pozitiv în ultimii ani. Întreaga atmosferă din oraș este una vibrantă, energică, aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată“, afirma Russel McGregor.

Concertul de Crăciun susținut de Johann Strauss Ensemble este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.

Partenerul de tradiție al concertului este Fundația Con-A, evenimentul fiind recomandat de ziarul Turnul Sfatului.

Sponsorul principal al comcertului este Romgaz

Sponsori sunt HARTING, BRD Groupe Societe Generale, Azets, Clinica Ofta Total, Contempo Cars Sibiu, Therme București, Zacaria Group, Flaro Prod Sibiu, Tondach și Soma.

Partenerii acestui eveniment sunt Magic FM, Magnet CV, restaurantul Pardon, Plastic Pro, Print Atu și florăria Tulipa.

 

russel-iohannn-strauss-2

O tradiție de zece ani

În 2007, când Sibiul celebra finalul anului cultural european, instrumentiștii de la Johann Strauss Ensemble cântau în fața a nu mai puțin de 1.300 de sibieni, reuniți în cortul amplasat atunci pe Cazarma 90. Concertul a fost unul care a rămas și în memoria instrumentiștilor vienezi, având în vedere că, în timp ce ei interpretau arii clasice, pe patinoarul amenajat în cort evoluau campioni internaționali ai patinajului artistic. ”Când faci un turneu naţional în România, Sibiul trebuie să fie parte din acest turneu. Am amintiri extrem de plăcute din Sibiu, cum ar fi, de exemplu, cele din 2007, când am interpretat în faţa unui patinoar pe care dansau campioni ai patinajului artistic. Chiar cred că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic”, este una din declarațiile lui Russel McGregor, cel care dirijează din poziția de solist, fiind și cel care a condus orchestra de la Palatul Schönbrunn, din Viena. Din 2007 începând, cu excepția unui singur an, cei de la Johann Strauss Ensemble au revenit la Sibiu înaintea fiecărui Crăciun. De multe ori, vienezii au urcat pe scenă alături de alte nume recunoscute precum soprana Romana Beutel, în 2011, sau violoncelistul Adrian Naidin, în concertul din 2012. Un concert aparte a fost și cel din 2013, când pe scenă, alături de orchestra vieneză a urcat și Corul facultății de teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu.

 

Concertul de Crăciun va fi transmis în direct, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni, în Piața Mare a Sibiului. Concertul și transmisiunea nu ar fi fost posibile fără sprijinul partenerilor și sponsorilor acestui eveniment,

DSC_6451 DSC_6454 DSC_6459 DSC_6462 DSC_6467 DSC_6470 DSC_6473 DSC_6478 DSC_6483 DSC_6485 DSC_6488 DSC_6494 DSC_6498 DSC_6500 DSC_6506 DSC_6510 DSC_6514 DSC_6517 DSC_6518 DSC_6519 DSC_6522 DSC_6524

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Chivuta din Teleorman

Acum 4 ani

voi chiar nu realizati, nu constientizati, nu va dati seama, nu percepeti ca deja e joi 14 decembrie de lasati anuntul in continuare ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus