Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Ministrul Turismului anunță un domeniu schiabil nou la Bâlea, cu 150 de km de pârtii

Ministrul Turismului anunță un domeniu schiabil nou la Bâlea, cu 150 de km de pârtii

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat marți, la Poiana Brașov, că masterplanul de investiții al ministerului pe care îl reprezintă cuprinde 146 de proiecte, dintre care trei sunt de interes național.

''Unul dintre proiecte este pentru domeniul schiabil din Masivul Făgăraș, de la Bâlea, care cuprinde 150 de kilometri de pârtii, acest lucru însemnând aproximativ dublarea capacității de schi din România, dacă va fi realizat. Este unul foarte important pentru zona turistică montană. Următoarele două proiecte sunt: unul pentru zona Delta Dunării și anume, portul de agrement de la Sulina, și cel de-al doilea este portul de agrement de la granița municipiului Constanța cu stațiunea Mamaia'', a afirmat ministrul Turismului, citat de Agerpres.
Conform acestuia, restul de 143 de proiecte sunt așa cum și le-a ''dorit'' fiecare primar care ''le-a pus pe hârtie'' și le-a trimis la Ministerul Turismului.
''Au trecut de tot ceea ce înseamnă eligibilitate din partea Ministerului Turismului și a Guvernului pentru că aceste proiecte au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern'', a spus Dobre.
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, și conducerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru Brașov s-au întâlnit cu agenții economici din turism și alimentație publică din județul Brașov, având în vedere vacanța ce se apropie și numărul mare de turiști despre care se crede că vor ajunge în zonele montane la acest sfârșit de an. Lipsa de personal din turism, infrastructura necesară și problema urșilor care vin tot mai des la cabana Postăvarul au fost o parte dintre subiectele discutate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

filip

Acum 5 ani

Ministrul asta sau nu stie in ce tara traieste sau de dragul voturilor unor naivi minte de-ngheata apele (ca toti politrucii psd-isti).
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Vise , taica , vise.Pai de unde bani , ca toti se duc pe pensii si salarii nesimtite!
Raspunde

...

Acum 5 ani

se apuca de defrisat masivul fagaras?
Raspunde

Liviu

Acum 5 ani

Luati-va labele de pe Bale si Muntii Fagaras ticalosilor, nu distrugeti si ultimul sanctuar salbatic al Romaniei. Muntii Fagarasului nu se preteaza la ski alpin si statiuni de ski ci la Freeride, alpinism, ski-alpinism. Sau aveti nevoie de pretexte pentru defrisari si vanatoare criminala.
Raspunde

altul

Acum 5 ani

Un cosmodrom la Cisnadie si raul Cibin navigabil pana la Craciuneasa, port fluvial Orlat.
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Si cu ce ajungem acolo?...drumuri - vai si amar, transport feroviar apropiat de zona - catastrofal, servicii hoteliere in zona - limitate, platouri alpine care sa permita amenajarea unui resort de ski - aproape inexistente in muntii Fagaras....bla,bla,bla...faceti partii de ski pe la Piatra Neamt, Suceava, sau in zone de dealuri ca si pana acum, ca acolo sigur se pot ingropa banii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus