Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

O echipă din Sibiu, pe podium la turneul de baby și minibaschet

O echipă din Sibiu, pe podium la turneul de baby și minibaschet

După două zile în care peste 130 de copii s-au întrecut pe parchetul Sălii Transilvania, Alpha Basketball Tour Sibiu a ajuns la final. Prima ediție a turneului național de baby și minibaschet de la Sibiu și-a desemnat, duminică seara, câștigătorii.

Locul 1 la babybaschet a fost obținut de CSU Ploiești, iar la minibaschet pe primul loc s-au clasat copiii de la ACS „Dan Dacian” București. O figură frumoasă la categoria de babybaschet au făcut și „lupii” de la Alpha Basketball Sibiu, care s-au clasat pe locul 3.

Cele mai bune echipe din țară, la turneul de la Sibiu

Turneul a debutat sâmbătă, 9 noiembrie, și s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Cinci dintre cele mai bune echipe din țară la categoriile de baby și minibaschet s-au aflat la Sibiu, onorând invitația clubului Alpha Sport Team. CSU Ploiești, ACS „Dan Dacian” București, U-BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu și Alpha Basketball Sibiu sunt echipele care au luptat pentru medaliile și trofeele puse în joc de organizatori.

„S-a încheiat prima ediție și pot spune, în calitate de organizator, că a fost un turneu frumos. Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a primi echipele în cele mai bune condiții și sperăm că s-au simțit foarte bine la Sibiu. Le mulțumim pentru prezență și sperăm să ne vedem anul următor, pentru că acest turneu care abia a început va deveni unul de tradiție în orașul nostru. În ceea ce privește nivelul jocurilor, m-am bucurat să văd că fiecare echipă care a intrat pe teren a jucat un baschet de calitate. Bineînțeles că există unele diferențe între echipe, dar unii au mai mulți ani de activitate, iar alții venim din urmă. Până la urmă, contează să le insuflăm copiilor plăcerea de a juca baschet și de a o face, de la un meci la altul, la un nivel din ce în ce mai bun. Felicitări campionilor și tuturor celor care au făcut parte din această primă experiență ABT”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha Sport Team și antrenorul Alpha Basketball Sibiu.

CSU Ploiești și ACS „Dan Dacian”, campioane la ABT Sibiu

Ziua de duminică a fost plină de emoții și suspans atât pentru antrenori, cât și pentru copii, care au știut că fiecare victorie îi va duce mai aproape de medalii. Meciurile s-au desfășurat între orele 8-16, după care a urmat un concurs de aruncări, la care au participat toți copiii. A urmat festivitatea de premiere, trofeele și medaliile fiind înmânate de către Mirel Dragoste și Radu Paliciuc, baschetbaliști ai lui CSU Sibiu.

Locul I la categoria babybaschet a fost adjudecat de CSU Ploiești, echipă antrenată de Elena Stan. Pe locul II s-au clasat cei de la ACS „Dan Dacian” București, antrenați de Răzvan Romilă. Podiumul a fost completat de Alpha Basketball Sibiu, formație antrenată de Alexandru Hulpuș, pe locul patru s-a clasat U Cluj (antrenori Amalia Scheiner și Andrei Marchiș), iar pe locul cinci CSU Sibiu (antrenor Alexandru Kovacs).

Formația clasată pe locul I la categoria minibaschet a fost „Dan Dacian” București (antrenor Andrei Beațu), urmată de CSU Ploiești – locul II. Pe poziția a treia s-au clasat copiii de la U Cluj. Locul patru a fost adjudecat pe CSU Sibiu (antrenor Alexandru Rubint), iar locul cinci de Alpha Basketball Sibiu.

„Am avut parte de o organizare foarte bună și de jocuri de calitate. Ne bucurăm că am fost invitați și cu siguranță și la anul vom fi primii care vor participa. ABT a fost o experiență frumoasă pentru copii și suntem mândri că am reușit să obținem locul 1 la babybaschet. Copiii sunt fericiți că au avut adversari de calitate, cu care să își măsoare forțele. Mulțumim organizatorilor pentru această invitație”, a spus Elena Stan, antrenor CSU Ploiești – locul I babybaschet/locul II minibaschet ABT 2017.

„A fost un turneu benefic pentru fiecare echipă. Ne-am adunat la Sibiu primele cinci echipe din țară și a fost un bun prilej de a încheia anul și de a verifica tot ce am acumulat de la campionatele naționale până în momentul de față. Organizarea a fost excelentă, cu siguranță vom participa și  la următoarea ediție”, au spus și anternorii U-BT Cluj-Napoca, Amalia Scheiner și Andrei Marchis,  locul V babybaschet/locul III minibaschet.

În cadrul turneului s-au oferit și titlurile de cel mai bun jucător al categoriei. Astfel, MVP la babybaschet a fost desemnat David Roșoga de la CSU Ploiești, iar MVP la minibaschet a fost Dragoș Pârău, jucător la „Dan Dacian” București.

Cel mai bun marcator al concursului de aruncări a fost Felix Souca, jucător al CSU Sibiu, categoria minibaschet.

Alpha Basketball Tour Sibiu s-a aflat la prima ediție. Turneul își propune să adune, an de an, din ce în ce mai multe cluburi de copii din țară și din străinătate la Sibiu, următoarea ediție urmând să fie organizată în primăvara anului 2018.

 

Foto: Ana-Maria Mătușoiu

baby si minibaschet (4) baby si minibaschet (6) baby si minibaschet (3) baby si minibaschet (16) baby si minibaschet (15) baby si minibaschet (17) baby si minibaschet (1) baby si minibaschet (11) baby si minibaschet (10) baby si minibaschet (13) baby si minibaschet (12) baby si minibaschet (9)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus