Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
31°C

Replica #vavedemdinSibiu nr. 3: "PSD este continuarea Securității comuniste în politica post-decembristă; să nu credeți că a uitat cineva asta"

Replica #vavedemdinSibiu nr. 3: 

A treia replică a sibienilor grupați în jurul sloganului vavedemdinSibiu nu a întârziat să apară după ce PSD Sibiu a trimis astăzi un comunicat în care îi acuză pe protestatari de metode specifice Securității. 

"Ne acuză că suntem continuatori ai vechii Securități. Și aici, ca și în referința la Donald Trump, subconștientul le-a jucat celor de la PSD o festă. Freud numește asta „întoarcerea refulatului”; românul îi spune „a vorbi despre funie în casa spânzuratului”. Dragă PSD, admitem că e nevoie de o doză remarcabilă de tupeu pentru ca taman voi să vorbiți despre continuarea practicilor vechii Securități. Atunci când legile Justiției sunt malformate de Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu, oameni de casă ai lui Ion Iliescu și admiratori ai lui Iulian Vlad, adică ai ultimului mare beneficiar al Securității și ai ultimului ei general, e curat chutzpah să vorbești despre practici securiste. PSD este continuarea Securității comuniste în politica post-decembristă; să nu credeți că a uitat cineva asta." se arată în replica semnată de poetul Radu Vancu.

PSD Sibiu este acuzat că a început să facă presiuni asupra unora dintre protestatari, dar este chemat din nou la dialog, în stradă, "în zona liberă de corupție". "Suntem aici (...). La fel de pașnici și de liniștiți ca întotdeauna. Te așteptăm. Nu ezita – vino la dialog. Poate așa o să-ți depășești în sfârșit frica. Și vei începe să te maturizezi" se mai arată în replica semnată de Radu Vancu.

Comunicatul #vavedemdinSibiu

Constatăm cu regret că nu putem comunica cu PSD Sibiu decât prin... comunicate. Au refuzat invitația noastră repetată la dialog, preferând să se ascundă în spatele unor comunicate mincinoase, rău scrise și greu inteligibile.

Acest al treilea comunicat pe care îl face public PSD Sibiu (îl găsiţi integral aici: http://bit.ly/2j6cTZw) e de-a dreptul aiuritor:

1. Îl invocă explicit pe Donald Trump ca adversar al mișcării #rezist din România. Referința patafizică la președintele american îi aruncă pe cei de la PSD într-un ridicol absolut, care cu greu ar putea fi depășit de altceva (eventual doar dacă în comunicatul viitor ne vor spune că Donald Trump s-a înscris în PSD și și-a lăsat mustață). Îi invităm pe cei de la PSD să își aducă aminte că nu la noi s-a referit Departamentul de Stat atunci când s-a arătat îngrijorat de catastrofala reformă a justiției pe care Parlamentul dominat de PSD o operează – ci la ei. Oricât de mult și l-ar dori pe Donald Trump drept aliat, adevărul exprimat neted de Departamentul de Stat e că Statele Unite sunt complet împotriva felului în care PSD reformează (mai corect ar fi să scriem: malformează) justiția. Să le împrospătăm memoria membrilor PSD Sibiu: iată care a fost mesajul SUA pentru Parlamentul României - http://bit.ly/2hUohH7.

2. Ne acuză că suntem continuatori ai vechii Securități. Și aici, ca și în referința la Donald Trump, subconștientul le-a jucat celor de la PSD o festă. Freud numește asta „întoarcerea refulatului”; românul îi spune „a vorbi despre funie în casa spânzuratului”. Dragă PSD, admitem că e nevoie de o doză remarcabilă de tupeu pentru ca taman voi să vorbiți despre continuarea practicilor vechii Securități. Atunci când legile Justiției sunt malformate de Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu, oameni de casă ai lui Ion Iliescu și admiratori ai lui Iulian Vlad, adică ai ultimului mare beneficiar al Securității și ai ultimului ei general, e curat chutzpah să vorbești despre practici securiste. PSD este continuarea Securității comuniste în politica post-decembristă; să nu credeți că a uitat cineva asta.

3. Într-un mod conspiraționist tipic pentru PSD, e acuzată mișcarea Vă vedem pentru diverse manevre obscure de culise - care există numai în mintea conspiratorilor de profesie. Nu, dragă PSD: adevărul pe care l-a văzut toată lumea în zilele astea e că am fost de o transparență desăvârșită. Am transmis totul live, am documentat mereu cu poze, am vorbit deschis la televiziuni și radio, am publicat articole și interviuri în care spunem limpede ce vrem. Adică să vă opriți din masacrarea legilor justiției – și să vă ocupați de guvernare. Atât cât știți și cum puteți. V-am invitat la dialog public, în repetate rânduri. Vă temeți de asta îngrozitor, o vede toată lumea. Credeți că vă puteți ascunde teama după comunicatele astea mincinoase, strâmbe din toate punctele de vedere (etic, logic, gramatical). Ei bine, nu vă puteți ascunde. Sunteți fricoși și mincinoși – și toată lumea vede asta acum. (Pentru informarea voastră: reach-ul paginii noastre de Facebook e de 1,5 milioane de oameni în 5 zile. Adăugați la asta oamenii care ne-au văzut la televizor, ne-au citit în presă, ne-au auzit la radio – și care au înțeles, din absența voastră, cât de mult vă temeți. Și o să înțelegeți de ce minciunile voastre nu au nici o șansă.)

4. Cât de jalnică e glumița cu oglinda spartă – și cu cei 7 ani de ghinion. V-a fost, din nou, frică să vorbiți despre ce scria pe acele oglinzi – adică întrebarea: „Voi vă vedeți?” Adevărul e că vă temeți să vă uitați în oglindă, știți bine ce ați vedea acolo: complicii unor oameni care încearcă să instaureze domnia fărădelegii în România. Se vede teama voastră de a vă uita în oglindă. Se vede teama voastră de a ieși la dialog. Se vede, PSD, oricâte perdele de fum credeți că aruncați cu comunicatele voastre.

5. Minciunica asta cu turiștii care fac sesizări împotriva noastră e, și ea, ridicolă. Aflați, PSD, că turiștii ne aplaudă. La propriu. Că grupul de turiști turci ne-a îndemnat să nu ne oprim cu nici un chip. Că Natalia a venit din Suedia până la Cluj, și de acolo la Sibiu, special pentru Vă vedem din Sibiu. Că oamenii sunt solidari cu protestul nostru și se bucură de el. Știm că vedeți asta prin ferestrele voastre mari și frumoase – și că vă doare. Ați vrea și voi să fiți iubiți și aplaudați, se simte asta. N-o să fiți nicicând, PSD.

6. Din nou minciunica despre protestele neautorizate. Am mai explicat, o repetăm: protestele noastre au fost fie autorizate de Primărie – fie organizate în baza legii 60/1991, art. 3. În ambele cazuri au fost legale, în fiecare secundă a lor, de la un capăt la celălalt. De asta Jandarmeria și Poliția au refuzat să asculte de tine, PSD – fiindcă ele cunosc legea și o respectă. N-ar fi rău să înveți și tu să faci asta.

7. O singură mențiune despre gramatică: e tot mai proastă de la un comunicat la altul. Poate de teamă, poate de furie, poate din amândouă. Remarcabil e că, printre multele greșeli, ați reușit de data asta una rară: într-o singură propoziție ați reușit și un dezacord, și o virgulă între subiect și predicat. Știți de ce insistăm asupra gramaticii? Fiindcă, într-o propoziție celebră, Wittgenstein decreta: „limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele”. Ei bine, așa cum o arată gramatica voastră precară, limitele lumii voastre sunt tare strâmte, PSD. Și n-o să vă lăsăm să ne malformați și lumea noastră după modelul vostru mic, meschin, mărunt, resentimentar. Ai început să faci presiuni asupra unora dintre noi, PSD. Nu te mai obosi: nu ne poți intimida. Și arată și că ți-e frică. Vino la dialog. Vom transmite totul public, transparent, live. Explică de ce ești de acord să trăiești într-o țară ale cărei legi malformate de voi vor avantaja corupții, infractorii, violatorii, pedofilii. Explică de ce ții să minți în comunicate. Explică de ce te comporți ca un atavism al istoriei, de ce ții să înțelegi social-democrația ca pe o formă de comunism 2.0 – în loc să te modernizezi în sfârșit, după trei decenii pierdute. Suntem aici, în Zona liberă de corupție. La fel de pașnici și de liniștiți ca întotdeauna. Te așteptăm. Nu ezita – vino la dialog. Poate așa o să-ți depășești în sfârșit frica. Și vei începe să te maturizezi.

Text de Radu Vancu

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

de-astea n-am mai vazut

Acum 3 ani

Mai, dar cine va credetin ca sa dialogheze un partid cu voi? Pe cine reprezentati? Ce calitate aveti?! Nu va dati seama ca sunteti niste caraghiosi? in locul pesedeului nici comunicate nu v-as trimite! V-as ignora pur sii simplu...
Raspunde

yoy

Acum 3 ani

bai cap de pluta, partidul de la guvernare trebuie sa raspunda in fata poporului pentru ceea ce face. tu ai impresia ca a fost pus acolo sa-si bata joc?
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Destui prosti am vazut...da asta n-am mai vazut..., ,,,ca tine care isi dau cu parerea. WTF... esti cumva de la PSD si nu ai curajul sa recunosti? Sau spune tu ce RRRasa esti, ca eu nu realizez!!!!??
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Excelent raspuns , bravo #vavedem din Sibiu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@k

Acum 3 ani

Cucuriguuuuu, te rugam cotcodaceste pe la ora 5 !
Raspunde

andrologul

Acum 3 ani

De v-ati vedea si .... ce bine-ar fi!
Raspunde

Fuall

Acum 3 ani

E tot mai limpede ca PSD e un partid autist , total rupt de realitate , al cărui unic scop e salvarea lui Dragnea și a lui Motocicleanu... Din păcate țara e condusă de un clan mafiot , format din oameni lipsiți de scrupule și educație , exponentul maneliștilor și asistaților social cei care formează bazinul electoral al acestui nenorocit partid care ar trebui dizolvat și scos in afara legii pentru atentat la siguranța naționala , prin legile și ordonanțele pe care le promovează cu forța , împotriva tuturor organismelor naționale și internaționale!
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Eu nu inteleg de ce tot insista PSD Sibiu cu comnicatele astea. E clar ca "Va vedem din Sibiu" au mai multa credibilitate si oameni mai capabili pe comunicare. Fiecare comunicat a lor ii arunca pe pesedisti si mai tare in ridicol si izolare. Ar putea sa fie deschisi si sa treaca strada la dialog. Asta ar face un bun politician. Si sa lase sicanarile astea care doar ii imping spre penibil: un grup de oameni tac zilnic in fata sediului lor si ei se manifesta de parca vin tatarii.
Raspunde

si dai si lupta!

Acum 3 ani

Dau comunicate ptr. ca a intrat adrenalina in ei. Cred ca asa se vor face remarcati la centru si inaintati in grad!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VL01BMW

Acum 3 ani

#va vedem din paris - francezii exact legile astea le instaureaza acum si la ei - mergeti acolo, cu scaunelele
Raspunde

badea#rezist

Acum 3 ani

Dl. Vancu,tot respectul ca luati atitudine este un drept castigat in decembrie 89 cu jertfa de sange. Dar nu va face cinste faptul ca va razvratiti in timpul programului si nu dupa...Dar daca prostii va platesc sa stati pe scaune,este alta discutie...stat pe scaun toata ziua la Frida sau la #vavedem si noi prosti #va vedem pe cei platiti din bani publici pe dv.Dragos Varga,etc.Dar oare cei de la Cons.Jud.si menegeru de la Muzeul Astra va #vad?
Raspunde

@badea

Acum 3 ani

Ioi , tupeistii astia sunt functionari in institutiile statului , isi ia salariul FARA SA FIE LA MUNCA si ne fac pe noi asistati s. ??? RUSINEEEE SA VA FIE ORDINARILOR !
Raspunde

curiosul

Acum 3 ani

Bine punctat! Dl. vancu si-a dat demisia de la ransilvania aratand ca are principii ferme. Dupa ce revista transilvania a trecut l in subordinea Muzeului Astra s-a intors pe sest la revista, pe un post mai bine platit> redactor I sau ceva de genul acesta... S-a dat si un concurs organizat pentru dumnealui si dl. Varga... Si acum face iar pe principialul... ce credibilitate mai are/ Ce lider de opinie? pentru ce atata consum de energie? Vreun post pe la ICr sau la vreo ambasada?
Raspunde

Doamne

Acum 3 ani

Un comunuca Infantil. Ramane in istorie asta cu spartul oglinzii, apropos de derizoriu
Raspunde

un bun roman

Acum 3 ani

Psd sibiu l-au dat jos pe Cindrea (care era și el o coada de topor) cu o manevre de culise. (ca la psd)cu binecuvântări de la Dragnea luate direct din București. În ședințele psd se discută despre viitorul României :sunt întrebați ce funcții și-ar dori să ocupe :vama,primărie,aeroport, politie,etc.Asta explică lupta contra demonstranților,ei au de apărat privilegii, funcții la care nu vor sa renunțe Niște oameni ce și-au vândut sufletul diavoluluiPSD.ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus