Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

TSTV – Paul Porr, președintele FDGR: ”În 2020 va fi o cu totul altă echipă, față de cea de acum”

TSTV – Paul Porr, președintele FDGR: ”În 2020 va fi o cu totul altă echipă, față de cea de acum”

Președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, anunță pentru alegerile locale din 2020 o transformare totală a organizației. Întinerirea FDGR și reîmprospătarea listelor electorale sunt primele soluții găsite de președintele Paul Porr în vederea viitoarelor alegeri locale.

Întrebat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV dacă tendința de descreștere a FDGR în alegerile locale va continua și în 2020, Porr a declarat că va conta foarte mult cine va candida. ”Depinde cu cine ne prezentăm. Cu aceiași oameni, vom fi vertiginos în jos, asta e părerea mea și asta am și spus-o. (…) Și aici trebuie o analiză foarte concretă și foarte critică”, a anunțat Porr. ”Pe lista cu care intenționăm să ne  prezentăm în Sibiu, în 2020 va fi o cu totul altă echipă față de cea de acum. Nu știu dacă ei știu și mai ales dacă ei acceptă, dar vor trebui să accepte”, a mai spus liderul FDGR.

Paul Jurgen Porr este conștient că numeroși aleși pe listele FDGR se vor opune transformării formațiunii, însă decizia finală va fi luată de conducerea centrală a organizației. ”Sigur va fi o opoziție la schimbare, nimeni nu se duce după scaunul pe care stă, dar Forumul va hotărî candidații pe toți cei din funcții”, a continuat Porr.

Președintele FDGR spune că nu vârsta va fi singurul etalon în evaluarea aleșilor formațiunii și a dat exemplul fostului cancelar german, Konrad Adenauer. ”Și organizațiile locale trebuie întinerite și se schimbă și optica. Nu avem strict problema vârstei. De exemplu Adenauer, când a ajuns cancelar avea 81 de ani și a fost unul dintre cei mai buni cancelari ai Germaniei”, a spus Porr. Întrebat că situația lui Adenauer se aplică și municipiului Sibiu, Porr a răspuns: ”Nu, nu. Sigur nu”.

”FDGR 2030” – despre viitor

FGDR a organizat în urmă cu două săptămâni o conferință al cărei scop a fost o analiză a trecutului și căutarea soluțiilor pentru viitor. Evenimentul organizat în parteneriat cu reprezentanţa din Bucureşti a Fundaţiei Konrad Adenauer a început cu comunicările ţinute de dr. Paul-Jürgen Porr şi deputatul Ovidiu Ganţ, care au vorbit despre realizările din ultimii 25 de ani şi situaţia actuală a organizaţiei. Olivia Schubert, Vicepreşedinta Organizaţiei minorităţii germane din Ungaria, a prezentat modul în care comunitatea germană din ţara vecină şi-a elaborat strategia pentru anii următori. Pe parcursul conferinței s-au format patru grupe dedicate domeniilor politică, educaţie, administraţie şi cultură şi medii, rezultatele acestor dialoguri urmând a fi integrate într-o strategie.  ”S-a făcut un bilanț al acestor 27 de ani cu bune și cu mai puțin bune și pe de altă parte am făcut o perspectivă până în 2030.  E nevoie de o serie de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt”, a explicat Porr.

Astrid Fodor, peste FDGR în 2016

La alegerile din 2016, pentru Primăria Sibiu au votat 48.922 sibieni, iar dintre aceștia 27.948 (57,13%) au încredințat votul candidatului FDGR Astrid Fodor. Ovidiu Sitterli, candidatul PSD a obținut aproape dublul voturilor primite de Răzvan Pop, candidatul PNL, 9.202 voturi, față de 5.339, cât a luat candidatul PNL (18,81% față de 10,91%).

Pentru Consiliul Local, FDGR a obținut 22.664 voturi (46,54%). PSD a obținut în municipiul Sibiu 10.502 voturi (21,57%), iar ultimul partid care a intrat în Consiliul Local Sibiu a fost PNL, care a luat 8.594 voturi (17,65%).

”Era prea strident să desființeze DNA-ul, dar o facem așa mai impotentă”

Paul Porr a comentat și protestele din stradă, legate de modificările legilor justiției, promovate de PSD și ALDE. ”Protestele sunt o consecință. Cu sau fără comentarii, problema e ce se întâmplă la București, nu ecourile din țară. Nu se întâmplă lucruri bune. Tendința e clară de a strivi anumite arme ale justiției, de a o obține fără dinți, fără unghii, adică să vorbesc în termeni mai științifici, o emasculare a justiției. Tendința asta e clară e de când cu acțiunea nocturnă, cu ordonanța numărul 13. N-a mers, acum se încearcă cu o majoritate în parlament să se obțină în fond același lucru. Era prea strident să desființeze DNA-ul, dar o facem așa mai impotentă. Tendința asta nu e nouă și pe undeva, psihologic e de înțeles dacă te pui în pielea lor a celor care au determinat aceste modificări ale legilor justiției”, a spus Porr.

Liderul FDGR s-a declarat dezamăgit și de reforma fiscală promovată de Guvernul Tudose. ”Dacă toată lumea spune că nu e bine, și patronatul și sindicatul care în principiu prin definițiile lor au păreri divergente, dacă și Bruxelles-ul zice că nu e bine, dacă și Banca Națională zice că nu e bine, eu ca laic văd un haos”, a mai spus Paul Jurgen Porr.

Despre colaborarea cu PNL, despre ideea de a coabita cu PSD la Consiliul Județean, despre demisia vicepreședintelui CJ Sibiu, Helmuth Fleischer, puteți vedea aici:

https://youtu.be/XsA_DO9PqAs

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Baba senila

Acum 4 ani

V-am votat dar sunteti depasiti de situatie. Cunosc consilieri locali din FDGR care habar nu au ce se intampla in Primarie, ridica din umeri si dau de-nteles ca ei sunt mici, ca jocurile le face frau Fodor.
Raspunde

Simon

Acum 4 ani

Nu mai luați nici jumătate din cat ați luat in 2016, dormiți liniștiți
Raspunde

Simon

Acum 4 ani

La numărul de voturi mă refer
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

Cu alte cuvinte, v-ati prins si voi ca baba fodor nu e in stare de nimic. Hai, la gara cu ea!!
Raspunde

@fdgr

Acum 4 ani

Dacă o susțineți pe baba fodor până în 2020 orașul asta o sa meargă vertiginos în jos împreună cu fdgr. Nu o sa mai scoateți un vot de la vreun sibian, poate doar de la vreo alta babă senila. Hai, salvați corabia, salvați Sibiul și debarcați-o.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GEO

Acum 4 ani

2020 anul desfiintarii FDGR ului. Ramane doar o asociatie etnica. Nu va mai avea voie sa participle pe listele de vot.nici udmr ul.
Raspunde

Erwin von...

Acum 4 ani

Invidie etnica ?
Raspunde

ovidiu

Acum 4 ani

Renasterea Sibiului din 2000 incoace este rezultatul bunei administratii a FDGR-Iohannis. Cu bune si rele FDGR o castigat increderea sibienilor. Evident ca este nevoie si de o schimbare iar doamna Fodor nu m-o convins pana acum ca este stapana pe situatie. Pana in 2020 mai are timp sa ma convinga ca merita un nou mandat. Oricum in general FDGR o facut treaba buna pentru Sibiu cat si pentru judet sub conducerea lui Bottesch. Mult succes FDGR.
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

A avut merite Iohannis personal,nu fdgr, datorită lui au venit investitorii și a fost Sibiul Capitală Culturală Europeană in 2007 și guvernul Tăriceanu a contribuit masiv financiar.In 2016 doar 27960 de sibieni au votat pentru Fodor din 140 ooo de sibieni cu drept de vot și doar22600 pentru FDGR consiliul local foarte puțin față de perioada anterioară când a candidat Iohannis pentru Primărie,ne arată cifrele obținute.Parerea mea este că orice ar face el Poor și FDGR trendul va fi descrescător,a se vedea protestele actuale ale tinerilor din Romania care vor o SCHIMBARE a clasei politice.Cei din Sibiu (tinerii) de la proteste nu o mai votează pe Fodor sau alt SAS cat va fi el de tânăr cum visează Poor.
Raspunde

Nicoleta din V Aurie

Acum 4 ani

apoi eu vreau sa vina un barbat bine cum a fost Klaus Werner !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 4 ani

De unde deducem ca doar KWIohannis e altceva , FDGR e ..." aceeași mizerie "! Felicitări pentru sinceritate !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sile

Acum 4 ani

De la aproape 80% procentul Forumului German a scazut la foarte putin peste 50%. Incet, incet, oamenii isi dau seama cum sta treaba de fapt. Probabil ca peste vreo 8 ani o sa scapam de "inteleptii" astia batrani din sasalime! Ganditi-va ca structura demografica a orasului se schimba foarte mult. Sunt multi tineri care isi intemeiaza familii, raman sa traiasca in Sibiu. Acesti tineri nu au nimic in comun cu Forumul German. Buni Fodor este complet depasita de situatie, in cautare de capital politic dansa a ales sa carpeasca stadionul de fotbal si sa sustina echipa de fotbal, baschet, handbal si alte sporturi. Asta dupa ce ani de zile s-au delimitat sa acorde sprijin sportului. Mai grav este ca avem in continuare probleme legate de infrastructura, sistemul medical. Sibiu Smart City este o gluma.
Raspunde

vali

Acum 4 ani

" raman sa traiasca in Sibiu"-deci nu sunt din Sibiu.Nici n-au cum sa aibe ceva in comun cu FDGR daca pana acum au trait intr-o zona fara sasi. Ptr. informarea dvs acest oras, ca si altele din Transilvania, au fost construite si administrate de sasi. Va convine sa veniti in "occidentul sasesc" dar nu va convine ca ei sa contribuie cu calitatile lor la progresul urbei. Pana la Iohannis primarii romani au fost un dezastru.Sasii au cateva calitati care le lipsesc romanilor si nu le enumar, dar rezultatele vorbesc de la sine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 4 ani

Sașii sunt o etnie pe cale de dispariție in Romania!Au venit ca și ocupanti peste noi,iar când li s a permis sau întors în Germania.Ca și alte etnii au și ei oameni de treabă dar au și Uscaturi.Referitor la administrarea orașului precizez faptul că doar după 2007 au fost fonduri financiare pentru a se putea face ceva, până în 2000 nu erau aceste fonduri!Sunt municipii in Romania mai bine administrate ca Sibiul cu primari Români și pot da exemple:Alba Iulia,Cluj etc Lăudătorii Fdgr au impresia că Sibiul e nemaipomenit de bine administrat dar se înșeală,mai sunt multe de făcut.De ex: cartierul Hipodrom lasă de dorit,e pe departe de zona centrala.Analizati și după aceea lăudați!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sile

Acum 4 ani

Paul masonu' sa ne lase! Acum cateva saptmani l-au facut de cacao pana si nemtii lui de la RTL care au venit sa filmeze in Sibiu un reportaj despre pensionari nemti care aleg sa se stabileasca la Sibiu din pricina pensiilor mici din Germania. L-au filmat pe porr din jiltul de la polisano si au prezentat imagini cu baile din spitalul judetean...rusine
Raspunde

Comunicat PSD

Acum 4 ani

Noi, pesedistii, nu iubim sasii. Se stie ca noi ne tragem la pârţ cu ungurii.
Raspunde

!

Acum 4 ani

la vale cu sudistii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus