Președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, anunță pentru alegerile locale din 2020 o transformare totală a organizației. Întinerirea FDGR și reîmprospătarea listelor electorale sunt primele soluții găsite de președintele Paul Porr în vederea viitoarelor alegeri locale.
Întrebat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV dacă tendința de descreștere a FDGR în alegerile locale va continua și în 2020, Porr a declarat că va conta foarte mult cine va candida. ”Depinde cu cine ne prezentăm. Cu aceiași oameni, vom fi vertiginos în jos, asta e părerea mea și asta am și spus-o. (…) Și aici trebuie o analiză foarte concretă și foarte critică”, a anunțat Porr. ”Pe lista cu care intenționăm să ne prezentăm în Sibiu, în 2020 va fi o cu totul altă echipă față de cea de acum. Nu știu dacă ei știu și mai ales dacă ei acceptă, dar vor trebui să accepte”, a mai spus liderul FDGR.
Paul Jurgen Porr este conștient că numeroși aleși pe listele FDGR se vor opune transformării formațiunii, însă decizia finală va fi luată de conducerea centrală a organizației. ”Sigur va fi o opoziție la schimbare, nimeni nu se duce după scaunul pe care stă, dar Forumul va hotărî candidații pe toți cei din funcții”, a continuat Porr.
Președintele FDGR spune că nu vârsta va fi singurul etalon în evaluarea aleșilor formațiunii și a dat exemplul fostului cancelar german, Konrad Adenauer. ”Și organizațiile locale trebuie întinerite și se schimbă și optica. Nu avem strict problema vârstei. De exemplu Adenauer, când a ajuns cancelar avea 81 de ani și a fost unul dintre cei mai buni cancelari ai Germaniei”, a spus Porr. Întrebat că situația lui Adenauer se aplică și municipiului Sibiu, Porr a răspuns: ”Nu, nu. Sigur nu”.
”FDGR 2030” – despre viitor
FGDR a organizat în urmă cu două săptămâni o conferință al cărei scop a fost o analiză a trecutului și căutarea soluțiilor pentru viitor. Evenimentul organizat în parteneriat cu reprezentanţa din Bucureşti a Fundaţiei Konrad Adenauer a început cu comunicările ţinute de dr. Paul-Jürgen Porr şi deputatul Ovidiu Ganţ, care au vorbit despre realizările din ultimii 25 de ani şi situaţia actuală a organizaţiei. Olivia Schubert, Vicepreşedinta Organizaţiei minorităţii germane din Ungaria, a prezentat modul în care comunitatea germană din ţara vecină şi-a elaborat strategia pentru anii următori. Pe parcursul conferinței s-au format patru grupe dedicate domeniilor politică, educaţie, administraţie şi cultură şi medii, rezultatele acestor dialoguri urmând a fi integrate într-o strategie. ”S-a făcut un bilanț al acestor 27 de ani cu bune și cu mai puțin bune și pe de altă parte am făcut o perspectivă până în 2030. E nevoie de o serie de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt”, a explicat Porr.
Astrid Fodor, peste FDGR în 2016”Era prea strident să desființeze DNA-ul, dar o facem așa mai impotentă”La alegerile din 2016, pentru Primăria Sibiu au votat 48.922 sibieni, iar dintre aceștia 27.948 (57,13%) au încredințat votul candidatului FDGR Astrid Fodor. Ovidiu Sitterli, candidatul PSD a obținut aproape dublul voturilor primite de Răzvan Pop, candidatul PNL, 9.202 voturi, față de 5.339, cât a luat candidatul PNL (18,81% față de 10,91%).
Pentru Consiliul Local, FDGR a obținut 22.664 voturi (46,54%). PSD a obținut în municipiul Sibiu 10.502 voturi (21,57%), iar ultimul partid care a intrat în Consiliul Local Sibiu a fost PNL, care a luat 8.594 voturi (17,65%).
Paul Porr a comentat și protestele din stradă, legate de modificările legilor justiției, promovate de PSD și ALDE. ”Protestele sunt o consecință. Cu sau fără comentarii, problema e ce se întâmplă la București, nu ecourile din țară. Nu se întâmplă lucruri bune. Tendința e clară de a strivi anumite arme ale justiției, de a o obține fără dinți, fără unghii, adică să vorbesc în termeni mai științifici, o emasculare a justiției. Tendința asta e clară e de când cu acțiunea nocturnă, cu ordonanța numărul 13. N-a mers, acum se încearcă cu o majoritate în parlament să se obțină în fond același lucru. Era prea strident să desființeze DNA-ul, dar o facem așa mai impotentă. Tendința asta nu e nouă și pe undeva, psihologic e de înțeles dacă te pui în pielea lor a celor care au determinat aceste modificări ale legilor justiției”, a spus Porr.
Liderul FDGR s-a declarat dezamăgit și de reforma fiscală promovată de Guvernul Tudose. ”Dacă toată lumea spune că nu e bine, și patronatul și sindicatul care în principiu prin definițiile lor au păreri divergente, dacă și Bruxelles-ul zice că nu e bine, dacă și Banca Națională zice că nu e bine, eu ca laic văd un haos”, a mai spus Paul Jurgen Porr.
Despre colaborarea cu PNL, despre ideea de a coabita cu PSD la Consiliul Județean, despre demisia vicepreședintelui CJ Sibiu, Helmuth Fleischer, puteți vedea aici:
https://youtu.be/XsA_DO9PqAs
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Paul Porr , PSD , Razvan Pop , Astrid Fodor , Ovidiu Ganț , Primăria Sibiu , Turnul Sfatului , alegeri , PNL , Consiliul Local Sibiu , Consiliul Județean , FDGR , Ovidiu Sitterli , Palatul Parlamentului , Jürgen Porr , Fundaţiei Konrad Adenauer , Paul Jürgen Porr , Ministerului Justiției , Banca Naţională , Olivia Schubert , Pentru Sibiu , Vicepreşedinta Organizaţiei , demisie , Guvernul Tudose , Wiegand Helmuth Fleischer , locale , Konrad Adenauer , Pentru Consiliul Local
Vizualizari: 4234
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Barosanu
Acum 4 ore
Titi.Franzelă
Acum 4 ore
Rodica
Acum 4 ore
Nou
Acum 4 ore
Amalia