Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Flashmob #văvedem „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie...”

Flashmob #văvedem „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie...”

Flashmobul #20 a fost unul eminescian în Zona Liberă de Corupție. De ziua lui Mihai Eminescu, protestatarii din fața PSD Sibiu au scris câteva mesaje pe hârtie A4, mai mult sau mai puțin plastice, dar toate cu un mesaj-emblemă în față: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie...”.

De ziua comemorării lui Mihai Eminescu, protestul în tăcere al celor care stau zilnic preț de 15 minute în Zona Liberă de Corupție, a fost unul am putea spune chiar poetic. Mesajele sibienilor au plecat de la titlul uneia din cele mai cunoscute poezii ale marelui autor, „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, fiind continuate cu scurte doleanțe ale celor prezenți în Huet.

„Am avut un mesaj legat de binele comun. Nu știu dacă Eminescu, săracul, se gândea la binele comun în zonele în care stătea el, dar mesajul meu a fost să ne gândim la binele comun și să nu mai fim atât de egoiști, să-i dorim țării mulți oameni care se gândesc la ce ne trebuie nouă împreună”, spune Cristian Cismaru.

„Mesajul meu a fost un soi de enumerare în negativ a lucrurilor de care sper ca România să nu mai aibă parte. În principiu e vorba de oamenii politici ineficienți și corupți, înalți funcționari, profesori universitari, impostori practic. De oamenii aceștia sper ca România să scape pe viitor. Flashmob-ul de astăzi a plecat de la faptul că azi e ziua de naștere a lui Eminescu”, spune Marian Coman.

Discuțiile zilele acestea se centrează mai mult pe planul sibienilor de a se alătura protestatarilor din toată țara, într-un marș la București, pe 20 ianuarie. Până atunci însă, la Sibiu continuă flashmob-urile zilnice programate la ora 12:00, în fața sediului PSD Sibiu.

 

Foto: Cristina Bălău

#vavedem eminescu-6 #vavedem eminescu-1 #vavedem eminescu-10

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

poet si critic

Acum 6 ani

E frumos ca v-ati amintit de poetul national. Nu uitati nici poezia Iarna pe... ulita , varianta postmoderna de Radu Vancu..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Cuntan

Acum 6 ani

Vagabonzi drogati si betivi! Romanii au votat singurul partid care se lupta cu tarile straine pentru poporul roman ales! Nu uitati ca Dacii au ajuns pana in Americi! Cu PSD Romania centenarului va fi una bogata si demna! Gata cu strainii necredinciosi! PSD si Avram Iancu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zumz

Acum 6 ani

HAHAHAHAHAHAHAHA! :) Nici macar de troll propagandist nu esti bun cu asemenea discurs. :)
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie, Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? Braţele nervoase, arma de tărie, La trecutu-ţi mare, mare viitor! Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul, Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc; Căci rămâne stânca, deşi moare valul, Dulce Românie, asta ţi-o doresc. Vis de răzbunare negru ca mormântul Spada ta de sânge duşman fumegând, Şi deasupra idrei fluture cu vântul Visul tău de glorii falnic triumfând, Spună lumii large steaguri tricoloare, Spună ce-i poporul mare, românesc, Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare, Dulce Românie, asta ţi-o doresc. Îngerul iubirii, îngerul de pace, Pe altarul Vestei tainic surâzând, Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face, Când cu lampa-i zboară lumea luminând, El pe sânu-ţi vergin încă să coboare, Guste fericirea raiului ceresc, Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare, Dulce Românie, asta ţi-o doresc. Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie, Tânără mireasă, mamă cu amor! Fiii tăi trăiască numai în frăţie Ca a nopţii stele, ca a zilei zori, Viaţa în vecie, glorii, bucurie, Arme cu tărie, suflet românesc, Vis de vitejie, fală şi mândrie, Dulce Românie, asta ţi-o doresc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus