Actualizare, ora 21.45:
Premierul demisionar Mihai Tudose a spus câteva cuvinte la ieșirea de la ședința Comitetului Executiv Național. A spus că nu vrea să asigure interimatul și că după o ședință tensionată se simte în sfârșit bine. ”Merg la Palatul Victoria să-mi iau lucrurile de acolo, atât tot. Nu voi asigura interimatul”, a spus Tudose.
În favoarea rămânerii lui MIhai Tudose în funcția de premier au fost doar patru voturi. Alți patru membri CEx s-au abținut de la vot. Restul au votat în favoarea demiterii.
Actualizare:
Postul de televiziune Antena 3 a anunțat ”pe surse” că premierul Mihai Tudose și-a anunțat demisia din fruntea Guvernului, în urma votului social-democraților din Comitetul Executiv Național. În locul lui Tudose, se dorește ca poziția să fie ocupată de actualul vicepremier Paul Stănescu.
Mihai Tudose a anunțat că va anunța în direct demisia din funcția de premier.
Paul Stanescu a fost cel care a inlocuit-o pe Sevil Shhaideh în funcția de ministru al Dezvoltării și vicepremier în guvernul Mihai Tudose. Stănescu, șeful PSD Olt, este unul dintre baronii PSD cu mare influență în partid. A fost președintele CJ Olt timp de 8 ani, iar din 2016 e senator. El și-a impus și fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stănescu fiind deputat, iar soția sa a ajuns din profesor la Școala generală Vișina, consilier la Ministerul Educației, scrie Hotnews.ro.
Știrea inițială:
Ședința din această seară a Comitetului Executiv Național al PSD (CEx) nu s-a încheiat până la această oră și cele mai multe surse de informații dau aproape certă demiterea premierului Mihai Tudose. Potrivit surselor citate de dcnews.ro, premierul Mihai Tudose a început prin a afirma în fața colegilor săi, că dacă îi va fi cerută demisia, nu se va ascunde în spatele unei moțiuni de cenzură, ci va alege să demisioneze astăzi. Atât Digi24, cât și Antena 3 dau ca sigură informația potrivit căreia există o listă de semnături prin care se cere demisia premierului Mihai Tudose. Se pare că s-au strâns 48 de semnături în favoarea retragerii sprijinului politic pentru Mihai Tudose. De cealaltă parte există până în 17 organizații care nu sunt de acord cu această măsură. Printre cei care nu au semnat pentru susținerea lui Mihai Tudose se numără Gabriela Firea și o parte din cei șase primari de sector ai capitalei. De asemenea, printre cei care sunt împotriva demiterii lui Mihai Tudose se numără Nicu Bănicioiu, Felix Stroe și Ion Mocioalcă. Organizația Sibiu se pare că a semnat pentru demiterea premierului, fiind plasată în tabăra președintelui PSD, Liviu Dragnea. Liderul PSD ar fi fost atacat de Gabriela Firea în cadrul ședinței.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat atunci când au fost remaniaţi miniştrii Fondurilor Europene, Dezvoltării şi Transporturilor, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc că este ultima șansă a social-democraților de a guverna. "Dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze", spunea șeful statului, în octombrie 2017.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: PSD , Liviu Dragnea , Palatul Victoria , ministerul Educatiei , Partidului Forța Civică Sibiu , Preşedintele Klaus Iohannis , Fondurilor Europene , Nicu Bănicioiu , Mihai Tudose , Răzvan Cuc , Guvernul Boc , Comitetul Executiv Național , Alexandru Stănescu , CeX , Sevil Shhaideh , Felix Stroe , Consiliului Executiv , demisie , Gabriela Firea , Comitetului Executiv Naţional , Organizația Sibiu , Președinta Consiliului Județea , Paul Stănescu , Ion Mocioalcă , Rovana Plumb , Atât Digi
Vizualizari: 4041
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Unul
Acum 9 ore
Tulnicul de mucava
Acum 9 ore
Unul
Acum 9 ore
Canaris
Acum 9 ore
Olingpia Gafosdea