Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Elevii sibieni încep probele la BAC. „E mai bine că sunt așa devreme”

Elevii sibieni încep probele la BAC. „E mai bine că sunt așa devreme”

În februarie elevii claselor a XII-a vor susține prima sesiune a examenului de bacalaureat. Aceștia vor susține probele de evaluare a competențelor în decursul acestei luni, nu în iunie cum se practica până acum. Elevii sibieni spun că sunt pregătiți și în acest fel au mai mult timp să se pregătească pentru probele scrise, care sunt mai solicitante.

Pe 12 și 13 februarie 2018, va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D) iar în 21 şi 22 februarie se va desfășura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Elevii spun că timpul pe care îl au la dispoziție pentru a se pregăti este suficient. „E mai bine că sunt așa devreme. Avem mai mult timp să ne pregătim pentru examenele scrise. M-am pregătit, am învățat la română, iar la engleză nu am emoții. Consider că este mai bine că s-au mutat acum”, spune Radu, elev în clada a XII-a, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care-și dorește, pe viitor, să-și continue studiile la Facultatea de Științe Economice.

„Este mai bine că le dăm acum pentru că nu sunt adunate în aceeași perioadă. Plus că aici e altă materie și nu trebuie neapărat să înveți. La română, de exemplu, nu prea ai ce să înveți, nu ai comentarii, cum e la scris”, spune o elevă de la același liceu. „O să avem mai multe zile în plus, care vor conta și vor face diferența”, o completează o altă colegă.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor avea loc la sfârșitul lunii iunie, astfel: Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă este programată marți, 26 iunie, iar proba proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura vineri, 28 iunie. Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12.00 – 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus