Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Spectacolele lunii februarie, la Teatrul Național „Radu Stanca”

Spectacolele lunii februarie, la Teatrul Național „Radu Stanca”

Teatrul Național „Radu Stanca” anunță punerea în vânzare a biletelor pentru reprezentațiile programate în perioada 1 – 28 februarie.  De aici, nu lipsesc spectacolele „Scene dintr-o căsnicie”, „Omul cel bun din Sîciuan” sau „Familii”. 

Luna debutează cu cea mai nouă producție a Secției Germane, „Scene dintr-o căsnicie”, cu Krista Birkner, de la Berliner Ensemble și Daniel Bucher, actor al naționalului sibian. Reprezentația are loc pe 1 februarie, de la ora 19:00, la TNRS. „Doamna de turtă dulce”, o comedie spumoasă, în regia lui Șerban Puiu, ce recompune atmosfera americană tipică anilor ’70, se joacă vineri, 2 februarie, de la ora 19:00, la TNRS. Seria comediilor continuă cu „Iubire cu năbădăi” (regia: Șerban Puiu), programat în 4 și 11 februarie.

Tânărul regizor Botond Nagy pune în scenă premiera lunii februarie, „Hedda Gabler”, cu actorii Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Adrian Matioc, Diana Văcaru-Lazăr, Cendana Trifan, Arina Ioana Trif și Cristina Ragos. Avanpremiera are loc miercuri, 21 februarie, iar premiera joi, 22 februarie, de la orele 19:00.

În programul lunii viitoare se regăsesc și spectacolele: „Omul cel bun din Sîciuan” (3 februarie), „Mărie, Mărie! (tribut Mariei Tănase)” (6 februarie), „Familii” (7 februarie), „Die Firma Dankt / Cu mulțumirile firmei” (8 februarie), „De veghe la Taj Mahal” (9 februarie), „Oscar și buni roz” (10 februarie), „Noah și Floarea de turn” (16 februarie), „Emigranții” (17 februarie).

Și studenții cuceresc scena și prezintă mai multe reprezentații în luna care vine. Astfel, „Iubirea la oameni”, în regia lui Bogdan Sărătean, se bucură de trei reprezentații: marți, 13 februarie, duminică, 18 februarie și miercuri, 28 februarie, de la orele 20:00, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Programat cu două reprezentații este și spectacolul „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, miercuri, 14 februarie și joi, 15 februarie, de la orele 20:00. Accesul la spectacolele studențești este gratuit, pe bază de rezervare la Agenția Teatrală.

Finalul lunii aduce o serie de spectacole la Sala Festivă a Bibliotecii Astra. Astfel, vineri, 23 februarie se joacă „Eden”, cu Serenela Mureșan și Nicu Mihoc, de la ora 19:00. Sâmbătă, 24 februarie, Dana Taloș este protagonista spectacolului „Sunt o babă comunistă”, iar duminică, 25 februarie, Viorel Rață este „Bravul soldat Švejk”.

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face exclusiv pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, precum și în rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.

Foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus