Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Iohannis: Sper să înceteze şi această ţopăială guvernamentală

Iohannis: Sper să înceteze şi această ţopăială guvernamentală

Președintele Klaus Iohannis a susținut o o alocuțiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcție a membrilor Guvernului României, în cadrul căreia cere încetarea acestei "țopăieli guvernamentale", care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți. De asemenea, președintele a subliniat că afectarea independenței justiției este de neacceptat.

"La doar un an de la alegerile parlamentare, am ajuns deja la al treilea Cabinet PSD-ALDE, după un dublu eșec cu guvernele anterioare. În mod sigur, nu aceasta este performanța pe care o așteptau românii. Sper că, odată cu învestirea celui de-al treilea Executiv propus de majoritatea parlamentară, să înceteze și această țopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți", a spus președintele.

Iohannis  susține că, după alegerile parlamentare din 2016, "nu am avut parte nici de coerență la nivelul politicilor publice, nici de garanția că valorile și preocuparea față de cetățean sunt cele care stau la baza actului de guvernare". "Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiunile cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice", a mai spus el.'Nu vedem progrese notabile în sănătate și în educație. Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absență, iar în justiție schimbarea legislației a fost forțată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar și numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noștri externi".

Președintele a mai spus că există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească, iar afectarea independenței justiției este de neacceptat. "Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept."

Iohannis a mai spus că în domeniul politicii fiscale, schimbările anunțate și operate au bulversat populația și mediul de afaceri: "În loc să fie simplificate lucrurile, iar veniturile salariaților să fie majorate, ne confruntăm cu incertitudini care riscă să degenereze în instabilitate financiară și dezechilibre economice majore. În locul promisiunilor de creștere a salariilor, mulți angajați reclamă astăzi că, de fapt, salariile lor vor scădea".

"Vă începeți, iată, mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile. Aveți o misiune dificilă, va trebui să convingeți, plecând cu un capital de încredere redus, generat în primul rând de erorile politice și administrative făcute de precedentele două cabinete", a încheiat Klaus Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ramona Uscateanu

Acum 6 ani

Sper sa terminati si dumneavoastra dle Johanes cu aceasta topaiala impotriva votului poporului roman si sa ii lasati pe acesti ministri sa isi deie silinta pentru ca sa o ducem BINE!!! Romania a votata PSD, asa ca puterea e la ei!
Raspunde

Gabriel

Acum 6 ani

Cu ce am greșit noi, ceilalți, de trebuie să vă lăsăm pe voi, cei care alcătuiți România analfabetă, să ne decideți soarta, nouă și copiilor noștri? Doar pentru că sunteți mai mulți e suficient?
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

Nu ROMANIA a votat psd , ci 18 % din cetatenii cu drept de vot! E o mica diferenta!
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

Cel mai numeros si mai prost guvern dupa 1989.
Raspunde

topaila

Acum 6 ani

Acelasi comentariu ...alt guvern .. aceeasi atitudine prezidentiala. Bine ca vesnic se agata de sutele de mii de romani iesiti in strada, si EL nu are absolut nici o actiune memorabila de cand l-am votat pt presedinte. Nasol moment. Nasol cand singur arma a presedintelui sunt oemanii ce iasa in strada intip ce el schiaza in geaca rosie Oare chinezii nu fac un robot pe care s ail votam presedinte? din 5 in 5 ani schimbam doar fata robotului...
Raspunde

Feldmareschallu anti-rosu

Acum 6 ani

Erai mai fericit cu tambalaul lui Base?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Sibianu

Acum 6 ani

Dl. Johannis, etnic german, prieten cu Merkel si Juncker, verisori primari cu evreul maghiar Soros, ar face bine sa lase PSD sa guverneze asa cum am cerut noi acum un an la alegeri, cei 3 milioane de votanti! Noua ne pasa de aceasta tara si de culorile steagului national, de aceea votam cu patriotism partidul care se gandeste la noi toti, la romanii de pretiutindeni. La noi si la viitorul nostru si al nepotiilor nostri! La bunastarea materiala si spirituala a sfantului popor roman! Lasati PSD sa mareasca salariile si pensiile in Tara Romaneasca, astfel incat copii nostri sa nu mai stea departe de casa prin diaspora! Nu vedeti dl etnic german Johannis ca din cauza dvs milioane de romani sunt plecat la munca in strainate, lucreaza pe salarii mizere la firme detinute in secret de Soros, aceleasi firme mutlinationale nenorocite care impreuna cu sistemul de justitie defect nu vor ca noi romanii sa stam la noi in tara pe salarii din vest? Opriti asuprirea romanilor, lasati PSD sa modifice legile justitiei, astfel incat sa poata da afara din tara tradatorii de neam si capusele financiare si sa mareasca salariul tuturor romanilor la 300 de euro!
Raspunde

Feldmareschallu anti-rosu

Acum 6 ani

Daca nu castigi nici 300 de euro in Sibiu, esti lenes si puturos. Restul comentariului nu l-am citit, ca m-am ingretosat pe vremuri de limbi date partidului, de nu mi-a trecut nici acum
Raspunde

Liviu

Acum 6 ani

Domnule Presedinte Johannis cu prerogativele limitate pe care vi le impune Constitutia, o sa dati faliment. Constitutia trebuie schimbata si mai ales forma de guvernamant. Avem inca niste reprezentanti regali, ar fi trebuit repusi in drepturi de mult, nu credeti. Referendum pro monarhie si anticoruptie s-ar impune de asemenea.
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

"reprezentanti regali" ???? ai halucinatii?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

Război total și pe față între puterile executive ale republicii ; i realitate Constanța postdecembristă - parțial mascata in regimul Iliescu . Redesenarea responsabilităților in noua Constituție e absolut necesară : acolo unde este execuția trebuie sa fie și puterea pentru a putea angaja RESPONSABILITATEA INTEGRALĂ . Toate variantele sunt preferabile prezentului bicefal : - monarhie constituțională cu monarh lipsit de ORICE putere politică ( vezi UK, EU ) cea mai economică și câte nu mai expune poporul la sciziuni - Republica parlamentara - președinte “formal “ gen RFG -șeful partidului câștigător devine premier cu totala responsabilitate -Republica prezidențială - cea mai nefavorabila - Creează condițiile instaurării cezarismului in care președintele ales schimbă premierul și dizolva Parlamentul având in spinarea cui sa arunce vina ! In al doilea mandat al lui Iohannis se poate purcede la alegerea unei variante favorabile , in ordinea de mai sus !
Raspunde

Social

Acum 6 ani

A învățat un cuvânt nou ,,topaiala,, ce sa spun
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus