Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sindicaliștii din învățământ pichetează  împotriva „măsurilor abuzive dispuse inspectoratelor școlare”

Sindicaliștii din învățământ pichetează  împotriva „măsurilor abuzive dispuse inspectoratelor școlare”

Sindicaliștii din învățământul sibian pichetează în aceste momente în fața Ministerului Educației, alături de sindicaliști din toată țara. 

Reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu pichetează astăzi la București și spun că rolul manifestării este, printre altele, de a-i convinge pe cei din minister să renunțe la blocarea posturilor vacante în sistemul de învățământ.

„Motive pentru care pichetăm: măsurile abuzive dispuse inspectoratelor școlare (comasarea de unități, de clase și de grupe; desființarea, în mediul rural, a unor structuri ale unităților de învățământ; interdicția menținerii cadrelor didactice ca titulare peste vârsta de pensionare; interdicția reducerii cu două ore a normei didactice pentru cadrele didactice cu 25 de ani vechime și gradul didactic I etc.) – în numele încadrării în buget. La acestea se adaugă: blocarea posturilor vacante în sistemul de învățământ și insuficiența resursei umane (îndeosebi la nivelul inspectoratelor școlare); neachitarea integrală a sentințelor judecătorești privind plata diferențelor salariale cuvenite membrilor de sindicat și lipsa de predictibilitate privind plata restanțelor; pasivitatea Ministerului Educației în soluționarea problemei creșterilor salariale pentru personalul contractual/nedidactic din inspectoratele școlare”, arată sindicaliștii sibieni.

Pichetul de protest este organizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Acțiunea are loc în contextul în care la nivel național va avea loc o nouă campanie de comasare a unităților de învățământ și ca urmare a nerespectării promisiunilor făcute de partea guvernamentală.

sindicalisti pichet (1) sindicalisti pichet (2) sindicalisti pichet (3) sindicalisti pichet (4) sindicalisti pichet (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

ce atata scoala - psd te vrea p.rost, ca ei

Acum 6 ani

psd va face un teleorman mare in toata tara, p.rosti si i.nculti ca ei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus