Miercuri,
04.08.2021
Parțial Noros
Acum
24°C

Inspectoratul Școlar anunță concluziile în cazul preotului acuzat că s-ar fi masturbat la ore: Vinovați sunt doar elevii, care au fost sancționați

Inspectoratul Școlar anunță concluziile în cazul preotului acuzat că s-ar fi masturbat la ore: Vinovați sunt doar elevii, care au fost sancționați

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a transmis vineri un comunicat de presă în care anunță finalizarea cercetărilor în cazul profesorului de religie acuzat că s-ar fi masturbat în timpul unei ore.

Redăm mai jos informarea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu:

”Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică a comunicat Inspectoratului Școlar Județean Sibiu concluziile cercetării și măsurile care s-au luat, astfel:

În privința doamnei diriginte a clasei în cauză, conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică a declanșat procedura de cercetare disciplinară în vederea stabilirii dacă aceasta a avut cunoștință de incident. Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică a constatat ca doamna profesor diriginte nu se face vinovată de „mușamalizarea” incidentului. În urma analizei raportului Comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, Consiliul de administrație al instituției a hotărât în ședința din 29.01.2018 să nu se aplice nicio sancțiune pentru doamna profesor diriginte.

În ceea ce privește situația elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, întrunit în ședința din 29.01.2018, a analizat situația și a votat aplicarea unei sancțiuni de mustrare scrisă și scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord, ținând cont de legislația în vigoare. Menționăm faptul că există posibilitatea ca sancțiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancțiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.
În conformitate cu legislația în vigoare, inspectoratele școlare nu au atribuții specifice în cercetarea disciplinară a cadrelor didactice sau în aplicarea sancțiunilor pentru elevi. Așadar, cercetarea disciplinară și acordarea sancțiunilor intră în responsabilitatea unităților școlare, în cazul de față în responsabilitatea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică.”

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

nicio fapta fara rasplata

Acum 3 ani

Unii s-au spalat pe mani ca Pillat. Fetele sancationate! Foarte bine! Mai trebuie sanctionata si guraliva de mama care a fugoot repede la Politie crezand ca va primi un premiu... Ai grija, tanti, ce spui la viitoarea spovedanie... daca stii ce-i aia... Iar, voi fete;lor nu mai difuzati filmulete obscene ca poate ramaneti gravide...
Raspunde

lalaland

Acum 3 ani

Pentru ca fetele au asistat la astfel de momente jenante, si-a cerut inspectoratul scuze????
Raspunde

badea ion

Acum 3 ani

Cred ca fetele au asistat l momente mult mai jenante decat scarpinatul pe burta... La 18 ani fetele de liceu sunt trecute prin cativa, au facut deja avorturi.... De ce atata ipocrizie si falsa pudoare?
Raspunde

Acum 3 ani

Vor transmite televiziunile dornice de " impact emotional" si de scandal di aceasra concluzie finala?... Nevoia tot mai avida de audienta deprofesionaluzeaza chiar pisturi ca TVR1. Rusine!
Raspunde

Albastru

Acum 3 ani

O atitudine comunista pedepsirea elevelor; nu mai Renunțați la nota la purtare stimați tovarăși? Suntem in secolul 21 ! Ce Rușine de comunicat si de metoda, victimele sunt pedepsite. Oricine gândește puțin cu mintea personală va dezaproba.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

si profesorul? nimic?
Raspunde

psihocucu

Acum 3 ani

Dle Copaceanu, n-ati aflat ca profesorul e bolnav? Chiar niciun pic de empatie? omul si-a dat demisia de onoare. de ce sariti pe el ca sacalii?
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

O tiganca de doi bani a distrus reputatia unui om bolnav si operat de cancer testicular. Rusine si imbecililor care comenteaza in necunostinta de cauza, doar fiindca e „cool” sa arunci cu noroi in biserica!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lalaland

Acum 3 ani

Adica daca erau de etnie roma, nu trebuiau sa comenteze? In fata lor e normal sa se scarpine omul in locurile sfinte....Daca e bolnav de ce nu-i lasa pe altii mai apti sa predea? Doar el are stiinta divina?Nu e cool sa arunci cu noroi in biserica decat atunci cand biserica insasi se acopera cu noroi....cazul de fata.
Raspunde

Ciprian

Acum 3 ani

Atat de romanesc!!!! Vinovatele sunt fetele care au avut o atitudine corecta, pana la urma. Au avut o suspiciune, au inregistrat ceea ce credeau ele ca sunt probe si le-au adus la cunostiinta autoritatilor competente, Nu contest ca e posibil sa se fi inselat (si cercetarile duc in directia aceasta, din cate se pare), dar nu au facut NIMIC gresit. Atitudinea "Consiliului de administatie" e una tipic comunistoida. Au trecut peste capul nostruuuuu? Sa fie executate! Sa-si faca autocritica in fata comitetului de partid si sa li se ia cravata de pionier! Presa, ca de obicei. Au pus eticheta de deviat sexual pe respectivul preot, si-au luat click-urile,tirajele, audienta pe respectivele articole si au luat-o la fuga spre urmatorul subiect senzational. Pfffff!
Raspunde

avocatul poporului

Acum 3 ani

Ba au facut ceva gresit. In primul rand nu aveau voie cu telefonul in timpul orei de curs, apoi nu aveau voie sa filmeze fara acordul lui. Daca au filmat scena care li s-a parut deocheata trebuia sa o prezinte doar politiei , nu sa o publice pe youtube. In locul poiii le-as da in judecata...
Raspunde

Apofys

Acum 3 ani

Din comentariile citite observ ca sunt unii care "apără" chipurile bunele intentii ale acestor fete, care no.. se distrau pe telefon în timpul orei, ştiut fiind faptul câ nu au voie sa folosească telefonu în timpul orelor!!! Sancțiunea este corectă, dar nu este de ajuns..... dar asta este legislația. Să fiu în locul profesorului aş merge în instanță şi aş reclama fapta şi aş scoate ceva bani de la ele, daca au, pentru ca asta merită fufele în frunte cu mama aceea " oripilată" de acest caz, fiindu i frica, ca nu cumva fiica ei "sa cada in ispita".
Raspunde

!!!

Acum 3 ani

Cred ca mama aia oripilata a vazut multe la viata ei, ce face pe mironosita?! In locul profului as da-o in judecata, macar sa faca munca in folosul comunitatii ca daune morale n-are de unde sa plateasca.. Cred ca cumpara tot pe datorie...
Raspunde

S

Acum 3 ani

@apofys Nu au voie? Ba au voie, pt că n-au fost sancționate pt asta! Au fost sancționate pt înregistrare și publicare. Publicarea, da, e o prostie, dar înregistrarea nu e interzisa. Și nu prea cred că inspectoratul școlar are voie sa dea sancțiuni pt o lege de genul asta. E chestie de tribunal. Abia atunci dai sanctiune, când o instanta decide că au greșit. Altfel, inspectoratul se pare că a dat liber la masturbarea profesorilor in fata elevilor.
Raspunde

lalaland

Acum 3 ani

Probabil ca in Cuba este permisa -hai sa zicem scarpinarea, in fata elevilor de catre preoti, probabil asta e cultura pe care doreste sa ne-o impuna d-na inspector sef!
Raspunde

Vlad

Acum 3 ani

Nu ISJ Sibiu a aplicat sanctiunea. Sanctiunile in astfel de situatii se aplica doar de catre Consiliul de Administratie al scolii. Din articolul de mai sus reiese clar acest lucru
Raspunde

Vlad

Acum 3 ani

Cu rasisme de doi bani nu vom evolua niciodata. Lalaland ,se vede de la o posta ca esti postac-hater. Probabil ca este deranjant pentru unii ca, in sfarsit, la ISJ Sibiu lucrurile intra de ceva timp pe un fagas normal
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 3 ani

Pentru tori cei care vorbesc si multi habar nu au de legi si regulamente> Profesorul si-a dat demisia. Nu poti sanctiona pe cineva care nu mai are contract cu tine. Vreau sa va vad cum reactionati daca va vine in posta un anunt ca ati fost sanctionat de catre firma de unde ati plecat, eventual cerandu-va si daune. ISJ Sibiu nu sanctioneaza profesori, elevi sau directori, Conform legii Consiliul de Administratie al scolii si Consiliul Profesoral are aceste prerogative. Elevele au fost sanctionate pentru ca au incalcat un regulament si prevederile Statutului elevului. Puteau sa mearga imediat la director sa spuna. Va doresc sa aveti ce a avut acest om (cancer testicular), sa faceti chimioterapie, sa va scarpinati pe strada si sa fiti ridicat si sanctionat pentru exchibitionism. Pe acest preot profesor il poate sanctiona numai Procuratura si Judecatoria. Restul sunt impresii si depresii a celor care vorbesc si nu stiu. Presa trebuie data in judecata de catre acest om pentru ca minte, dezinformeaza si este partinitoare.
Raspunde

lalaland

Acum 3 ani

Un preot preda la catedra sub obladuirea bisericii. Si-a dat demisia, nu poate fi cercetat de catre scoala? Poate sa fie pedepsit insa de biserica. Cea care a garantat ca poate preda acolo. Cum se puteau duce elevele la director sa acuze un caz de agresiune psihica si educationala asupra lor daca , cu inregistrari cu tot, sunt oameni de bine care contesta ca ar fi o problema reala!? Daca omul era bolnav, trebuia sa stea acasa si sa nu faca gesturi, hai sa zicem, cel putin nepotrivite, in fata elevilor. Victime sunt elevii, nu el! @ Vlad, sunt oameni care au murit pentru ca sa avem dreptul sa gandim si sa ne exprimam liber! Cazul de fata, nu arata ca la ISJ lucrurile merg pe un fagas normal dar depinde ce intelegi prin normalitate...poate ceva ca in Cuba? Sunt curios daca era vorba de un profesor de sport si nu de un preot? Erau si atunci lucrurile normale?
Raspunde

S

Acum 3 ani

@ 0 persoana care se și informează Sa dorești cancer cuiva...ești o persoana sau un monstru? Un diavol?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus