Joi,
25.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

IPJ Sibiu: „Bărbatul căutat face parte din MAI. Era în misiune”

IPJ Sibiu: „Bărbatul căutat face parte din MAI. Era în misiune”

Actualizare

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Tiberiu Ivancea, spune că bărbatul care a pus pe jar o mare parte dintre locuitorii orașului este de fapt dintr-o structură a MAI și nu prezintă niciun fel de pericol.

„Putem spune sigur că nu este polițist, face parte din MAI și se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Nu este un pericol. Domnul se afla în misiune”, a declarat în conferință de presă Tiberiu Ivancea.

Șeful IPJ le mulțumește pentru spiritul civic celor care au semnalat prezența bărbatului în mai multe clădiri, dar îi asigură că nu au niciun motiv să se alarmeze. Conform IPJ Sibiu, bărbatul ar fi respectat procedura și chiar s-a legitimat conform protocolului, oamenii fiind însă alarmați de situația ieșită din comun.

Știre inițială

Un bărbat care se dă drept polițist a pus aseară pe jar o mare parte dintre locuitorii orașului. Mai mulți sibieni au postat pe facebook o fotografie cu un individ, considerat suspect, care se dădea drept polițist și suna la ușile apartamentelor punând întrebări despre vecini și care, sub diferite pretexte, voia să intre în locuințe.

Bărbatul a părut suspect multora din pricina incoerenței, a întrebărilor despre vecinii din bloc și a îmbrăcăminții, atitudinea acestuia nefiind conformă cu un polițist.

"Acest individ se plimba din usa in usa pretinzand ca e de la politie , criminalistica , pune intrebari despre vecini si diverse persoane . A fost la noi in scara ieri la amiaza la toate apartamentele . Aveti grija la cine deschideti usa , inca nu a reusit nimeni sa il recunoasca dupa distribuirile de pe fb . A sunat un vecin la politie dar nu s-a rezolvat nimic . Daca il vedeti sa sunati la acest numar de telefon 0269208211 - Politia Mun. Sibiu . In timp ce vb sa dati informatii sa incercati sa nu il pierdeti din vedere pana vine un echipaj", este mesajul care s-a împrăștiat cu repeziciune pe rețelele de socializare. 

"Pe strada Doamna Stanca , Calea Cisnadiei si am vazut ca la mai postat cineva ieri pe Rahovei...poza am luat-o de la postarea respectiva dupa ce l-au recunoscut vecinii care i-au deschis usa si mama care a fost acasa cu fetita noasta , mi-a spus ca sa prezentat si vorbea foarte incet...i sa parut dubios si ia inchis usa", povestește o femeie pe grupul de facebook Mămici din Sibiu. "Ieri M-a oprit la noi in scara ! Are legitimație de polițist, mi am dat seama ca nu este pt ca nu era deloc coerent , și întrebările lui nu aveau nici o relevantă pentru "cazul "pe care îl prezenta , geaca era toată jupuita , a fost un vecin la secția de poliție ne1 și a declarat tot", spune o altă femeie.

Individul a fost văzut cam prin toate cartierele orașului, și nu este polițist în   cadrul IPJ Sibiu, declară Elena Welter, purtător de cuvânt al instituției. " Facem cercetetări pentru identificarea lui și pentru a vedea dacă este implicat în fapte cu caracter infracțional", spune Elena Welter.

foto facebook/Mămici din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

26 comentarii

jilted

Acum 6 ani

mie mi se pare ca e exact descrierea unui politist: incoerent, jerpelit, nesigur pe ce spune.
Raspunde

Hell-Town

Acum 6 ani

O fi politistul pedofil sub acoperire.._? Daca aia de la Capitala au asa ceva - apai tre sa avem si noi, Capitala Culturala Europeana! :-)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ramona Uscateanu

Acum 6 ani

Cred ca e de la #vavedem, ca astia sunt plini de "acoperiti" si se baga unde nu le fierbe oala!
Raspunde

Marius Jeleriu

Acum 6 ani

Avem o uscaciune care a fost traumatizata de protestatari. Sau o fi fost traumatizata mai demult? :)
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

o fost beut si nu avea bani sereacu,ca nu io dat nici dana nici va vedem
Raspunde

el

Acum 6 ani

Daca e "incoerent" cred ca.i psdist...viitor ministru!
Raspunde

claudiu

Acum 6 ani

dar cand stati pe la geamuri ascunsi dupa perdele...si vine politia si intreaba daca ati vazut ceva ?! cum e ?! asa am patit eu ..cand am luat bataie...toti erau dupa perdea..si nimeni nu a vazut nimic.
Raspunde

altul

Acum 6 ani

Cand isi face datoria, nu e bine! Cand nu si-o face iar nu e bine! FELICITARI D-le angajat MI! Va astept si la mine pe scara sa va interesati de pb comunitatii! Asa jerpelit, vorbind foarte incet. Eu va astept, va ascult! Poate ca trebuie sa-i mariti salariul, sa se imbrace mai "bine" omul, fiindca azi maine o sa zicem despre un om imbracat normal ca e boschetar! FELICITARI CA MAI FACE CINEVA MUNCA IN OPERATIV! FELCITARI CA v-ati jerpelit hainele pt binele comunitatii! Marea masa a colegilor d-voastra nu stiu ce inseamna strada, "street -experience" e ceva inimaginabil pt ei! De-asta ne merge asa bine tuturor! ACEST OM TREBUIE PROMOVAT D-le IVANCEA! Un angajat MI care-si face datoria!
Raspunde

io

Acum 6 ani

Nu te pui cu mamele din grupurile de pe facebook. Acolo gasesti cel mai dezvoltat simt de turma. Are una impresia ca a cumparat scutece ieftine, maine se mai tepuiesc inca 1000. Are una impresia ca cineva nu arata bine, pana maine reposteaza toate comentariul primei. Grupurile astea sunt mediul perfect pentru a raspandi toate tepele si tampeniile.
Raspunde

Ilie

Acum 6 ani

Daca nu baga si niste “up-uri” tot degeaba :))
Raspunde

?

Acum 6 ani

Deci locatarii spun ca avea legitimatie de politist, Elena Welter, purtător de cuvânt al instituției spune ca nu este polițist în cadrul IPJ Sibiu, iar militianul sef pe judet, cunoscut ca fiind culmea incompetentei si tartorul abuzurilor spune ca nu e politist dar e din MI...
Raspunde

platitor de impozite

Acum 6 ani

Ce poti sa intelegi din ce spun cei doi oficiali? Este sau nu politist? In MAI lucreaza si alte persoane decat politisti?
Raspunde

Sima

Acum 6 ani

Pentru cei cu 4 clase..politistul umbla doar îmbrăcat...
Raspunde

Robert

Acum 6 ani

Intrebare: daca era sub acoperire de ce spunea ca e politist etc? Asta mi se pare culmea!!! Cum adica cineva dintr.o...structura care vrea sau trebuie sa lucreze sub acoperire spune de fapt ca el face parte din...structura...x??? Sincer toata stima pt munca politiei etc dar repet pare ciudata explicatia atit a..acoperitului cit si a celor care...l au desconspirat adica a politiei. Acum cum v.a mai face munca sub acoperire???
Raspunde

el

Acum 6 ani

Ba acoperit, ba descoperit...
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

au si ei prapaditii lor...
Raspunde

Valentina

Acum 6 ani

S-a desconspirat.....??????? Oare sefii lui stiu ? Ce politist in misiune cum era individul isi arata legitimatia? D-l reporter, haideti sa faceti un alt articol mai interesant, va propun de ce salariile cresc si noi primim bani mai putini.
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Treaba de un hilar mai rar intalnit in presa actuala ! Super
Raspunde

Pomohaci

Acum 6 ani

E fantastic .... cretinele / retardatele "de pe grupul de facebook Mămici din Sibiu" au deconspirat un acoperit aflat in misiune. Noaptea mintii - militieni si mamici cretinizate pe facebook.
Raspunde

Ciprian

Acum 6 ani

Nu se intreaba nimeni ce misiune avea "acoperitul" care se legitima? (asta chiar suna a banc cu politisti). Sunt foarte curios ce intrebari punea despre vecini. Ce actiune poate justifica o "interogare" in masa? Singura explicatie decenta ar fi ca facea un studiu despre cum ar reactiona oamenii la indivizi dubiosi, si sper ca aceasta este cea adevarata. Restul explicatiilor posibile ar trebui sa provoace ingrijorare maxima.
Raspunde

mili-tianul

Acum 6 ani

Un punct de vedere intertesant! Vravo!
Raspunde

Viorica din Teleorman

Acum 6 ani

Unităţi, instituţii şi structuri aflate în subordinea / în coordonarea / în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Poliţia Română Jandarmeria Română Poliţia de Frontieră Română Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul General pentru Imigrări Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne Direcția Generală de Protecție Internă Direcţia Generală Anticorupţie Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale Instituţia Prefectului Direcţia Generală de Paşapoarte Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Agenţia Naţională Antidrog Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Arhivele Naţionale Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Institutul de Studii pentru Ordine Publică Centrul Naţional SIS Casa de Pensii Sectorialã a Ministerului Afacerilor Interne Clubul Sportiv "Dinamo" Bucureşti Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne alegeti de unde era omul hahahahaha
Raspunde

Luc

Acum 6 ani

In loc sa ne bucurăm ca vedem un polițist in carne si oase , facem reclamații ! Chiar începusem sa cred ca in SB avem polițiști invizibili .
Raspunde

Niko Leta

Acum 6 ani

...a fost si la mine in V Aurie - dar n-a vrut sa intre , eram deja dezbracata !
Raspunde

misoginul

Acum 6 ani

Mare greseala! Daca erai dezbracata insemna ca nu ascunzi arme. De ce i-o fi fost frica?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus