Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Tăriceanu renunţă la serviciile SPP

Tăriceanu renunţă la serviciile SPP

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a renunţat la Serviciul de Protecţie şi Pază, această decizie venind după ce premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii au renunţat la protecţia ofiţerilor SPP.

Tăriceanu declara la sfârșitul lunii ianuarie că SPP este responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că afirmaţia şefului statului despre decizia Vioricăi Dăncilă de a renunţa la serviciile Serviciului de Protecţie şi Pază i se pare ”uşor puerilă”.

”Preşedintele de foarte multe ori dă aceste răspunsuri - e o non-problemă statul paralel, e o non-problemă aceasta. Nu ştiu care sunt problemele preşedintelui. Nu ştiu, poate fiind la Bruxelles prins cu acte activităţi - nu o spun periorativ - când va veni acasă cred că va trebui să ia cunoştiinţă de această situaţie şi să aibă un punct de vedere oficial. (...) Nu e un război, dar e un semnal foarte puternic de neîncredere pe care ăl dă guvernul unei instituţii a statului. Din acest motiv cred că preşedintele Iohannis nu poate să dea răspunsul acela, care este, până la urmă, uşor pueril”, a spus, în 31 ianuarie, preşedintele Senatului, la România TV, citat de Mediafax.

El a mai declarat că, din punctul său de vedere, SPP ar trebui să fie parte a unui serviciu de pază şi ordine, coordonat de Ministerul de Interne şi care să fie în subordinea guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu de implicare în politică.

În susţinerea sa a venit şi Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonţu, prin care îi promitea chiar şefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi "executat".

Comentarii

6 comentarii

lalaland

Acum 3 ani

Foarte bine! Ei au icoane cu Arsenie Boca ce-i apara impreuna cu familiile lor traditionale! In cazul lui taricelelu, ii apara toate cele cinci neveste!
Raspunde

Radu Marinescu

Acum 3 ani

Au renuntat ca cica ii spiona SPP ul, deci Iohannis ! Paranoia astora e egalata numai de minciunile spuse s inventile lor cu "statul paralel" si multe altele !
Raspunde

Balena Rosie

Acum 3 ani

Prostaceanu este aparat de familia traditionala partea 5-a. Tembeli sudisti !!!
Raspunde

marius

Acum 3 ani

Aceasta declaratie at fi trebuit completata si cu alte tipuri de renuntari cum ar fi masini de serviciu,bufetul ieftin al parlamentului, indemnizatii , in general cheltuieli excesive facute pe cheltuiala bugetului.
Raspunde

Un Porc

Acum 3 ani

In sfarsit, liber la dat cu pietre. Nu de alta, dar nu avea nicio vina SPP-ul ca sa primeasca pietre din greseala, cand tinte erau altii.
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Poate retardul renunță și la respirat! E fapt știut că atunci când expiri poți să scoți sunete, să formezi cuvinte și deci să divulgi informații. Cel mai sigur e să nu respiri! Omul ăsta e caz social, mai proști ca el sunt numai cei cel susțin...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus