Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
4°C

Viorica Dăncilă promite: Autostrada Sibiu – Pitești va fi terminată în 2022. Sibiu - Boița are termen de predare peste trei ani

Viorica Dăncilă promite: Autostrada Sibiu – Pitești va fi terminată în 2022. Sibiu - Boița are termen de predare peste trei ani

România ar putea avea 350 de kilometri noi de autostradă până în 2020, potrivit premierului Viorica Dăncilă. Economica.net a prezentat astăzi proiectele și un nou grafic de realizare, conform căruia anul acesta ar putea fi recepţionaţi circa 95 de kilometri de autostradă: ciotul de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, Nodul Gilău, o secţiune din lotul 2 Lugoj – Deva, lotul 3 Lugoj – Deva, loturile 3 şi 4 Sebeş – Turda şi trei loturi din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

Anul viitor, este previzionată recepţia a încă 63 kilometri: lotul 4 Lugoj – Deva, loturile 1 şi 2 Sebeş Turda. Cei mai mulţi kilometri de autostradă din mandatul actualului premier ar putea fi recepţionaţi în 2020. Pentru acel an, se estimează finalizarea a circa 194 de kilometri: lotul Râşnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic – Braşov, lotul Ungheni – Ogra din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii, circa 56 de kilometri de la Nădăşelu până la Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania şi Drumul Expres în regim de autostradă Craiova – Piteşti, scrie Economica.net.

planul recepției autostrăzilor

În 2021 ar urma să se termine lucările la primele două tronsoane din Sibiu – Pitești, iar un an mai târziu, în 2022 ar putea fi recepţionaţi alţi 82 de kilometri, respectiv secţiunile 2,3 şi 4 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti şi Tunelul Meseş din Autostrada Transilvania. ”Realizarea programului de construcţie autostrăzi depinde însă de asigurarea finanţării, de încheierea cu succes a licitaţiilor în curs, de licitarea restului proiectelor din listă, dar şi de soluţionarea rapidă a blocajelor ce ar putea interveni ulterior în derularea contractelor cu antreprenorii”, scrie economica.net.

Deputatul UDMT, Benedek Zacharie a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că în mazim doi ani se poate executa tronsonul de autostradă Sibiu – Boița. ”În 18 și 24 de luni se poate executa tronsonul Sibiu – Boița. Legat de semnarea contractului, nu pot spune eu când va fi semnat, dar cei de la Ministerul Transporturilor spun că undeva la sfârșitul lunii martie se va semna”, a spus Benedek.

Foto: economica.net

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Enescu

Acum 6 ani

Bravo, dna Dancila, in sfarsit un prim ministru care vrea sa faca ceva pentru oamenii care a ales PSD in numar atat de mare! Sper doar sa nu va puna piedici protestatarii #rezistenti, care stiu doar sa darame ce construiesc cei cu iubire de tara si de glie!!!
Raspunde

Lucian

Acum 6 ani

Ma bufneste rasul !
Raspunde

Lucian

Acum 6 ani

Sper ca glumesti!
Raspunde

M

Acum 6 ani

"oamenii care a ales PSD in numar atat de mare" - denota clar nivelul de inteligenta al postacului de mai sus.
Raspunde

baba

Acum 6 ani

Lasa trollingul! Esti prea previzibil!
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 6 ani

Si iara adormim de amiaza și ioc autostrada sau autostrăzi. Planul da bine pe hârtie dar în teren cresc pomi și iarba.... Nici în 2099 nu cred ca mergem pe autostrada, darămite sa rulam pe ele.
Raspunde

ToTo

Acum 6 ani

SCUZE, cine e Viorica Dancilă ? Paracă era Ionica Vasilica .... In fine. JUR CĂ : ÎN CAZUL IN CARE AVEM AUTOSTRADA SIBIU - PITESTI PANA IN 2023 O SĂ IMI FAC CIRCUMCIZIE, IAR DIN PIELEA RAMASĂ O SA IMI FAC UN INEL PE CARE O SA INSCRIPTIONEZ : ” I LOVE YOU VIORICA VASILICA IONICA DĂNCILĂ CEL MAI TARE PRE” că mai mult nu cred să încapă ... :-)
Raspunde

"Bunicu'"

Acum 6 ani

O sa fac la fel! Si din ce ramane ii fac si Vioricai un cerceluş de bagat in limba :))
Raspunde

Daniel

Acum 6 ani

Ungheni-Ogra este la vreo 70% acum, e gata doar în 2020???...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

Parca era vorba de Brașov - Roman -Iași , apud Dl M Tudose !
Raspunde

Ionu Muntilor

Acum 6 ani

Sa vedeți cand o incepe sa promită mai marele pârtiilor din Romanica!
Raspunde

McD

Acum 6 ani

Baaaaiii....hic,....nea Nelu, mai draga,...e gata acusi si linia de mare viteza: Arad-Brasov-Bucuresti-Constanta...lungime cam 1000km,... 5 ore de mers cu noul CFR....gata am zis-o si toti prostii comenteaza si mai si cred.....Viorico, vezi ca se arde laptele pe soba, draga!!!
Raspunde

vermut cel mut

Acum 6 ani

top 5 bancuri de dupa revolutie e in perpetua schimbare. Asta e direct pe locul 2. Pe primul loc ramăne faza cu submarinul care se va construi in Romania
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...iar a citit prost de pe hartie domnisoara Dancila.De fapt scria 2122 dar emotiile au coplesito :))))
Raspunde

Luc

Acum 6 ani

Ha ha ha !
Raspunde

me

Acum 6 ani

Trebuie sa ai un tupeu vecin cu nesimtirea sa promiti asa ceva atata timp cat colegii tai de guvernare dau cu mucii in fasole in fiecare zi.
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Iar au prizat psdistii! Iar daca vorbesc prostii, sigur au uitat virgulele. Doamna, sigur nu e 3.3 km pana in 2023?
Raspunde

marius

Acum 6 ani

De la precedentul prim ministru avem promisiunea cu spitalul daca va amimtiti... Daca nu se va da o ordonanta prin care sa se transfere automat promisunile functiei , functia de prim ministru la va ajunge de rasul curcilor.
Raspunde

marius

Acum 6 ani

De la precedentul prim ministru avem promisiunea cu spitalul daca va amimtiti... Daca nu se va da o ordonanta prin care sa se transfere automat promisiunile functiei , functia de prim ministru va ajunge de rasul curcilor.
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

pasarea malai viseaza! din pacate ne face si pe noi sa visam autostrada trebuia facuta de acum 25 de ani da cineva GUVERNELE PSD,CDR,PNL,PDL etc etc nu or vrut
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus