Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
2°C

VIDEO | Studenții sibieni care vor să meargă la Amsterdam pe gratis

VIDEO | Studenții sibieni care vor să meargă la Amsterdam pe gratis

Trei echipe de studenți au ales să reprezinte Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, într-o competiție care se desfășoară la nivel internațional. Un fel de „The Amazing Race”, concursul lansat de Red Bull îi provoacă ce studenți din toată lumea la o excursie în care singura lor monedă de schimb va fi energizantul.

Din România, s-au înscris aproximativ 40 de echipe. Concursul se numește Can You Make It și îi încurajează pe aventurieri să plece într-o călătorie până în Amsterdam, cu nimic altceva la ei decât câteva zeci de doze de energizant, pe care le vor folosi ca monedă de schimb. La competiție participă studenți din peste 60 de țări din toată lumea.

Cei care sunt aleși să ia parte la această experiență vor fi împărțiți în cinci orașe europene, toate la o distanță de 1000 de kilometri de Amsterdam, respectiv Roma, Budapesta, Madrid, Stockholm și Manchester, iar la plecare vor lăsa banii și cardurile de credit și vor primi în schimb doze de Red Bull pe care le vor folosi ca monedă de schimb timp de șapte zile, până ajung în Amsterdam.

„Dacă ar fi să predai toți banii, cardurile și telefonul personal, crezi că te-ai descurca să călătorești șapte zile prin Europa, spre Amsterdam, utilizând doar Red Bull ca monedă de schimb?”, este întrebarea care i-a convins pe studenți să își pună mințile la contribuție și să filmeze câteva clipuri.
De la Sibiu, ca reprezentante ale Universității Lucian Blaga, s-au înscris trei echipe, ROU 1, The Fearless și Țepes Men. ROU 1 este singura echipă formată exclusiv din sibieni.
„Suntem toți trei sibieni, doi frați și un prieten. Ne-am cunoscut cu Alex la panoul de cățărat și de acolo a început să se lege prietenia noastră. Concursul l-am găsit cu două zile înainte să se încheie înscrierile și ne-am gândit să facem rapid un videoclip. Chiar două zile ne-a luat să îl și punem cap la cap. Eu am mai fost așa cu <<ia-mă nene>> prin țară și chiar e o experiență faină. Aștept să mergem până în Amsterdam, sunt convins că o să fie o experiență foarte frumoasă. Ne-am uitat și la clip-urile de acum doi ani de la concurs și am rămas foarte impresionați. Există check-point-uri, trebuie completate probe, majoritatea sportive și poți primi și alte doze de Red Bull pe parcurs. Când am văzut ideea ne-am uitat rapid să vedem ce au făcut și alții, să știm cam ce să facem. Am făcut o compilație cu mai multe filmulețe de-ale noastre și le-am legat cu câteva filmări pe care le-am făcut acum, special pentru video-ul de concurs. Am ales ROU 1 pentru că mergem să reprezentăm țara pe care o iubim și am vrut să o avem în numele echipeo”, spune Horațiu Bran, din echipa ROU 1.
ROU 1

Țepeș Men, cea de-a doua echipă reprezentantă a ULBS, este de asemenea formată doar din băieți. Curajoșii spun că așteaptă cu nerăbdare să se bucure din plin de această experiență, în cazul în care vor fi selectați.

„Am aflat de competiție de pe internet. În viața mea n-am mai făcut așa ceva, să stau efectiv la <<ia-mă nene>>, nici măcar în țară. L-am sunat pe un prieten, tot din Sibiu, care era un pic mai sceptic, dar l-am convins să încercăm, să ne depășim limitele, să ieșim din zona de confort. Suntem o echipă de trei băieți, toți trei prieteni, eu și cu încă un prieten suntem la facultate aici, iar cel de-al treilea e la facultate în București. Ei doi sunt din Brăila, iar eu sunt din Brașov. Am ales să filmăm la Sibiu până la urmă pentru că e un oraș frumos și merită să îl promovăm. Foarte multe echipe s-au filmat la București și am zis să promovăm noi alt oraș. În regulament zicea să facem un filmuleț de maxim un minut, în care să arătăm că suntem aventuroși și că am fi potriviți să fim aleși pentru excursia aceasta. Ne-am imaginat pentru fiecare dintre noi câte un scenariu și așa a ieșit video-ul pentru competiție. Am fost pe la Muzeul Satului, prin centru, Piața Mică, Piața Mare, am luat câteva cadre de peste tot și le-am unit. Numele este Țepeș Men pentru că România tot e asimilată lui Dracula. Și dacă tot în spatele lui Dracula a fost de fapt Vlad Țepeș, de aici am găsit și numele”, povestește Florin Bucutea, din echipa Țepeș Men.
tepes men red bull (3)

Cea de-a treia echipă a Sibiului este formată din trei fete „neînfricate”. The Fearless au copilărit împreună și acum vor să meargă în aceeași formulă și la Amsterdam.

„Suntem trei fete care au fost colege încă din clasele primare iar apoi am devenit prietene. Fiecare este studentă la o altă facultate, dar mereu când suntem în Brașov, orașul natal, petrecem timp împreună. Am aflat de provocarea Red Bull de pe rețelele de socializare și, cum ne place să călătorim, am decis că ar fi foarte distractiv să facem un video pentru participare. Nu am mai făcut de acest gen până acum, dar ne place să încercăm lucruri noi. Nu ne este frică de acel drum, deoarece știm că împreună putem completa orice provocare, de unde și numele echipei. Videoclipul a fost realizat după un brainstorming intens. Am vrut să arătăm adevăratele motive pentru care merităm să fim alese, cu o doză de umor”, povestește Mara Butnariu, reprezentanta echipei The Fearless.
the fearless

Unde pot fi votate cele trei echipe: 

ROU1 – 2002 voturi

The Fearless – 1737 voturi

Tepeș Men – 1519 voturi

La finalul votului, vor fi selectate inițial 16 semifinaliste, iar dintre acestea vor fi alese ultimele patru echipe care vor putea reprezenta România în concurs. Competiția se va desfășura în perioada 10-17 aprilie 2018, iar despre premiu, cei de la Red Bull nu au suflat încă nimic.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

ToTo

Acum 3 ani

Mi-e ciuda pe voi. De ce nu mai sunt si eu tânăr student :-((((
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus