Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Centrul de Hemodializă al Spitalului Județean Sibiu, complet renovat

Centrul de Hemodializă al Spitalului Județean Sibiu, complet renovat

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă procesul de modernizare a secțiilor unității medicale. Începutul anului 2018 a adus cu sine renovarea completă a Centrului de Hemodializă, situat în clădirea medicală, cel mai vechi pavilion al spitalului, datând din 1859.

Au fost efectuate lucrări de igienizare și modernizare a grupurilor sanitare, a saloanelor și holurilor de acces, zugrăveli, montare uși PVC, montare parchet, reparații instalații electrice, montare instalații sanitare noi, amenajare oficiu – magazie tehnică, vestiar pacienți și boxe pentru depozitarea diverselor materiale. În cadrul Centrului de Hemodializă se află nouă posturi de lucru (aparate de hemodializă și paturi) distribuite în două saloane. Tot în cadrul centrului se mai află un salon cu două paturi pentru dializă peritoneală. Au fost comandate nouă rampe de oxigen cu accesorii pentru dotarea saloanelor. Valoarea lucrărilor și dotărilor se ridică la aproape 125.000 lei.

„Toate aceste lucrări erau necesare pentru a aduce standardele de calitate la nivelul normelor actuale, astfel încât să primim pacienții în condiții superioare de cazare și tratament precum și să asigurăm un mediu de lucru optim personalului medical. Practic, procesul de modernizare a secțiilor și compartimentelor este unul continuu”, a declarat Robert Fotache, Director Administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
În prima lună a anului curent s-au efectuat 273 de ședințe de hemodializă, ceea ce înseamnă o creștere de circa 60% peste media lunară din anul anterior.
„Dorim să mulțumim conducerii spitalului și a Consiliului Județean Sibiu pentru implicare, renovarea centrului de hemodializă fiind necesară pentru a oferi condiții mai bune de efectuare a procedurilor dar și din dorința comună a centrului și a managementului de a deservi cât mai mulți pacienți”, a precizat Dr. Liviu Cotarlă, coordonatorul centrului de hemodializă.
Centrul oferă servicii de hemodializă pentru insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică, dializă peritoneală continuă ambulatorie, consulturi de specialitate şi dispensarizare ambulatorie sau în staţionarul de nefrologie pentru cazuistica nefrologică. Unitatea de dializă şi nefrologie Sibiu a fost înfiinţată în 1990, la data respectivă fiind al cincelea serviciu de acest fel apărut în România.

centru hemodializa spital sibiu (2) centru hemodializa spital sibiu (1) centru hemodializa spital sibiu (6) centru hemodializa spital sibiu (5) centru hemodializa spital sibiu (4) dializa_2018_2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus